Mekatronik mühendisi adayı

İlgi Alanı
Multikopter
Merhaba, ben karabükte mekatronik mühedisliği okuyorum. Şuan naze32 üzerine dronela ilgili savunma sanayi üzerine bir proje ile uğraşıyorum...

Adınız / Soyadınız
Muhammed burak şentürk
Nereden Katılıyorsunuz
Karabğk
İlgilendiğiniz Model
Multikopter
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
Yok
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Hoş geldiniz. Merakımdan soruyorum, yanlış anlamayın lütfen. Neden Naze32? Yani eski nesil F1 serisi işlemcisi var, daha yavaş ve de programlama uygulamaları desteklemeyi bırakıyor. Openport desteği yok, I2C bağlantısı yok, UART çıkışları kısıtlı ve magneyetik puslası yok ( artı yönü olarak manyetik puslalı GPS ünite kullanımında çakışmayı olmuyor) Bunlar bildiğim diğer serilere göre dezavantajlı yönleri. En günceli F7 serisi olmak üzere, çok stabil olduğunu yakın zamanda kanıtkamış F4 ve en meşhur olan F3 serisi varken Naze32 seçmiş olmanızdaki neden nedir acaba? Teknil olarak detaylı bilgiye sahip olmadığım için, öğrenebileceğim birşeyler var mı diye sormak istedim.

Projenizde başarılar dilerim.

Not: Tanışma konularında teknik sorulara girmiyoruz ama merakıma yenik düştüm açıkcası....

Tabiki hocam açıklayayım :) ben yazın bir şirkette staj yapacağım. Şirket stm32 m.i li kartlaro kullanıyor ve piyasada gerçekten çok popüler bu stm32. Naze32de temelde stm32f103 kart üstüne yapılmış bir kart olunca ve gerçekten iyi bir uçuş kontrol kartı diye övülünce bu yüzden bu kartı kullanmayı düşündüm. Projemin asıl prototipinde normal bir stm32 kartı bulup onun üstüne özelleştirme yapacağım. Hem naze32 ile de acrmiliğimi atmış olacağım.

O zaman şöyle diyeyim, F103 STM in 32bit eski ve hızı sadece 72mhz olan işlemcisi. F405 de flash memory 1mb a çıkıyor.

Şu link incelemenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
O zaman şöyle diyeyim, F103 STM in 32bit eski ve hızı sadece 72mhz olan işlemcisi. F405 de flash memory 1mb a çıkıyor.

Şu link incelemenizi tavsiye ederim.

Güzel bir kaynak oldu hocam teşekkürler. Sizin önerdiğiniz bir kart var mı 150 200tl civarı

Hoşgeldiniz iyi forumlar:saygilar: