Merhaba...

Miralay DEVLET

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Aranıza yeni katıldım ismim Miralay 39 yaşındayım elektronik mühendisiyim... Kocaelinden yazıyorum... Hobi olarak sabit kanat araçlara bu dönemlerde merak sardım... deneyimlerinizden faydalanmak için buradayım... medikal otomasyon üzerine birçok görüntü işleme vb. yazılımları 2011 ve kart tasarımı üzerine 98 yılından bugüne teknik mühendislik deneyimini airodinamik bilginizle aklımdaki bir projeyi birleştirmek istiyorum...

Adınız / Soyadınız
Miralay
Nereden Katılıyorsunuz
Kocaeli
İlgilendiğiniz Model
Uçak
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
yapay zeka, görüntü işleme, kart donanım tasarımı...
Aranıza yeni katıldım ismim Miralay 39 yaşındayım elektronik mühendisiyim... Kocaelinden yazıyorum... Hobi olarak sabit kanat araçlara bu dönemlerde merak sardım... deneyimlerinizden faydalanmak için buradayım... medikal otomasyon üzerine birçok görüntü işleme vb. yazılımları 2011 ve kart tasarımı üzerine 98 yılından bugüne teknik mühendislik deneyimini airodinamik bilginizle aklımdaki bir projeyi birleştirmek istiyorum
Sabit kanat aerodinamisi konusunda bilgilenmek icin asagida linkini verdigim kursu tavsiye ederim.(Reklam degildir, elemani da tanimiyorum) Muhendis olarak sunulan kavramlari daha kolay anlayabileceginizi dusunuyorum. Kulaktan duyma, yarim yanlis bilgilerdense isi bastan nasil oluyor da oluyor sorularina cevap vererek baslamak bence cok daha iyi bir yol. Enbasitinden kanat airfoili kaldirma kuvveti olusturuyor cunku ustten gecen hava daha ayni surede daha uzun yol katediyor, alttan gecen daha az yol katediyor, bernoulli denklemiyle de bu sekilde karldirma kuvveti olusuyor gibi YANLIS bir aciklamanin yanlis oldugunu bastan ogrenmis olursunuz.

Tanışma konusunda yer alan sabit kanat aerodinamik konuları YENI konu olarak açılmış ve bu güzel bilgiler Uçak Indeks sayfasına ilave edilmiştir. :saygilar:

Teknik söyleyişi bu yeni konudan devam edebiliriz. :saygilar: