Merhaba

Helitech

Yeni Uye
Merhaba RCKolik ailesi,
Aranıza yeni katıldım. Adım Alper, İstanbul'da yaşıyorum. RC Heli'ler ile ilgileniyorum. Henüz başlangıç seviyesindeyim. Merak amaçlı aldığım küçük bir heli ile yakın zamanda başladı hastalığım. Bağımlılık haline geleceğini bilmiyordum. Ufak bir kaza sonrası heli'ye parça arayayım derken heli sistemlerini araştırmaya başladım, elim değmişken heliyi modlayayım dedim... Derken iş büyüdü boş vakitlerimde sadece heliyi düşünür oldum ve aranızdayım...

Tüm üyelerin Cumhuriyet Bayramını kutlar, saygılarımı ve sevgilerimi sunarım,

İyi forumlar.

Merhaba

Aramiza hosgeldin Alper. Model olarak ne var su an elinde ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Aramiza hosgeldin Alper. Model olarak ne var su an elinde ?

Hoşbuldum Mehmet Bey, teşekkür ederim. Şuan elimde Syma S107 var, en kısa zamanda wltoys v911 pro v2 alarak kendimi geliştirmeye çalışacağım. Başlangıç için başka bir marka/model öneriniz varsa öğrenmek isterim. Önerileriniz benim için önemli.

Merhaba

Alper S' Alıntı:
Hoşbuldum Mehmet Bey, teşekkür ederim. Şuan elimde Syma S107 var, en kısa zamanda wltoys v911 pro v2 alarak kendimi geliştirmeye çalışacağım. Başlangıç için başka bir marka/model öneriniz varsa öğrenmek isterim. Önerileriniz benim için önemli.
4 kanalli bir model olan V911 kesinlikle onermiyoruz ve ne yazik ki forum olarak da destek veremiyoruz. Neden dersen:

Peki ne yapayim dersen:

--Oncelikle su konuya bir goz at

-- Acilen bir USB sim kumandasi alip, Simulasyon calismalarina basla

-- micro modelle baslamak istersen de 6 kanal Fircasiz bir model al. v977 ya da HiSky 100s

Detaylari en usteki konuda bulabilirsin, kolay gelsin :saygilar:

Merhaba

Teşekkür ederim Mehmet Bey,
Tavsiyelerinize uyup açıkladığınız şekilde yol izleyeceğim.

Merhaba

Alper S' Alıntı:
Teşekkür ederim Mehmet Bey,
Tavsiyelerinize uyup açıkladığınız şekilde yol izleyeceğim.
Süper. Zira bahsedilen reçete onlarca Yeni uyemiz tarafından test edilip onaylanmıştır .

Merhaba

Hoşgeldiniz Alper bey :saygilar: Öğrenme süreci bile çok keyifli. Kolay gelsin, kırımsız uçuşlar dilerim :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Süper. Zira bahsedilen reçete onlarca Yeni uyemiz tarafından test edilip onaylanmıştır .

En kısa zamanda çalışmalara başlayacağım. Önerileriniz ve sıkı çalışmayla zaman içinde yol katedeceğine inanıyorum. İlginiz için tekrar teşekkür ederim Mehmet Bey.

Merhaba

Erol Tatoğlu' Alıntı:
Hoşgeldiniz Alper bey :saygilar: Öğrenme süreci bile çok keyifli. Kolay gelsin, kırımsız uçuşlar dilerim :)

Hoşbuldum Erol Bey, teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi öğrenme süreci bile çok keyifli. Başlamak için bu kadar zaman boşuna beklemişim.
:saygilar:

Merhaba

Hoşgeldin Alper. Benim geçmişim sana yardımcı olur belki. E-flight blade x3 almıştım seneler önce. Coaxial. Bana en büyük yararı simülasyonun beni ne kadar geliştirdiğini göstermesi ve 5 kanallı spektrum kumanda ve alıcısı oldu. Daha sonra rc heli merakım v911-2 ile devam etti. Uçurması çok rahat ve zevkli ama 4 kanal bu işi ilerletmeyi ve kendini geliştirmeyi düşünenler için değil. "Ben 911-2 kullanmayı seviyorum ve beni tatmin ediyor, zaten helici olmayacam, arada zevkli zaman geçireyim" modeli. Ben elimdeki 2 adet v911-2 i sattım bu yüzden ve v977 aldım. Hatta 2 adet aldım ve 6 kanalın farkını gerçek hayatta da gördüm. Sim çalışmadan v977 yi uçurmaya kalksaydım ne olurdu? Bence hüsran ve hayal kırıklığı! Simülasyon insana çok şey katıyor, gerçek hayata hazırlıyor. Gerçek simden daha zor olduğu için. V977 ile brusless motor, esc, servolar, flybarless rotor vb hakkında da başlangıç yaptım. Hatta v977 nin kronik sorunları ve korunma yolları, çözümleri için bir konu hazırlamayı dahi düşünüyorum. Bu arada "evet, bu geçici bir heves değil, kendimi de geliştirebiliyorum, ilerde 450 ölçü bir heli ile devam edebilim" düşüncesi de oluştu. Bu forum da hergün girip baktığım bir kaynak oldu. Umarım benim de biraz yardımım olmuştur. ;)