Model Tercihim Sizce Doğru mu ?

hepterci

Yeni Uye
YiZhan Tarantula X6:

Fpv Kiti:

Arkadaşlar şu şekilde fpv quadcopter toplamayı düşünüyorum.Bu şekilde daha verimli olacağını düşündüm.Sadece quadı alıcaktım ama 300m mesafesi olan bir cihaz fpv ile çok daha güzel uçurulabileceğini düşünerek seçtim.
Ayrıca kameralı dronelar gümrükle ilgili sorun yaşayacak gibi.
bu iki ürünü ayrı kargolar şeklinde gönderip gümrükten geçirmeyi düşünüyorum.

bu noktada 75 euro sınırı da zaten aşıyor beraber göndersem tek kargo içinde kamera da var diye reddedebilirler.
ayrı adreslere farklı isimlerle göndersem kamerasız bir ürün gibi satın almak istiyorum. Sınırdan geçerken sorun olmaz diye düşünmekteyim.Yada gerek var mı onu da bilmiyorum.(faturaya düşük yansıtırız dediler banggood ile yazıştığımda.)

Direk FPV olan V686G ürününü düşünmüştüm ancak şu an bunun geçmesi için izin gerekiyor.(bknz .)
yalnız FPV setin v686g ye göre daha iyi görüntü ve menzili, YiZhan Tarantula'nın da daha güçlü olduğu ve çekim menzili daha geniş olduğunu düşünüyorum.

tecrübesiz biri olarak sizin bu hakkında önerileriniz nedir?

YiZhan Tarantula X6 + 5.8Ghz Fpv

Oyuncak sınıfına giren bu model ve FPV çok bir beklentin olmasın. Bence kendin topla ve toplarken de bir şeyler öğren Mustafa :)

Şimdi şöyle moralini bozuyum senin. :D Benim başıma gelen olaydır. Sanada gelirmi bilemem. Ben kamerasız versiyonunu aldığım halde üstünde yazmadığı için paşa paşa gittim gümrüğünü ödedim. Halbuki aleti 55 dolarımı ne almıştım. Üstünde without cam diye yazmıyor.Tabi ptt memuruna anlatamadım. İnternet ten bakmış.Yazmış vergiyi.

İkinci mevzu olarak bende kendin toplaman taraftarıyım ama eğer tecrüben yoksa alet ucuz olması yanı sıra vurdu kırdıya çok dayanıklı. Pahalı bi sistem toplamadan eğer acemiysen acemiliğini çok iyi atabilirsin. Değilsen bilemem. Ben kendi quadımı toplamadan sj4000 kamera ve eachine 200 mw fpv transmitterle biraz ağır olmakla beraber bi süre kullandım. Alet hissedilebilir derecede zorlandı ama yinede fpv işini öğrenmemde çok yardımcı olmuştur. Ama tabiki benim hem bunu alıp ilerde başkasını toplamaya bütçem yetmez diyorsan bunu bırakıp direk toplamaya başlamanı tavsiye ederim. Modelcilik teki ilk ikilemlerin hayırlı olsun. :D

Selamlar,
Biz arkadaşıma kamerasız versiyonunu aldık, hiçbir sıkıntı olmadı(gearbest'ten)...
Bir de banggood bütün ürünlerinde faturayı çok daha az miktarda kesiyor. Mesela 70$'lık Yi Camera'yı 20$ olarak fatura kesip gönderiyor...
İyi forumlar!

yorumlarınız için teşekkürler :)
ürününüzün takılmasına çok üzüldüm.Ben Yine de denemeyi düşünüyorum.Bir çok alan kişiyi gördüğümden dolayı umarım o kötü şansa denk gelmem.
mehmet hocamın verdiği linkleri inceledim de en az 250 USD lik oluyor sanırım yada o şekilde yorumladım.
trikopter'e de pek sıcak bakmıyorum.
elektronik ve pc bilgim bu işin üstesinden gelecek kadar olduğunu düşünüyorum.Evimde lehim vb. için bir çok malzemem de mevcut.Yalnız esc programlama vs. içinde programlayıcılar gerekiyor gibi.
Bunun ile Toplama Yapabilmeyi gerçekten isterim ancak bu bütçeyle olucak gibi gözükmüyor. :(
Sanırım Bi el atsam bana masraflı gelicek.
fakat bütcemi şimdilik +-100$ civarında ayırabildim.
Ben yine Model gibi olmasa da Fiyat/Perf. Quad almak kanısındayım uygun olmasından ötürü.
tekrar teşekkürler