Hepinize cok tesekkur ederim arkadaslar
Kullanmayi dusundugum elektroniklerin (unite ve motor) yerlerine sigip sigmayacagini anlayabilmek icin modeli, en azindan frame’i kabaca toplamam gerekiyordu. Cumartesi gunu soyle hizlica bir bakayim dedim, ancak hizimi alamamisim ki modeli toplayiverdim
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Oncelikle yigidin hakkini teslim etmek gerekir, Lynx cok iyi bir is cikarmis
Helinin boyutlari da goz onune alindiginda, gerek kafa ve kuyrukta, gerekse diger parcalarda bu kadar guzel bir uyum ve sıkı toleranslar beklemiyordum. Benzer boyutlarda rtf veya arf helileri benzer rakamlara alabilirken, bunu ancak kit olarak alabiliyoruz, ama aradaki fark da bu detaylar goz onune alindiginda hak edilmis bir fark diye dusunuyorum. Gercekten bu kadar guzel dizayn edilmis ve islenmis bir heli beklemiyordum
İsleme demisken, karbon parcalardan, yani frame ve kuyruk fininden bahsetmeden olmaz. Sanirim Lynx bu parcalari su jetinden cikar cikmaz islak islak kutuya koymus
Su jetinin tortulari bile parcalarin uzerindeydi, toplarken ellerim simsiyah oldu
Elektroniklerim geldigi zaman bunlari sokup, zimparalayip, guzelce silip oyle monte edecegim
Zaten asagidaki resimde gorulecegi gibi frame’i az bisey modifiye etmem gerekecek. Normalde mikro fbl kullanilmasi gereken bu helide ben tam boy bir brain kullanacagim ve unitenin yerinin biraz “alistirilmasi” gerekiyor
Heliyi alirken ilk planim 180cfx’in elektroniklerini kullanmakti, ancak ne 180’e kiyabildim, ne de bu modele, dolayisiyla her ikisinin de kendi elektronikleri olmasina ve ikisinin de ucmasina karar verdim. Zaten eninde sonunda kasinti tutacakti, zira bos model tutamiyorum rafta
Dedigim gibi unitemiz Brain. Esc olarak Fastlad’de indirimde olan Castle Talon 25’i aldim - 27$. Bu noktadan itibaren eglence basliyor. Servolar Hobbyking’den, Bluearrow d05010mg sub-mikro servolar, ki 180’de de orjinal servolarin kulaklari kirilinca bunlari almistim ve gayet guzeller, tanesi 7,5$. Kuyruk servomuz yine hk’den, mikro servo hk-922mg 7,5$. Motorumuz Turnigy marka 250 sinifi L2508a 3500kv bir motor, 7,5$
Bu motorla aslinda 16t pinyon kullanmak gerekiyordu, ancak FL’de yoktu, 15t pinyonla denemeye karar verdim (1$) zaten biraz daha dusuk bir kafa turuyla ucmayi planliyorum. Piller yine HK’den, nano-tech 3s 1000 mAh, tanesi 8,5$, 4 adet aldim.
Son olarak, ana saft rulman bloklarinin plastik olmasi ilk etapta gozume hos gorunse de, heliyi topladiktan sonra bu parcalarin biraz fazla esnek olduklarina kanaat getirdim. Aslinda heli gayet hafif ve bu parcalar da gayet yeterli. Ancak, unitenin tam ana saftin altinda oldugunu dusunursek ve heliyi kafa ustu caktigimizi da farzedersek, sadece heliden degil uniteden de olma riskimiz var
Ustelik parcalarin metal olanlari da FL’de indirimdeydi!
Neyse iste aldim, 5’erden 10$
Parcalar geldigi zaman maiden’da gorusmek uzere