Merhaba sorum olcak.?

metdragon

Yeni Uye
Adı : Emre Can
Soyadı : Öztürk
Nereden : Ankara
Mesleği : Ögrenci
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) : Uçak
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: Amatör
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Arkadaşımdan
Kullandığım Model(ler) :çaylak
Merhaba öncelikle 20 yaşındayım kendime bi model yapdım bataryası bugun elime ulaşdı bataryayı motora takdım bataryanın artı ucu yandı escden duman çıkdı esc yandı büyük ithimal ama bataryayı ölçünce düzgün ölçüyor batarya ucundamı sorun vardır sizce bataryayı idae edebilirmiyim.?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Merhaba sorum olcak acil

Emre merhaba.Kısa devre yaptırmış olabilirsin diye tahmin ediyorum ama daha detaylı yazmadığın sürece tahminden ileriye gidemeyiz malesef. :( Bataryayı motora taktığını belirtmişsin.Batarya doğrudan motora bağlanmaz ESC'ye bağlanır.İlk yaptığın hata burada bence...

Motora takdım derken esc ye takılıydı motorla birleşik oldugu için motora takdım dedim pardon.İlk takdıgımda esc ye bataryayı motor çalışdı sonradan batarya ölçer ile bataryayı ölçdüm esc nin artısına eksisine bakdım tekrar takdım bataryayı bu sefer esc yandı duman geldi koku geldi esc 30 motor 1000kv batarya 11.1 3s 25C 2250 Mah proFuse marka esc motorla birlikte geldi 30 A lık esc acaba fazla akım geldi bataryadan esc ondanmı yandı bataryayı avometre ile ölçdüm 11.0 ölçdü deger ve batarya bölümleri de 3.89 3.90 3.90 olarak ölçdüm esc yanmışsa önerebileceginiz esc varmı uygun fiyata veya kaç A esc almalıyım bataryama motoruma uygun.

Merhaba sorum olcak.?

Emre Can Öztürk' Alıntı:
Motora takdım derken esc ye takılıydı motorla birleşik oldugu için motora takdım dedim pardon.İlk takdıgımda esc ye bataryayı motor çalışdı sonradan batarya ölçer ile bataryayı ölçdüm esc nin artısına eksisine bakdım tekrar takdım bataryayı bu sefer esc yandı duman geldi koku geldi esc 30 motor 1000kv batarya 11.1 3s 25C 2250 Mah proFuse marka esc motorla birlikte geldi 30 A lık esc acaba fazla akım geldi bataryadan esc ondanmı yandı bataryayı avometre ile ölçdüm 11.0 ölçdü deger ve batarya bölümleri de 3.89 3.90 3.90 olarak ölçdüm esc yanmışsa önerebileceginiz esc varmı uygun fiyata veya kaç A esc almalıyım bataryama motoruma uygun.
Bir yerde yanlışlık veya arıza olmalı.ESC durduk yere yanmaz.Kumanda açık mıydı bu işlemleri yaparken? Bağlatıları doğru yaptığınıza emin misiniz? Kaçlık pervane takılıydı motora? Lipo bataryanızın konnektörleri ters lehimlenmiş olabilir mi? veya ESC?

Kumanda kapalıydı baglantıda dogru olduguna eminim kırmızı artı oldugunu biliyorum zaten ilk takdıgımda çalışdı sonradan bu olay başıma geldi batarya yeni gelmişti elime acaba bataryada bi sorun olabilirmi.Motorda 1 tane pervane vardı

Normalde tanışma konusu adı üstünde :angry: Teknik sorular için lütfen ayrı konu açalım :eek:kuyun:

Ben sadece aramıza hoşgeldin diyorum :saygilar:

Merhaba sorum olcak.?

Hoşbulduk Mehmet Abi kusura bakamayın yanlış yere konu açdıgım için aranıza katıldıgım için çok mutluyum bu arada :)