Merhabalar ottoman sorunsalı çözülmüş sanırım. Zaten yeterli cevaplar gelmiş gibi görüyorum. Bir iki ekleme yapmak istiyorum parça eklentileri dışında olayın yazılım kısmı var. Tabi yapılamayacak bir yazılım değil ancak hazır yapılmışı, epey gelişmişi, ve açık kaynak kodlusu varken, neden tekrar en başa dönüyorsunuz. Bütçe olarak apm kartları şu anda çok yüksek fiyatlı değil diye biliyorum. Siz zaten otonom uçuş yapsın istediğiniz kart için almanız gereken ekstra ekipmanlar ile fiyatı epey yükseltmiş olacaksınız. Bu dönemde bir çok iha projesi için yazan arkadaşlar oldu, size şu öneride bulunabilirim, bu alanda bir proje yapabilmek için öncesinde daha fazla deneyinimizin olması faydalı olacaktır. Önce isterseniz bizler gibi bu alanla hobi olarak ilgilenin işleyişi sistemlerin geldiği noktayı görün, bu noktadan bir yerlere gitmek için projeler düşünün tasarlayın. Diğer türlü işiniz biraz zor olacaktır diye düşünüyorum. Tabi bunlar benim fikrim, kolaylıklar dilerim.
Son bir ekleme yazılım ile ilişkili çok merakım var. Bu konuda 2 yıllık uzaktan eğitim ile yazılım hakkında bilgi edinip aynı sizin gibi denemek istedim kendim yapayım diye, ancak şu anda ardupilot veya benzeri sistemler için dünya genelinde çalışa insanlar var ve sürekli yeni fikirler ve üretimler yaparak geliştirmeye çalışıyor. Bunun karşısında en başa dönmek yerine belkide sistemin şu andaki aktif yazılımını anlamaya çalışmak daha faydalı olabilir