Pil Sorunu

ercan333

Yeni Uye
Dün uçuşa gittim. Quad'da kullandığın pili, pil boşalana kadar kullandım. Tekrar şarja taktım ve şarj tam dolmadan tekrardan uçuş yaptım. eve geldiğimde pili tekrar şarja taktım. Sorunum şu pil 3s, pil baya şarjda kaldı. dolmasını bekledim. bendeki şarj çihazı pil dolduğunda yeşil ışık yakıo. 1s yeşil 2s yeşil 3s yeşil şeklinde. 2. hücre hep kırmızıda kaldı. pilin doluluğunu ölçtüğümde 1s 420, 2s 0, 3s 419 çıktı. yani pilin 2. hücresi hiç dolmamış. şarj cihazı sağlam. bu duruma ne neden olmuş olabilir? bu sorunu nasıl çözerim? yardımlarınızı bekliyorum.

Pil Sorunu

Tam anlamasam da Lipoyu tama bitirmek asla tavsiye edilmeyen bi durumdur veleyki siz Lipoyu boşalttıp tekrar doldurmadan yine bosaltmissiniz. Bildiğim kadarıyla geri dönüşü yok sıkıntılı hücreyi çıkarttıp 2s olarak kullanabilirsiniz. ustadlar daha açıklayıcı msj vereceklerdir.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pil Sorunu

ilk uçuşta pil voltaj ölçen cihazı kullandım. Pil kritik seviyeye geldiğinde alarm ötüyor. 3,70'e ayarlamıştım. Alarm ötmesine rağmen tekrar uçuş yaptım. pil baya boşaldı. quad uçmayacak duruma geldi. Pili dolması için şarja taktım. Pil tam dolmadan tekrardan uçuş yaptım, pil tekrar boşaldı. Akşam eve gider gitmez pili tekrar şarja taktım. 2. hücrenin voltajı şarj süresince sıfırda kaldı. Umarım özetleyebildim :). Bu pile ne yapılabilinir?

Pil Sorunu

Ercan KAYAR' Alıntı:
ilk uçuşta pil voltaj ölçen cihazı kullandım. Pil kritik seviyeye geldiğinde alarm ötüyor. 3,70'e ayarlamıştım. Alarm ötmesine rağmen tekrar uçuş yaptım. pil baya boşaldı. quad uçmayacak duruma geldi. Pili dolması için şarja taktım. Pil tam dolmadan tekrardan uçuş yaptım, pil tekrar boşaldı. Akşam eve gider gitmez pili tekrar şarja taktım. 2. hücrenin voltajı şarj süresince sıfırda kaldı. Umarım özetleyebildim :). Bu pile ne yapılabilinir?
Malesef 2 incu hucre ölmüs büyük ihtimalle yani pil sizlere ömür

Pil Sorunu

Ercan KAYAR' Alıntı:
Pek bir şey yapma zaten canını okumuşsun pilin, yazık...... (Bakınız Madde-4 : 4- AŞIRI DEŞARJ - Bir Numaralı Düşman)

Bir ihtimal şunu deneyin, olursa olur, olmazsa da geçmiş olsun....

Pil Sorunu

Çok teşekkür ederim bilgiler için. Pil büyük ihtimalle kullanılmayacak. Yeni bir Pil almanın vakti geldi o halde. Daha dikkatli olmam gerektiğini anladım.

Pil Sorunu

Mehmet bey'in önerisi işe yarayabiliyor bilgin olsun.

Pil Sorunu

İstediği kadar ölsün bir hücre hiçbir zaman 0 V vermez. Yüksüz halde birkaç milivolt da olsa bir değer okunması gerekir. 0 V okunması balans kablolarından birinin kopuk olduğunu gösterebilir. Hücre öldü deyip geçmek yerine elektriksel bağlantı kontrollerinin yapılmasını öneririm.

Pil Sorunu

voltaj ölçerde 2. hücre sıfır gösterdi. bu hobiye yeni başladığım ve teknik bilgim olmadığı için pili açıp kontrol etmedim açıkçası.

Pil Sorunu

S.a lipolar asla bellirli voltun altına düşürülmemeli 3s 11.1,2s 7.4 vs. Sen liponun hücrelerini öldürmüşsün.Zaten liponun biten hücreleride şişer.En iyisi onu elinden çıkar :RCKolik:

Pil Sorunu

Ercan KAYAR' Alıntı:
voltaj ölçerde 2. hücre sıfır gösterdi. bu hobiye yeni başladığım ve teknik bilgim olmadığı için pili açıp kontrol etmedim açıkçası.

Sıfır göstermesi elektriksel bağlantı hatasını gösterir. Ölü bir hücre bile 1 Volt falan gösterirdi.