Multicopterlerin Ülkemize Tanıtılması

degefpv

Çalışkan Uye
Çalıştaydan sonra bu fotoğrafı gördüm, Türkiye'de multikopterle uğraşan sayılı kişiler olduğumuzu anladım %p :RCKolik:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Resimdeki "Üstelik uçuyor" ifadesi Supermis :) :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

ruslar silah dosedi kendini imha edeni almanlar tek kişilik ucanları japonlar tepsi gibi bişeyde uzerlerinde ucanı yaptı amerikancar zaten aldı basını gidiyor biz hal austelik ucuyor gordugumde sok olcagım bir amator fotografla allah sonumuzu hayretsin teknolojiyi kullanamayan tek ulkemiyiz acaba . yada kullanmaya usenen ?

Ynt: Multicopterlerin Ülkemize Tanıtılması

aaa aaaaaa basimiza tas yagacak a dostlar , seytanin icadi gelmis sinopa , ustelik ucuyor ya vuhuuuuu :p :p

rezalet :D

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

selamlar
mevzu konu gerçek olaylardan esinlenmişdir,
bu aralar üşendiğim için bulduğum her ,yerleşim birimi içinde olan meydanda quad uçuruyorum.
her seferinde, ki herseferinde oluyor meraklı vatandaş soruyor;

vatandaş: ne işe yarıyor bu hemşerim?
ben :havadan görüntü alıyorum
vatandaş :ee ne işe yarıyor
ben :havadan görüntü alıyorum kaydediyorum.
vatandaş :kaç metre yükseliyor
ben :üç yüz metre cıvarı
vatandaş :kaç para bu
ben :yüz lira abi
vatandaş :seksen olmazmı?
ben :üzerindeki kamerayı vermem ama
vatandaş :elli veririm
ben :eek:lmaz abi işin rastgelsin ;D

Ümit Piriştina' Alıntı:
selamlar
mevzu konu gerçek olaylardan esinlenmişdir,
bu aralar üşendiğim için bulduğum her ,yerleşim birimi içinde olan meydanda quad uçuruyorum.
Süpermiş Ümit Bey :lollol: :lol:

Aynı olayı bende yaşıyorum abi :) işim var, 10 dakika millete anlatıyorum, diğeri geliyor oda soruyor :) böyle gidiyor abi :) fanlarımız artıyor :RCKolik:
Bu arada tcopter daha yapmamaya karar verdim aslında en sevdiğim multicopter tipi fakat şu servo beni çok sinir ediyor, metal dişli micro servo kullanıyorum havada rüzgara yenik düşüyor herhalde birden sadece throttledeyken birden 360 derece dönmeye başlıyor 3 defa yaşadım bu sorunu 2 sinde kurtarmayı başardım son anda, diğeri ise gece uçuşuydu ters düştü goproda takılıydı Allahtan korumasındaydı, korumasında hafif kılcal çizikler oluştu ama sıkıntı yok :coolxf: bu sorun açık havada 20 metre yükseldikten sonra yapıyor kapalı alanda böyle bir sorun yok, sebebi rüzgardan olduğunu düşünüyorum ama rüzgarsız havada uçuruyorum sorun tam bulunamadı :( servoyu değişmem gerekecek galiba ama daha düzgün fotoğraflar çekebilmek için quadcoptere karar verdim, yapacağım modele bu videodan bakabilirsiniz.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

muhammed ali kardeşim

trikopter yapma cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorum :)
her babayiğidin harcı değil trikopter
meali
ruder çok profesyonel olması gerekiyor
farkına varmışsındır ok gibi uçuş performansı yakalayamıyorsun oda ruder mekaniğinin akıcı ve firesiz olmadığından,
öyle bir mekanik tornada milim hatasız yapılması gerekir.hızlı digital metal ve pahalı servo ilaveli .enson trikopterimi rudersiz uçurmaya çalışmışdım ağırlık merkezi sorununu çözememişdim. sonra quad'a çevirdim
sen şimdi bizim burda meydanda ayar yapmaya çalışıyorsun ve vatandaş yaklaşıp soruyor,
bu nedir hemşerim ne işe yarıyor,uçacakmı bu, ne kadar kaç lira kaç pille çalışıyor ,pil bitince düşüyormu? v.s ;D ;D ;D ;D

aslında kk boarddan ayarlayabiliyorum rudderi fakat bugün baktım benim metal dişliler sıyrılmış nasıl olduysa artık :D tricoptere hiçbir zaman güvenip çok kaldırmıyorum en fazla 40-50 metre civarı, artık tcopteri adam akıllı yazın yaparım şimdi quadın frame çizimlerini yaptım kesimlerinide, yarın toplayacağım hayırlısıyla :saygilar: :RCKolik:

bu arada hava fotoğrafçılığı işine iyi bir başlangıç yaptığımı düşündüm çektiğim fotoğrafları görünce :laugh: şaka bir yana çektiğim fpv leri ve fotoğrafları tek bir konuda sürekli paylaşacağım :saygilar:

Muhammed Ali DEGE' Alıntı:
bu arada hava fotoğrafçılığı işine iyi bir başlangıç yaptığımı düşündüm çektiğim fotoğrafları görünce :laugh: şaka bir yana çektiğim fpv leri ve fotoğrafları tek bir konuda sürekli paylaşacağım :saygilar:
Kesinlikle Muhammed ;) Aşağıdaki yeni bölümü mutlaka doldurmamız lazım :RCKolik:

konuyu burayamı açim tam anlamadım abi ne yapacağımı :)

Ben multi uçururken hiç unutmadığım teyzenin biri gelip sen milletin yatak odasını mı çekiyorsun diye sorduğundan beri çoğu şeye şaşırmıyorum :lollol:

Muhammed Ali DEGE' Alıntı:
konuyu burayamı açim tam anlamadım abi ne yapacağımı :)
Evet Resimleri paylaşan konuyu "Karadeniz" bölümüne açabilirsin ;)