Li-Ion Batarya Tamiri

Ali Haydar GÖK

Kıdemli Uye
Katılım
2 Ağu 2017
Mesajlar
2,109
Tepkime puanı
3,967
Yaş
28
Konum
Sakarya
İlgi Alanı
Hepsi
4 ay kadar önce bu pili yapmıştım. Eve markasının INR 21700 50E pillerden 16s4p olacak şekilde yapmıştım. Gayet memnundum. Tabi birkaç gün önceye kadar.

Birkaç gün önce 1 karış yükseklikte sudan geçtim. Ve bu şekilde sorunlar yaşamaya başladım. Pile su gelmesi mümkün değil çünkü pil bisikletin kadrosunun üzerinde. Gitse gitse motora belki girmiştir su. Ama motor da korumalı ve ondan sonra da 5 km falan yol yaptım bisikletle. Ve motorla alakalı sorun yaşamadım. Önceleri iletişim hatası veriyordu ve sonradan voltaj uyarısı hatası vermeye başladı ve bende pili kontrol ettim. Sorun pilde. Sondan 1 önceki paralel pil grubu 4,0v veriyor. Sondan 2 önceki paralel grup ise 2.2v veriyordu. Yarım saat sonra 1.5v vermeye başladı. Şuan bir yarım saat daha geçti ve 1.23v'a düştü. Diğer gruplar 4.20v veriyor. Neden bu şekilde bir sorun olmuş olabilir? Fikri olan var mı? BMS olarak Daly marka kullandım. Balans uçları vs gayet sorunsuz gözüküyor.

Bu arada pilin her tarafında epoksi levha var ve shrink içerisinde. Haliyle su alması mümkün değil. Velev ki alsa bile böyle bir sorun oluşturmaması lazım. En kötü kısa devre vs olur. Muhtemelen denk geldi suya girmemle pilin bozulması.

Parmak uçlarımdaki gruplar problemli.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme: