gecen aylarda ucaklarimda kullanmak icin lipo piller yerine li-ion piller kullanmaya karar vermistim , lipo pillere gore daha hafif ve daha ucuz oldugundan yuksek amper gerektirmeyen sistemlerde cok daha avantajli liion pilleri birlestirmek icin lehim yerine puntalama teknigi kullaniliyor bu nedenle elimdeki pilleri birlestirmeye bir kac yerle gorustum oldukca afaki fiyatlar soylediler bende kendi pil punta makinemi yapmak icin kollari sivadim , internette bir cok gorsel kaynak var .
oncelikle bir adet mikrodalga firin trafosu buldum
ust sargiyi komple bosaltip kalin kabloyu 2 tur sardim , 1 tur sardigimda yaklasik 1.2 v cikis voltaji veriyordu 2 tur sardigimda 2v civari bir voltaj cikisi sagliyor.
aliexpresten siparis verdigim zaman amper ayar devresine ve ac-ac 12v trafoyla besleyip baglantilarini yaptim.
internetten uygun bir guc kaynagi kutusuna sistemi yerlestirdim kalan diger aksamlari ve ayak pedalini 3d yazicidan bastim ,
sonuc olarak guzel bir punta makinem oldu.
oncelikle bir adet mikrodalga firin trafosu buldum
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
ust sargiyi komple bosaltip kalin kabloyu 2 tur sardim , 1 tur sardigimda yaklasik 1.2 v cikis voltaji veriyordu 2 tur sardigimda 2v civari bir voltaj cikisi sagliyor.
aliexpresten siparis verdigim zaman amper ayar devresine ve ac-ac 12v trafoyla besleyip baglantilarini yaptim.
internetten uygun bir guc kaynagi kutusuna sistemi yerlestirdim kalan diger aksamlari ve ayak pedalini 3d yazicidan bastim ,
sonuc olarak guzel bir punta makinem oldu.