merhaba

İlgi Alanı
Heli
Adı : fatih
Soyadı : yıldırım
Nereden : Bursa
Mesleği : serbest
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli / Uçak / Araba..) : heli
Var ise Modelcilik Tecrübeniz:dogustan merak, 1yıldır ucmaya calısmak
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : internetten
Kullandığım Model(ler) : 911 450 size heli

merhaba arkadaslar forma yeni katıldım 4 kanalla basladım ucmaya sonra forumları incelemeden 2 adet 450 size rtf heli aldım tabi rtf yazınca hemen pili tak ucur zannettim ama tabiki hayal oldu düsüncelerim iyikide düşündüğüm gibi olmamıs evde ucurmaya calısacagım için cok büyük kazalara sebep olabilirdim
helinin ayarlarını kutay bey yaptı sagolsun ama ben her ucus denememde ya dişliler gitti yada paller kırıldı
şimdi simulasyon aldım ümit ediyorum ayarlarını yavas yavas çözmeye calısacagım öncelikle benim 6 kanalın ne işe yaradıgını çözmem gerek yani çok çalısmam lazım herkese iyi forumlar :RCKolik:

]http://i60.tinypic.com/2ugorcx.jpg[/IMG]
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

merhaba

Hoşgeldiniz Fatih Bey,

Forumumuzda size faydalı olacak birçok konu var bence.

Keyifli forumlar. :saygilar:

merhaba

Hosgeldiniz Fatih Bey :thumbup:

Çoğumuz benze hataları yapıyoruz ne yazık ki :embarras: Ama önemli olan yol yakınken farkına varmak ki gördüğüm kadarı ile siz de o yoldasınız. Bundan sonrası bolca simulator çalışması ve forumlardaki paylaşımları okumak. Zaman içerisinde her şey yerli yerine oturacaktır merak etmeyin ;)

Aşağıdaki konulara başka simulator olmak üzere zaman buldukça detaylı şekilde okumanızı tavsiye ederim :saygilar:

merhaba

Fatih bey hoşgeldiniz. Bende 450 ile 6 kanala adım atmıştım. İlk başta kullandığım eğitim ayaklarının modelin dengesini çok bozduğunu ve onlarsız uçmanın çok daha rahat olduğunu keşfettim. Helikopterin ayarı gerçekten çok önemli bol bol okuyarak tüm ayarları kendiniz yapmayı öğrenin , size en uygun ayarları o şekilde bulabilirsiniz.

merhaba

Hoşgeldiniz Fatih Bey, keyifli forumlar.

merhaba

Hoşgeldiniz Fatih Bey :saygilar:
İlker hocama katılıyorum , o eğitim ayakları bence yardım etmekten çok , uçmayı zorlaştıran bir ekipman.Simülasyon çalıştıktan sonra en geç 2 hafta içinde rahat rahat hover pozisyonunda uçabilirsiniz.

merhaba

İlker Sönmez' Alıntı:
Fatih bey hoşgeldiniz. Bende 450 ile 6 kanala adım atmıştım. İlk başta kullandığım eğitim ayaklarının modelin dengesini çok bozduğunu ve onlarsız uçmanın çok daha rahat olduğunu keşfettim. Helikopterin ayarı gerçekten çok önemli bol bol okuyarak tüm ayarları kendiniz yapmayı öğrenin , size en uygun ayarları o şekilde bulabilirsiniz.
Aynen Ilker Hocam, ben de ne olur ne olmaz diye eğitim ayakları ile başlayanlardanım. Çıkarınca sanki ayağımda pranga varmış da çözülmüş gibi hissetmiştim :laugh:

merhaba

nazik yanıtlarınız ve tavsiyeleriniz için arkadas ve abilerimize tesekkür ederim
simülasyon calısmaya ve okumaya devam
merak ettiğim konu model önemli ama kumandanın önemi nedir ve 6 kanal helikopter için neden 8 veya 14 kanallı kumanda kullanılıyor

merhaba

fatih yıldırım' Alıntı:
nazik yanıtlarınız ve tavsiyeleriniz için arkadas ve abilerimize tesekkür ederim
simülasyon calısmaya ve okumaya devam
merak ettiğim konu model önemli ama kumandanın önemi nedir ve 6 kanal helikopter için neden 8 veya 14 kanallı kumanda kullanılıyor
Fatih bey , kumanda konusu apayrı bir konu.Kumandalar başlığındaki konularımızı okuyun , çok geniş , pek çok farklı fikir ve uygulamaya açık bir konudur. :saygilar:

merhaba

Selam Fatih bey.

RCKolik formuna ve aramıza hoşgeldiniz :) Saygı değer tüm arkadaşlar gereken her şeyi yazmışlar , heli'ye gönül vermiş bir kişi olarak öncelikle tam yerindesiniz, üstadların tavsiyeleri ve

konu içeriklerini forumdan takip ederseniz çok büyük fayda göreceğinize eminim. %p

Tekrar aramıza hoşgeldiniz , Adanad'an havası kadar sıcak saygılarımla, keyifli forumlar dilerim :saygilar: :RCKolik: