Multicopter sola yatıyo

Pekin Silici

Yeni Uye
Kalkışta sağ taraf kalkıyor sol taraf kalkmıyor. Bu tarz başlıkları okudum ama beceremedim mesela trim ayarı nasıl yapılıyor. Kumandam 9xr

Multicopter sola yatıyo

Pekin
Helikopterin kurulumunu yaparken hazırmı aldın kendinmi topladın ve uçurmaya çalışınca Yan yatarken yanında değildik ki
Hangi kontrol kartını kullanıyorsun hangi ayarları yaptın hangi esc ve motor kullandın 9x kumandan hangi marka hangi ayarlarıyla oynadın
ilk uçuştamı yan yatıı vs vs vs vs vs vs .......... :-\

Multicopter sola yatıyo

semih Balkar' Alıntı:
Pekin
Helikopterin kurulumunu yaparken hazırmı aldın kendinmi topladın ve uçurmaya çalışınca Yan yatarken yanında değildik ki
Hangi kontrol kartını kullanıyorsun hangi ayarları yaptın hangi esc ve motor kullandın 9x kumandan hangi marka hangi ayarlarıyla oynadın
ilk uçuştamı yan yatıı vs vs vs vs vs vs .......... :-\

9XR kumandam var. sadece kk 2.1.5 kartındaki receiver kısmındaki değerleri sıfırlamak için kumandadan subtrim yaptım o kadar. kumandaki ayarların %99 kadarı ne işe yarar bilmiyorum ki bunun için herhangi bi kaynakta bulamadım malesef. kumandayı kendim topladım.

bu ayarları yaptım birebir. gain v.s gibi terimlerin anlamları nasıl kullanıldığı hiç bilmiyorum. bunları nerden nasıl öğrenicem herhangi bir toplu türkçe kaynak var mı?

Multicopter sola yatıyo

Pekin bey,selamlar

nacizane tavsiyem ,bir adet dji naza-lite fc alıp uçmanın keyfini çıkarın ,daha sonra yavaş ve dikkat ile kk, mutiwii,naze,c3d,apm ,pixhawk gibi fc lere yaklaşın

Multicopter sola yatıyo

Multicopter sola yatıyo

Sola ne kadar yattığıda önemli trim ayarından önce. Ağırlık merkeziyle ilgili bir sorun olabilir motor devri ile ilgili bir sorun olabilir vs vs. Bununla ilgili bir video çekip multikopterinizde mevcut bulunan motor pervane vb bilgileri tam şekilde paylaşırsanız daha kolay çözüme ulaşabilirsiniz. İlk önerim ağırlık merkezi kontrolü ve o motoru farklı bir kola alıp denemeniz.

Multicopter sola yatıyo

Anıl Ağhan' Alıntı:
Sola ne kadar yattığıda önemli trim ayarından önce. Ağırlık merkeziyle ilgili bir sorun olabilir motor devri ile ilgili bir sorun olabilir vs vs. Bununla ilgili bir video çekip multikopterinizde mevcut bulunan motor pervane vb bilgileri tam şekilde paylaşırsanız daha kolay çözüme ulaşabilirsiniz. İlk önerim ağırlık merkezi kontrolü ve o motoru farklı bir kola alıp denemeniz.

motor sunnysky 980kv x2212
pervane 10x45

motorda böyle bir durum mevcutsa bunu nasıl hallederiz peki?

Multicopter sola yatıyo

Esc kalibrasyon yaptınızmı...

Multicopter sola yatıyo

Selam

Ben de de benzer sorun var. 250 race sınıfı qaud aldım ve topladım. motorlar ve esc emax. kontrol kartım KK2.1.5 KK21EVO( ). Kumandam JR XG14. ilk kurulumu topladığımda heli sol arkaya yerden kalkamadan takla atıyordu. sonra kartı fabrika ayarlarına getirip tekrar baştan ayar yaptım. şimdi ise sol tarafta iki motor da yerdeyken kalkmadan tam sola yatıyor. sol taraf hiç havalanmadan sağ havalanıyor ve ters dönüyor. motor ve pervane yönleri tamam. esc kalibrasyonda tamam. kart ayarlarım aşağıdaki linktekinin birebir aynısı. sorun ne olabilir.

Kart ayarım

Multicopter sola yatıyo

ÖMER FARUK SEZER' Alıntı:
Selam

Ben de de benzer sorun var. 250 race sınıfı qaud aldım ve topladım. motorlar ve esc emax. kontrol kartım KK2.1.5 KK21EVO( ). Kumandam JR XG14. ilk kurulumu topladığımda heli sol arkaya yerden kalkamadan takla atıyordu. sonra kartı fabrika ayarlarına getirip tekrar baştan ayar yaptım. şimdi ise sol tarafta iki motor da yerdeyken kalkmadan tam sola yatıyor. sol taraf hiç havalanmadan sağ havalanıyor ve ters dönüyor. motor ve pervane yönleri tamam. esc kalibrasyonda tamam. kart ayarlarım aşağıdaki linktekinin birebir aynısı. sorun ne olabilir.

Kart ayarım
Ömer bey merhabalar,
Bilginiz tecrübeniz nedir ? Pilotajınız ne durumda ?

Multicopter sola yatıyo

Merhaba Zafer bey.

tanışma bölümüne konu açtım. Quad tarafında tecrübem MJX X400 RC Drone ve mini drone ile orta düzey uçuyorum. Daha doğrusu 9 yaşında oğlum ile uçuyoruz. HP Bullet MT Flux araba ile ileri düzey kullanıyoruz.

Heli konusunda WLtoys V977 Power ile hower ve dönüşleri çalışıyoruz. sonrasında tanışma konusunda belirttiğim diğer modellere geçeceğim.

Bu arada dün akşam sorunumu çözdüm. Daha doğrusu çözdüğümü düşünüyorum. Sorunun ESC kalibriasyonunda olduğunu düşünüyorum. Bende beep seşleri eş zamanlı gelmemekte. bu nedenle Tam gaz High stick ten Low stick e tam zamanında geçmediğimden işlem tamamlanmamış olduğunu keşfettim. Kalibrasyonu düzgün yapmayı başardım. quad ilk mailde belirttiğim gibi bir taraf kalkmadan yan yatmıyor. biraz öne kayma eğilimindeydi. pili bir miktar geri kaydırarak sorunu çözdüm. ancak tam anlamıyla hower yapmadım henüz.

tşk.

Multicopter sola yatıyo

Ömer bey sorunu çözdüğünüze sevindim. Ayrıca sorunu nasıl çözdüğünüze dair geribildirimde bulunduğunuz için de teşekkür ederim.