Motor mount(motor altlığı)

alperenkadir

Yeni Uye
Quadcopter yapıyorum frame meşe ağacından ama şöyle bir sıkıntım var aldığım motorun(emax mt2204) kutusundan motor altlığı çıkmıyor kendimce bişeyler yapmayı denedim ama hep yamuk yumuk oluyor o yüzden motor altlığı almaya karar verdim.Biraz araştırdım ama türkiyede bulamadım bildiğiniz bir yer var mı?

Kadir madem ağaçtan yapıyorsun
motor mount u da balsa veya kavak kontr plak ağacından yapmanı tavsiye ederim
Motor bağlantı yerlerinden sadece 3mm lik matkapla delik açacaksın ortasınada 5mm merkez delik
eğer kendin yapamazsan tanıdık reklamcılarda
laser kesim yaptırabilirsin kavak kontrplaktan
Veya işlemesi kolay Alüminyum saç olabilir
kesimide kolay

semih Balkar' Alıntı:
Kadir madem ağaçtan yapıyorsun
motor mount u da balsa veya kavak kontr plak ağacından yapmanı tavsiye ederim
Motor bağlantı yerlerinden sadece 3mm lik matkapla delik açacaksın ortasınada 5mm merkez delik
eğer kendin yapamazsan tanıdık reklamcılarda
laser kesim yaptırabilirsin kavak kontrplaktan
Veya işlemesi kolay Alüminyum saç olabilir
kesimide kolay
Resimdeki gibi birşey yaptım biraz yamuk yumuk oldu bir sıkıntı olur mu?Motorlar daha gelmediği için deneyemiyorum.Benim yaptığım framede motorun ortası çıtanın ucundan yarım santim geride olması gerekiyor ki motorlar eşit uzaklıkta olsun ve böyle olunca motor mountunun ortadaki geniş delik bölgesi çıtaya denk geliyor bunun sonucunda motorun ucu olan dönen kısmın çıtaya değmemesi için kontraplağın kaç mm olmalı? Veya motorlar karelerin köşeleri değilde dikdörtgen gibi olsa ve bir kenar ile bir kenar arasında 1-2 cm fark olsa bir sıkıntı olur mu?
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Buda framin şekli tornavidayla gösterdiğim yer motorun orta noktasının olması gereken yer
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

kadir
motor mount u yaptığın ağacın kalınlığı 2 milim ise tornavida ile gösterdiğin yere delik açmana gerek yok motor sürtmez
ama motorların gelince delikleri dikkatlice daha düzgün açabilirsin
Motor deliklerini ölç ve kağıda çiz
sonra kağıdı delik açacağın yere yapıştır
delik delmeden önce deliklerin olduğu yerleri ÇİVİ ile del daha sonra matkap ile del düzgün olur o zaman
frame olarak kullandığın ağacın (tornavida ile gösterdiğin) kesit ölçüsü nedir Kalınlığı nedir (20mmx20mm)gibi
biraz kalın gibi ağır olabilir

Çam ağacını dene. :D

semih Balkar' Alıntı:
kadir
motor mount u yaptığın ağacın kalınlığı 2 milim ise tornavida ile gösterdiğin yere delik açmana gerek yok motor sürtmez
ama motorların gelince delikleri dikkatlice daha düzgün açabilirsin
Motor deliklerini ölç ve kağıda çiz
sonra kağıdı delik açacağın yere yapıştır
delik delmeden önce deliklerin olduğu yerleri ÇİVİ ile del daha sonra matkap ile del düzgün olur o zaman
frame olarak kullandığın ağacın (tornavida ile gösterdiğin) kesit ölçüsü nedir Kalınlığı nedir (20mmx20mm)gibi
biraz kalın gibi ağır olabilir
(10mmx10mm) fotoğrafta öyle çıkmış 2 tane çıta 17 cm 2 taneside 18 santim tornavidayla gösterdiğim yer tahtanın ucundan 5 mm geride motorun vida yerlerinin internette var kaç mm oldukları uzaklıkları ama yuvarlak yapınca mountu biraz zor oluyor

kadir
ağır olmuyorsa kullanabilirsin
eğer ağır olursa
alüminyum kullanabilirsin 10mm lik profiller var
yuvarlak motor mount monte edemezsen
dikdörtgen veya kare yapabilirsin

semih Balkar' Alıntı:
kadir
ağır olmuyorsa kullanabilirsin
eğer ağır olursa
alüminyum kullanabilirsin 10mm lik profiller var
yuvarlak motor mount monte edemezsen
dikdörtgen veya kare yapabilirsin
Hocam tartmadım hassas tartım olmadığı için ama internetten meşenin özkütlesini buldum ordan hesap yaptım 60 gram geliyor.Birde evde bozuk paralarla cetvel yardımıyla ölçtüm 60 gramın altında gözüküyor Birşey sordum ama anlatamadım sanırım normalde quadcopterlerde motorlar şekil itibariyle kare oluyor ya her motor aynı uzaklıkta iki motorun arası 18 cm olsa diktörgen gibi düşünürsek diğer tarafta ki motorla 17 cm aralık olsa bir sorun olur mu?

aslında yarım santim civarlarında pek birşey olmaz
ama motor yerleşim simetrik olmak zorunda
uçuş kontrol kartı yön verirken motorlara kısa olanlar çabuk dönmeye çalışır
kontrol zorlaşır
pervaneler değmeyecek şekilde simetrik olarak rahatlıkla yerleştirebilirsin aslında
motor uzaklıkları simetrik olmak zorunda

semih Balkar' Alıntı:
aslında yarım santim civarlarında pek birşey olmaz
ama motor yerleşim simetrik olmak zorunda
uçuş kontrol kartı yön verirken motorlara kısa olanlar çabuk dönmeye çalışır
kontrol zorlaşır
pervaneler değmeyecek şekilde simetrik olarak rahatlıkla yerleştirebilirsin aslında
motor uzaklıkları simetrik olmak zorunda
Dikdörtgen gibi yani aslında simetrik peki hocam birşey daha sorucağım benim escde bec mode linear diyor yani ayrıyeten bir kart almam gerekiyor mu? Yoksa kk2 kontrol kartına kendileri elektrik verir mi?