Merhaba herkese -Engin Pelit

efrastousles

Yeni Uye
Arkadaşlar bende aranıza katıldım.

Adım Engin Pelit Antalya' da yaşıyorum 24 yaşındayım ve yeni başladım copterx 450 ve hk 250 gt kullanıyorum forumda ki Murat Kurdoğlu isimli abimden aldım.Forumu kuran ayakta tutan herkese teşekür ederim herşey çok güzel yeni başlıyanlar için detaylı bir şekilde anlatılmış videolarla desteklenmiş emek verilmiş teşekürler.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ynt: Merhaba herkese

Engin bey foruma hoşgeldiniz

Merhaba herkese

Hosgeldiniz Engin Bey :thumbup:

Modelciliğe yeni başlamışsınız herhalde, öncelikle yeni hobiniz hayırlı olsun :thumbup: Şayet daha önce 6 kanal tecrübeniz yok ise mutlaka simulator çalışması yapmadan uçurmayı denemeyin ;)

450 sınıfı güzel bir model ama 250 sınıfı zordur. Yani uçurması ve özellikle tamir kısımları insanı yorar. Bu yüzden 250 sınıfını şu an için bence vitrine koyun. Tecrübeniz arttıktan sonra uçurursunuz.

Yerinizde olsam simulator çalışmalarını 450 sınıfında denemeden önce eğer maddi durum müsait ise alacağım 6 kanal micro helide denerdim. V977 veya V922 6 kanal micro için güzel modeller. Sim + micro çalışmaları sonrasında ise aynı hareketleri 450 helinizde denemeniz, modelcilik anlamında hızlı bir şekilde ilerlemenizi sağlayacaktır.

Merhaba herkese

Aramıza hoşgeldin Engin ,
Dün konunu görmemize rağmen bir yorum yazmadık (Emre Bey'in dondurma şakası hariç :laugh: ), sebebini forumumuzu takip ettikçe daha iyi anlayacaksın.
Bu ortamda oldukça kaliteli , yardımsever abilerinle tanışacaksın , önce kendini tanıtman önemli.Kahveye girince bile selam vermek icaptır,burası da öyle.Üstelik bu selamsızlık malesef toplumumuzda hızla yayılan olumsuz bir davranış.Gençlerimizin saygı,sevgi,alçakgönüllülük gibi erdemli duyguları sergilemeleri için , minik yaptırımlar uygulamak zorundayız.Çünkü burada herşey hobiden ibaret değil, esas itibar ettiğimiz , güzel huylu,selam verilebilecek, güvenilir ve saygı duyulacak insanlarla tanışmak ve kaynaşmaktır.Biz büyük bir aileyiz.Yani tüm yatırımımızı aslında insana yaptık...Hobi her zaman 2.plandadır...
Bunları açıklama gereği hissettim , çünkü ,dün konuna cevap verilmemesini , şahsına yapılan bir hareket olduğunu düşünmemen için.Bu genel tavrımızdır , ve gerçekten candan gelip te , kaynaşmak isteyen kardeşlerimize de , her türlü konuda , elimizden gelen yardımı da yaparız.
Mehmet bey konunu kilitlemiş , senden forumumuzu dikkatlice okumanı rica ediyorum.Bize mümkünse kendini biraz daha detaylı tanıt,mesela pilotaj seviyen, hobideki hedefin , hobiyi devam ettirmen için ayırdığın bütçen gibi konularda bizleri bilgilendirirsen , sana çok daha hızlı şekilde yardım edilecektir.
Murat bey'i de forum ortamından tanıyoruz.Kendisi Karadeniz grubunun , bu hobiye gönül vermiş fertlerinden birisidir.Yani bu şu demek , aldığın modelde yardımsız kalmayacaksın demek.
Fakat pilotaj seviyeni bilmediğimiz için, şimdi sana birşeyler yazmak istemiyorum,zira aldığın modeller hem pilotaj,hem bilgi birikimi gerektiren , hatta bazen usta modelcileri bile yoran clone modeller.Modelleri kötülediğim falan düşünülmesin , parası oranında kaliteye sahip , uçarlığı ispat edilmiş modeller fakat , 250 sınıfı ciddi pilotaj ister mesela , clone bir helinin ayarlarını tutturmak ustalık ve tecrübe ister.Bu açıdan , önce konularımızı oku , sonra modellerinin klavuzlarını iyice anla , daha sonra takıldığın bir yer olursa , çekinmeden bizlere sormanı rica ediyorum.
Neyse , biraz uzun bir hoşgeldin oldu ama , bizleri de anlamış olduğunu tahmin ediyorum.Keyifli forumlar dilerim......... :saygilar:

Mehmet ve Hakan abi verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim sizi haklı buluyorum 450 lik olanını 2 kere çaktım uçurmadan emin degilim ama sök tak yapmaktan iyi tekniğim olcagı kesin zaten sıkıntım olursa Murat abiyi arıyorum saolsun hiç sıkılmadan bilgilerini aktarıyor.

Rc drift ile ilgileniyorum ama helinin komplike yapısı ce heycanı hoşuma gitti uğraşmayı seven bir insanım forum çok kaliteli yardımcı oluyor.Hakan abi senin dediğin çok doğru ben tapatalk kullandığım için gelen mesajı görmedim dikkat etmedim doğrusu sebebide rcdrift konusunda bu kadar iyi bir forum olmadığı için alışık olmadığım bir durumdu tanışma kısmı bunun için özür diliyorum.

Sevecen ve sıcak kanlı tavırlarınız için teşekür ederim.[emoji4]

Hoşgeldin Engin,

Keyifli Forumlar. :saygilar:

Hoşbulduk [emoji4]

hoşgeldin tekrar engin,mehmet abinin söylediklerini taa ben modelleri sana yollamadan önce söylemiştim,maalesef helikopterde bi noktaya gelmek için sabır ve çaba gerekiyor,belli bi noktadan kastım hover ,cidden kolay değil pilotaj çok önemli,o yüzden tekrarlıyorum simulasyon çalışman şart,sonrasında da eğitim ayakları ile hover denemeleri yapabilirsin,modeller kırılır toplanır,sonra yine kırılır yine toplanır önemli olan bu dönemde hevesinin kaçmaması,kırım dönemlerinde parça beklemek sıkıyor insanı,bunun için de bütçeye göre sağlam yedek veya yedek model edinmek gerekli.Tanıdığım kadarıyla çok düzgün bi arkadaşsın,inşaallah herşey gönlünce olur,her konuda elimden gelen yardımı yapmaya hazırım...

Teşekür ederim Murat abi senin söylediklerini aklıma yazdım yavaşta gidiyorum sim de çalışmaya başladım saol desteğin için sende çok iyi bir insan ve modelcisin teşekürler.

engin pelit' Alıntı:
Teşekür ederim Murat abi senin söylediklerini aklıma yazdım yavaşta gidiyorum sim de çalışmaya başladım saol desteğin için sende çok iyi bir insan ve modelcisin teşekürler.

Teşekkür ederim,forumlardaki ve gerçek hayattaki gerçek modelci abilerimizden gördüğüm benim ayna,bu camiada kaliteli de çok insan var kalitesiz de,ama genele vurursak paylaşımın üst seviyede olduğu kaliteli arkadaşlıkların edinilebileceği bir hobidir bu,ben de yukarda yazılanlara kesinlikle katılıyorum,helikopter,uçak veya başka model 2. plandadır,önemli olan muhabbet,ben rizeye veya pazara buluşmalara gidiyorum,pazar 50,rize 90 km.çoğu zaman doğru dürüst uçuş da yapamıyorum,ayar filan yapmaktan,hem de arhavide helikopter uçuracak çok müsait yerler var,istesem hergün uçabiliyorum,ama ordaki muhabbet,sahadaki dostluk birbirini anlama hissi farklı oluyor,modelci farklı branşta da olsa bir başka modelciyle empati kurabiliyor.forumdan da tanıdığım bildiğim bir sürü abimiz kardeşimiz var,yardımlaşma paylaşım hatsafhada,öyle ustalar var ki üşenmeden sayfalarca açıklama yazıyor...Uzun lafın kısası heli iyidir,ortamı arkadaşlıkları iyidir,bence sonuna kadar git,inşallah en yakın zamanda büyük modellere geçersin...başarılar...

Çok doğru yazı oldu abi bende teşekür ederim.