Merhaba

• Konbuyu başlatan tonystark1905
  • Başlangıç tarihi
  • 622
T

tonystark1905

Guest
Merhaba arkadaşlar, foruma yeni katıldım. Aranızda olmaktan mutluluk duyacağım. :RCKolik:

Adı : Berkan
Soyadı : Öksüz
Nereden : İstanbul
Mesleği : Öğrenci
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) : Uçak ve Drone
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: Yok
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Araştırdım
Kullandığım Model(ler) : Yok

Çok acil bir sorunum var. İHA tasarlamak istiyorum ve takıldığım bir nokta var. Kanat aerodinamiğine çalıştım lakin bir türlü istediğim cevabı alamadım. Kanat açıklığı uçağın süzülme ve uçuşunu ne derece, nasıl etkiler?

Teşekkürler. :)

Düzenleme: Konu olması gereken yere taşınıp olması gereken başlıkla değiştirilmiştir. Profilindeki 26 yaş bu konuda belirttiğin gibi 20 olarak değiştirilmiştir. Forumda hitap kolaylığı açısından isim kullanılmaktadır, nick isim ile değiştirilmiştir.

İHA Kanat Açıklığı Sorunsalı

Hoş geldin Berkan. :RCKolik:

Arkadaşlar konuya cevap verir misiniz lütfen?

Berkan selam, soru çok genel olmuş muhtemelen cevabı bir tez konusu olur. Ben sabit kanatlı uçuculardan pek anlamam. Burada uçakçı abiler bolca var ama, dediğim gibi soru çok genel kalmış.

Daha spesifik bir detay sorarsan cevap alman daha kolay olabilir bence.

Dragonfly...

Merhaba

Hoşgeldin. Konuyu takip ediyorum, bu tavır çok da iyi bir yere gidecekmiş gibi görünmüyor...

Merhaba

Merhabaa! :saygilar:

Kanat açıklığı uçuşu doğrudan etkiler. Kanat neyse uçak odur, o derece!

Planlanan/niyetlenilen araç iha olduğuna göre biraz daha uzun uçuş süresi ve denge arayacağız, yani akrobasi düşünmüyoruz! O zaman aspect ratio konusuna odaklanıyoruz. Bu oran yüksek olmalı!

Bize ne kazandıracak?

Yüksek kaldırma kuvveti kazandıracak, buna bağlı olarak daha az enerji kullanacağız ve dolayısıyla daha uzun uçuş süresi elde etmiş olacağız. Stall hızımız da azalacak, aynı ağırlıkta ama aspect ratio değeri daha düşük olan modellere göre daha yavaş uçabileceğiz. Bu çok iyi bişey!

Eksileri ne olabilir? Kanatlar biraz zayıf olur. Mesela tono atmak da yürek ister ama niye isteyelim ki?!

Ve ayrıca bu konular kanat aerodinamiğinde giriş konusudur..

Cevap bu kadar! "İstediğim cevabı alamadım" diyorsan, soruyu yanlış sormuş olmalısın.