Merhaba

Web sitesi
www.elektroinceleme.com
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba,

Adı : Seçkin
Soyadı : Albamya
Nereden : Bursa İnegöl
Mesleği : Öğrenci
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) : Uçak,Quadro
Var ise Modelcilik Tecrübeniz:-
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? :
Kullandığım Model(ler) :

Bursa'nın İnegöl ilçesinde lise 2. sınıfa geçtim.Hobi olarak elektronik ile ilgileniyorum.CCS C PIC programlama dili biliyorum, Arduino öğrenmeye çalışıyorum.Ayriyetten youtubede Elektro İnceleme adında bir kanalım var.

Çok kısa zaman içinde 3B yazıcı yapacağım.2 gün içinde neredeyse bütün parçalar gelecek.İnşallah başarılı olursam yazıcıyla quadkopter yapmayı düşünüyorum.

Teşekkürler.

Merhaba

Aramıza Hosgeldin Seçkin :) Projende şimdiden basarılar sana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhaba

Hoşgeldin Seçkin. 3boyutlu yazıcı ile quad frame i yapmak özel bir frame tasarım gerektirir. Zaten bunu düşünerek bu işe giiştiğine göre güzel bir quad toplayacağını tahmin ediyorum.
Bu arada 3b yazıcıın toplam maliyeti ne oldu?

Merhaba

FERDİ İKİZ' Alıntı:
Hoşgeldin Seçkin. 3boyutlu yazıcı ile quad frame i yapmak özel bir frame tasarım gerektirir. Zaten bunu düşünerek bu işe giiştiğine göre güzel bir quad toplayacağını tahmin ediyorum.
Bu arada 3b yazıcıın toplam maliyeti ne oldu?

Detaylı yazmak gerekirse:

Ben P3 Steel modelini yapacağım.Kalibresi ve sağlam gövdesi yüzünden bu modeli seçtim.

Malzeme listesi:

5 adet NEMA 17 Step motor 100 TL
Elektronik set 170TL
Plastikler 45TL
Metal Şase 100TL
Rulman vs. 50TL
Vida ve saplamalar 10TL
Sıcak uç (hotend) 100TL(Ben özel imalat kalitelisinden aldım 10$'a da satılmakta.)

Toplam maliyet:575TL

Daha kısılabilir bu maliyetten.Mesela LCD ekranlı set değil de düz set alınabilir.

İnternette hazır tasarımlar var.Muhtemelen onlara yöneleceğim.Tasarım yapmaya yeni başladım.

Merhaba

Bu kitle çok şey yapılabilir, yazıcın mükemmel. Güle güle kullan. Lcd ekranda hangi bilgiler görünüyor?

Merhaba

FERDİ İKİZ' Alıntı:
Bu kitle çok şey yapılabilir, yazıcın mükemmel. Güle güle kullan. Lcd ekranda hangi bilgiler görünüyor?

Detaylı olarak bilmiyorum ama LCD'de sd kart yuvası var.Bilgisayara bağlamadan dosyaların isminin görerek baskı yapmasını sağlayabiliyorsun.Motorları kilitle,doluluk sıcaklık vs. bir sürü menüsü var.Türkçe olarak internette bulunabilmesi de bir ayrı güzel.

Merhaba

Hoşgeldin Seçkin,

Projende başarılar, inşallah kendi yapacağın quad'ın uçuş videoalarını da izleriz hep birlikte. :thumbup:

Keyifli forumlar. :saygilar: