Merhaba çayınızı alıp buyurun lütfen

Recep Dikici

Yeni Uye
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabe forum üyeleri.Ben Recep.21 yaşındayım bilgisayar öğrencisiyim.Küçüklükten belli bilgisayara ve mekanik cihazlara ilgim olmuştur.Soz zamanlardada dronlara çok sardım.Başlangıçta youtubeden izleyerek quadcopter yapıcaktım ama bir arkadaşın hiç uçurmadığı hekzacopterı satılığa çıkardığını görünce düşünemeden 1500 tlye aldım.Tabiki yaptığım büyük bir hataydı.Bilmediğim bir çok konu olmasına rağmen öğrenmeden almamalıydım.
Droneyi büyük bir hevesle aldıktan sonra uçmadı.Direk yan yattı.Pervaneleri motorları bir çok kez kontrol ettim ama yinede nafile.Daha sonra videoları izleyerek kalibrasyon yaptım.Tabiki büyük ihtimaalle hatalı yaptım.
Buradaki büyüklerimin uyarısına rağmen yinede güvenlik olmadan devam ettim.Ben hatalarımın farkındayım.Artık güvenli bir ortam olmadan uçurmayacağım.
Sizden isteğim bana yol göstermeniz.Benim başka bir drone toplamaya gücüm yok.Yani hekza sana çok başka modelle başla demeyin lütfen çünkü bunu bile zar zor aldım.Biliyorum kazalarım olacak ve parçalar bozulacak ama böyle böyle öğrenmem lazım.
Lütfen bana yardımcı olun.Şimdi benim dronumda DC BAC devresi yok.Ve telemetride yok.İlk önce bunları alacağım.Aşağıya dronenin listesini bırakıyorum.Lütfen bütün eleştiri ve yorumlarınızı esirgemeyin.Teşekkürler.

Djı f550 hexacopter gövdesi
6 adet 2122 920 kv motor
6 adet simonk 30a esc
Apm 2.8 uçuş kartı
Uçuş kartı için darbe emici
Gps - 150 tl
8 adet 1045 carbon pervane
8 adet 1045 plastik pervane
Voltaj ölçer

Flysky fs-i6x 10 kanallı kumanda
Flysky alıcı

ZİPPY 4s 5800 mah 60 c lipo pil

Orjinal skyrc imax b6 mini şarj Aleti

Adınız / Soyadınız
Recep Dikici
Nereden Katılıyorsunuz
Tokat
İlgilendiğiniz Model
Multikopter
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
Yok
  • Beğen
Tepkiler: Emre Kaman
Bence çok iyi fiyata almışsın drone lar alanıma girmiyor ama malzeme listesine göre iyi fiyat bence.

Ben yine denilen şeyleri yazacağım hocam :)Kendimi örnek vericem :) ben 22 yaşındayım. Bu işe ilk olarak başladığım ne varsa şuan elimde hiç biri yok. Kumandadan tut modele kadar. Bunu alma denildi aldım. 1senelik değil 3-5 senelik kumanda al dediler 1senelik aldım 3-5 kere uçmadım o kumanda ile zarar edip sattım. Modeli desen zarar. Anlayacağın bol bol zarar ettim. Uçmada uçamadım çünkü yine acele ediyordum :) yani kısa ve öz olarak diyecek olursam kesinlikle standart ve olması gereken bir şekilde başla ki bu konuda edineceğin tecrübenin bedeli asgari seviyede olsun. Anladığım kadarıyla maddi olarak hiçbirşey alma şansın yok. Elindekini acele etmeden paraya çevir 6ay sonra tekrardan al olması gerekenleri.
İllada bu şekilde yapmak istiyorum dersen de bu işin üzerine çok düş. Yani o kadar çok tecrübe isteyen şey var ki uzun bi süre hiç modelle uğraşmadan bilgi ve tecrübe edinmelisin diye düşünüyorum. Sonrasında modelle uğraş. Ve bu konuda uzman olan biri ile mümkün olduğunca buluşarak tecrübe edin. İnşallah bu tecrübeleri edindiğinde bu modeli ileriki günlerde uçurmak üzere kenara koymak zorunda kalmazsın. Yanlış düşünüyor da olabilirim bende bu işte çok yeniyim. Drone yada hexacopter ile alakalı hiç bilgim yok nasıl toplanır ve olur diye. Helikopterlerle alakalıyım. Ama nede olsa akraba sayılır bunlar :D aynı şeyler geçerli diye düşünüyorum :) sana kolay gelsin, başarılar diliyorum :)

Yorumlarınız için sağolun ben parçaların satılacağını pek düşünmüyorum o yüzden sabrederek ve öğrenerek toplamayı düşünüyorum

Bu arada muhtemelen senin de aklına gelmiştir ama elinde herşey var. Hexacopter yerine bi drone framesi alıp toplamak daha mantıklı olabilir mi bilemedim. Hem yedeğin de olmuş olur :D Hemde olası kırımlarda masraf konusunda yardımcı olabilir diye düşündüm.

Evet haklısınız f330 Frame alıp yapılabilir . Pil vb uyarmı acaba ?