Merhaba

Hakan Akol

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba
Hakan Akol
RC modelcilik yapmadım.
Siteyi internette ' Uçak kanat profili tasarımı ' hakkında araştırma yaparken buldum.
Kanat uzunluğu 5.5 cm ve 6.0 cm chord' u 4 cm - 5 cm - 6 cm olan bir kanat profili oluşturmaya çalışıyorum. Düşük hızlarda yüksek kaldırma kuvveti oluşturması gerekiyor bu kanadın. CAT ya da benzeri bir program kullanamıyorum. Bana yardım edebilecek değerli üyelere şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Merhaba

Hosgeldiniz Hakan Bey,

Umarım konu hakkında bilgiyi arkadaşlarımız size yardımcı olacaklardır. Sormamda sakınca yok ise ne yapmayı hedefliyorsunuz ??

Merhaba

Hoşbulduk, teşekkürler.
Küçük fakat farklı bir uçak ( muhtemelen çok saçma bir fikir, bunu söylerken bile utanıyorum ama denemeden ne kadar saçma olduğunu anlayamayacağım ) yapma gibi bir düşüncem var. Kendi imkanlarımla bir kaç deneme yaptım. Sanki olacakmış gibi. Bir kaç kişiye anlattım fakat tipik 'olmaz kardeşim ', 'imkansız', 'saçma ' , 'aptalca' gibi tepkiler aldım. Tek başıma yapmaya çalışıyorum fakat yeterli bilgim olmadığı için takılıp kaldım. Chord= 5cm, 6cm, 7cm, 8cm ve yüksek kaldırma kuvveti oluşturacak kanat profili çizmeyi başaramadım. Çizim olursa köpük kesimi yapan bir atölyede kestireceğim ve denemelere devam edeceğim.

Saygılarımla
Hakan Akol