Optik Gözlük

Tahir KARAPÜR

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Arkadaşlar aramızda gözlükçüluk yapan veya dükkanı falan olan varmı :)

Optik Gözlük

Mehmet abicim ya bir tane gözlük alacağım. Ama bir türlü bulamadım istediğim gözlüğü.
Hani superman filmin de clark kent in taktiği gözlük. Ya da o tarz birşey. Forum da gözlükçü olarak Engin Koşar abi vardı fakat uzun zamandır girmiyor foruma. O yüzden sormuştum.

Optik Gözlük

Böyle bir şey mi Tahir... :) Yardımcı olmak isteyen arkadaşlara fikir versin....

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Optik Gözlük

Evet Hakan abi. Bulamadım buralarda. Önce ucuz bir çerçeve alıp takacağım eğer ergonomik olursa kaliteli çerçeve alırım :)
Tabi bulabilirsem

Optik Gözlük

Bu tip bir çerçeve olacaksa bence persol ün ürünlerini inceleyebilirsin

Ucuz çerçeveler elbette var ancak göz sağlığı ucuz olanı haketmez.

Birde şöyle bir kaç ayrıntı var numaralarını bilmiyorum ancak gözlük camı büyük olacağı için odak merkezine çok dikkat etmelisin genelde ortada ki görüşünle kenarlara doğru görüşün farklı olacaktır. Gözlüğün gözünden kaymayacak şekilde olmasına dikkat sonra düzelir ayarlanır diye düşünme en baştan iyice oturan bir çerçeve seç.

Optik Gözlük

Persol e baktım. 450 tl den başlıyor. Çerçeve kalitesinin göz derecesine etkisi olabilir mi acaba. Göz derecem uzak 2 buçuk derece ve astigmat var.
450 ye ek olarak anti refle li cam takılacak. 700 ü bulur herhalde

Optik Gözlük

Çerçeve kalitesi göz dereceni etkilemeyecek elbette ama seçmiş olduğun çerçeve geniş camlı olacak ve odak merkezin bu durumda önemli olacak çünkü camın daha kenarlarında derecelerde farklılık olacaktır merkezden baktığın sürece daha iyi görüş alırsın, Özellikle astigmatın varsa.
Antireflede iyi bir seçim olur elbette, gözlerini u.v den daha etkili korursun böylece gözün daha azda yorulur tv,pc karşısında, aynı zamanda camların inceltilmiş olacaktırda. Fiyatlar için birşey diyemem kalite kalite cam, çerçeve var.

Optik Gözlük

Bakalım hayırlısı ya. Gece araba kullanırken karşıdan gelen araçların ışıkları çizgi şeklinde gözümde kırılma yapıyor sıkıntı oluyor

Optik Gözlük

Özellikle astigmatını kontrol altına aldığın zaman görme kaliten iyileşecektir :saygilar: