Merhabalar..

Mert TAN

Yeni Uye
Web sitesi
www.tanharita.com
İlgi Alanı
Uçak
Merhabalar,
Mert Tan
Muğla Bodrum'dan,
Harita Mühendisiyim.
32 yaşındayım.
Foruma skywalker x8 i araştırırken nette karşılaştım.
Phantom 3 standart ile 6 aydır haritalama ve hobi amaçlı uçuşlar yapıyorum.
İlgi alanım Skywalker x8 toplamak ama sabit kanat ve ekipmanları ile hiç tecrübem yok.

İyi akşamlar..

Merhabalar..

Aramiza Hosgeldin Mert :RCKolik:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhabalar..

Mert bey hoşgeldiniz,

Phantom ile haritalama be kadar işe yarıyor? Fotograflama yı otomatik mi yapıyor yoksa manuel mi?

Birde sabit kanatlılar ile bu iş ne kadar hassas yapılabiliyor?

Dragonfly...

Merhabalar..

Mert bey hoşgeldiniz. Keyifli forumlar : saygilar:

Merhabalar..

Terkrar merhabalar,
Ercan bey phantomla akıllı telefondan pix4d programı ile uçuş alanı bindirme oranı ve uçuş yüksekliği girerek görev oluşturulabiliyor.
Ancak uçuş süresi 20 dk kadar oldugu icin sinirli alanlarda cekim yapabiliyorsunuz.
Phantomla cekilen fotolardan yer kontrol noktalari ile 55 m gibi yukseklikten 15 cm gibi bir hassasiyet yakalayabildim.
Ancak sabit kanatlarla daha yuksekten daha uzun ucarak daha genis alanlarda cekim yapilabilir kanisindayim.
Bu sebeplerden ihalar bizim messlekte baya kullanilmaya basladi.
Iyi gunler.

Merhabalar..

Mert Tan' Alıntı:
Terkrar merhabalar,
Ercan bey phantomla akıllı telefondan pix4d programı ile uçuş alanı bindirme oranı ve uçuş yüksekliği girerek görev oluşturulabiliyor.
Ancak uçuş süresi 20 dk kadar oldugu icin sinirli alanlarda cekim yapabiliyorsunuz.
Phantomla cekilen fotolardan yer kontrol noktalari ile 55 m gibi yukseklikten 15 cm gibi bir hassasiyet yakalayabildim.
Ancak sabit kanatlarla daha yuksekten daha uzun ucarak daha genis alanlarda cekim yapilabilir kanisindayim.
Bu sebeplerden ihalar bizim messlekte baya kullanilmaya basladi.
Iyi gunler.

Mert Bey hoşgeldiniz öncelikle,

Çalıştığım işyerinde bu tip 3d fotoğraflar yaratabilmek için Trimble UX5 HP kullanan bir harita birimimiz var. Her uçuş öncesi bizzat kalkış ve inişi dikkatlice izlerim. Oldukça başarılı bir cihaz fakat ciddi meblağlar..

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Merhabalar..

Teşekkürler Gökhay bey evet trimbleın cihazı bu tip hazır sistemler 100bin tl üstü malesef

Merhabalar..

Gökay bey, sizi ziyarete gelebilir miyim :)

Mert bey, tam mesajınızı okurken fıstık yiyordum boğazımda kaldı, biri sırtıma vursa iyi olur :)

Dragonfly...

Merhabalar..

Ercan bey bu cihazlarda jeodezik gps var fotoğraf koordinatlarını 1-2 cm ile belirliyor, sadece o gpsler 30-35bin.. Değerlendirme yazılımıda bir 8-10 bin $..

Merhabalar..

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Gökay bey, sizi ziyarete gelebilir miyim :)

Mert bey, tam mesajınızı okurken fıstık yiyordum boğazımda kaldı, biri sırtıma vursa iyi olur :)

Dragonfly...

Ercan Bey ne demek.
Her zaman buyrun gelin [emoji5]