Merhaba

barmentr

Yeni Uye
Merhaba
Mesleğim gereği veri tabanları ile çalışıyorum.
Veri tabanlarına ilave olarak özelikle web tabanlı ara yüz ihtiyaçlarım oldu. Bu konuda asp.net ile uygulamalar geliştirdim veri toplama ve yayınlama adına.
Daha sonra plc ve gömülü otomasyon sistemlerden veri toplama ile ilgilendim. plc beni pek sarmadı ama gömülü sistemlerle ilgileniyorum.
gömülü sistemlerde araştırmalar yaparken kendimi geliştirmek için rc araçlarla ilgilenmenin doğru olacağına karar verdim.
rckolik forum olarak dikkatimi çekti bilgi paylaşımı kaliteli umarım bende en kısa zamanda bilgi paylaşacak düzeye gelirim.

Adı : Barış
Soyadı : BAR
Nereden : ADANA
Mesleği : ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) : HELİ,QUADRO,ARABA
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: YOK
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : İNTERNET ARAŞTIRMALARIMDA
Kullandığım Model(ler) : WL911 pro heli ile başlayacağım

Merhaba

Aramıza hosgeldiniz Baris bey. Şimdiden keyifli forumlar :)

Gömülu sistemler ile tam olarak neyi kasdediyorsunuz acaba merak ettim ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhaba

öncelikle mesajlarınız için teşekkür ederim.
Gömülü sistemler mikro işlemci veya mikro denetleyici temelli elektronik sistemler mesela quadcopter yapmak isteyenler bu sistemleri kullanıyor.
Bu kapsamda daha önce adını duymuş olabileceğiniz arduino,rasperry pi, banana pi gibi geliştirme kartları kullanılıyor.
Örnek olarak wi-fi ağı ile rc araç kontrol, ya da bluetooth ile kontrol.Yukarıda ismini verdiğim geliştirme kartları ile modifiye edilen rc araçlar yapılıyor.
tabi bu konuda daha yolun başındayım belki iyi bir pilotaja sahip olamayacağım ama gömülü sistemler üzerine inşallah kendimi geliştireceğim.

Merhaba

Baris o zaman su Bolüm tam sana göre ;)