Model Uçak Boyama F-16

İlgi Alanı
Uçak
Herkese selamlar, geçenlerde 3D baskı bir model uçak almıştım F-16 savaş uçağı.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Baskı kalitesi hoşuma gittiği için fiyatı da uygun gelince aldım. Normal Revell gibi kitlere göre (onlar daha detaylı orası ayrı) daha ucuzdu.
Bi boyayım dedim modeli fakat el işçiliğimin kötü olduğunu unutmuşum.

Öncelikle beyaz akrilik ile boyadım yaptığım tonlar tam tutsun diye.
Sonrasında siyah beyaz guaj boyaları karıştırıp güzel bir gri tonu elde etmeye çalıştım. Boyarken fark ettim fazla koyu bir gri yaptığımı. Fakat yine de başlamıştım boyamaya. Genel olarak koyu griye boyadım. Maskeleme bandı kullanarak kanopi ve burun kısmını da biraz daha açık bir gri ile boyamaya çalıştım.

Ve son olarak ortaya çıkan görüntü bu oldu:

Bu işin incelikleri nedir bilen üstatlarımız var mı? Bu boyayı belki sökerim diye henüz vernik atmadım üzerine. Nasıl bir teknikle boyamalıyım? Yorumlarınızı da bekliyorum ayrıca:)

Bende bir tane boyamak istiyorum. Uçağın baskısını aldım. İçine de led döşedim. Gündüz güzel bir görüntü gece de lamba olur falan gibisine. Ama boyama işi aklıma gelmesin diye uçağı görmeyeceğim yerde tutuyorum :lol::lol: Bu tarz boyama işleri sabır ve tecrübe gerektiriyor. Bende ikisi de yok. Ama bir şekil boyamak da lazım. Takipteyim :)

Ledlerin daha az gözükmesi ve ışığın güzel yayılması için bir kaplama yapmayı da düşündüm. Hem daha sağlam olur. Ama diğer taraftan maliyet yükseliyor. Boyamayı çok güzel yapacağımı bilsem hadi neyse diyecem de işte :D Bekliyor güvenemediğim için :)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
Bende bir tane boyamak istiyorum. Uçağın baskısını aldım. İçine de led döşedim. Gündüz güzel bir görüntü gece de lamba olur falan gibisine. Ama boyama işi aklıma gelmesin diye uçağı görmeyeceğim yerde tutuyorum :lol::lol: Bu tarz boyama işleri sabır ve tecrübe gerektiriyor. Bende ikisi de yok. Ama bir şekil boyamak da lazım. Takipteyim :)
Abi zor işmiş valla ben pek beceremedim😂
Ben de arkasına turuncu bir led ve pamuklarla afterburner efekti yapıp sanki çerçeveden çıkıyormuş gibi yapacağım. Bakalım nasıl olacak

• Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Güncelleme: Uçağı çerçeveden çıkıyormuş gibi yapayım dedim. Ufak bir deneme yaptım şu şekilde oldu. Fena gözükmeyecek gibi. Led ışık turuncu olacak. Pamukları daha düzgün şekilde yerleştireceğim. Arka planda da gökyüzü olacak.

Güncelleme: Uçağı çerçeveden çıkıyormuş gibi yapayım dedim. Ufak bir deneme yaptım şu şekilde oldu. Fena gözükmeyecek gibi. Led ışık turuncu olacak. Pamukları daha düzgün şekilde yerleştireceğim. Arka planda da gökyüzü olacak.

harika olmuş hocam ellerinize sağlık:saygilar: