Model Uçak Satışı ve Yasal Süreç

Tamer Öztürk

Kıdemli Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba.KKTC'de yaşıyorum fakat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.Şuan satışta olan Wing Tiger modelimi(sıfır değil) Türkiyedeki bir modelci arkadaşımıza satacağım yakın bir zamanda.Uçağın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve İHA Kaydı var.Plaka numarası bile mevcut.KKTC'den Türkiyeye kargo yaptığımda karşı taraf herhangi bir sıkıntı yaşar mı? SHGM İHA internet üzerinden alıcı olan kişiye uçağı devretsem sıkıntı olur mu? Konuya hakim olan var mı?

Şimdiden teşekkürler.Saygılar.

Alıcı da kayıtlı kullanıcı olmalı. SHGM sitesi üzerinden devir işlemi yapılacak...

Alıcı kayıt oldu diyelim ama onaylanmadı üyeliği.Devir işlemini sorunsuz yapabiliyor muyuz onaylanmasa bile?

Günaydın, alıcının onaylı bir kullanıcı olması gerekiyor. Yoksa devir işlemi başlamıyor.

Kişi üyeliği açmakta sıkıntı yok bir kaç gün içinde aktif hale geliyor.

Sonrasında sizde aktaracağınız kişinin tc numarası ile devir talebinde bulunuyorsunuz, ardından sistem alıcı olan kullanıcıdan onay bekliyor. Alıcı onayladığı an devir işlemi bitmiş oluyor.

Dragonfly...

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Günaydın, alıcının onaylı bir kullanıcı olması gerekiyor. Yoksa devir işlemi başlamıyor.

Sonrasında sizde aktaracağınız kişinin tc numarası ile devir talebinde bulunuyorsunuz, ardından sistem alıcı olan kullanıcıdan onay bekliyor. Alıcı onayladığı an devir işlemi bitmiş oluyor.

Dragonfly...
Bilgilendirme için teşekkürler Ercan bey.Benim üyeliğim 1 ay gibi sürede onaylanmıştı.İnşallah dediğiniz gibi olur.

Sümer abi size de teşekkürler.Çok sağolun.

Ercan ÇINAR' Alıntı:

Dragonfly...

Ercan, kurban bayramından önce SHGM ye pilot kaydı için üye olup onay isteği gönderdik, halaaaaa bir hareket yok.
Yeri gelmişken ben de sormuş olayım, her halde bu aralar biraz ağırdan alıyorlar, var mı bilgisi olan?

Arkadaşım geçen hafta pilot kaydı yaptı bu hafta onaylandı.

Ayrıca ben başvuru yaparken 7000 lerde pilot numarası vardı.

Şuan 15000 lere ulaşmış pilot kayıt sayısı

Dragonfly...

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Arkadaşım geçen hafta pilot kaydı yaptı bu hafta onaylandı.

Dragonfly...

İlginç, problem biz de demek ki. :laugh: Bu arada mail de attım fakat ona da cevap vermediler. ;)

Orada Gökhan bey vardı, artık shgm de çalışmıyor. Siz kime mail attınız?

Dragonfly...

Ben bu adrese mail attım, ( ihadestek@shgm.gov.tr ) başka yere mi atmak gerekiyor ? :-\

Ben genelde, bulabilirsem kişisel mail hesaplarına atmayı tercih ederim. Siz bence yarın telefon açın uçuşa eşverişlilik daire başkanlığına.

Dragonfly...