Tüm abilerime ve arkadaşlarıma merhabalar.Günümüzde gerek yurtdışında gerek yurtiçinde farklı marka ve özellikte lipo bataryalar mevcut.Şuan aktif olarak standart Turnigy marka (mavi renkli) lipo bataryayı kullanıyorum.Ortalama iki buçuk yıl oldu hala kullanıyorum.Turnigy 9X V2 kumandamda ise Turnigy Nanotech 2500mah 5-15C kumanda pili kullanıyorum.Fakat zorlamadan kullanmama rağmen iç dirençleri kısa bir süre içinde arttı.Turnigy standart olan ise gayet iyi durumda.En son yurtdışına çıktığımda mavi lipo bataryamı bir arkadaşıma vermiştim kullanması için kullanım hatasından dolayı liponun kaplaması yırtıldı hafif ve çok az şişme meydana geldi(hemen hemen belli bile değil) fakat iç direncinde problem yok ve performans olarak uçuş süresinde 1-2 dakika azalma var.Bir de az da olsa ısınıyor uçuş sırasında sakin uçmama rağmen.Eskiden hiç ısınmazdı.Bu durumdan dolayı riskli buluyorum ve emniyetten ödün vermek istemiyorum. Elimde bulunan 2 adet standart mavi lipoları yakıtlı modelim için alacağım starterde kullanmayı düşünüyorum ve Wing Tiger modelim için yeni lipo almayı düşünüyorum.
Sizlerin de bildiği gibi Turnigy,Turnigy Nanotech,Turnigy Graphene,Multistar,Turnigy Bolt(LİHV),Turnigy E-Flite,Zippy,Rhino,Gens Ace,MKT Racing gibi piyasada orta kalitede sayılacak lipo bataryalar bulunmakta.
Ben şuana kadar kısa dönem Zippy, iki buçuk yıl Turnigy ve Turnigy Nanotech kullandım.Sizin kullanıp memnun kaldığınız lipo bataryalar nelerdir? Farklı marka ve çeşitteki bataryaların diğer bataryalara nazaran farkları nelerdir? Bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz lütfen?
Not: Forumda küçük bir araştırma yaptım ve konuyla ilgili index konusu göremedim.Belki vardır da ben görmemiş olabilirim.Göz ağrısı çektiğim için bütün konuları tek tek baştan sona okuma şansım yok.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Hem diğer arkadaşlarımız da faydalanabilirler.Direkt konunun linki de paylaşılabilir bulunuyorsa.Saygılarımla.
Sizlerin de bildiği gibi Turnigy,Turnigy Nanotech,Turnigy Graphene,Multistar,Turnigy Bolt(LİHV),Turnigy E-Flite,Zippy,Rhino,Gens Ace,MKT Racing gibi piyasada orta kalitede sayılacak lipo bataryalar bulunmakta.
Ben şuana kadar kısa dönem Zippy, iki buçuk yıl Turnigy ve Turnigy Nanotech kullandım.Sizin kullanıp memnun kaldığınız lipo bataryalar nelerdir? Farklı marka ve çeşitteki bataryaların diğer bataryalara nazaran farkları nelerdir? Bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz lütfen?
Not: Forumda küçük bir araştırma yaptım ve konuyla ilgili index konusu göremedim.Belki vardır da ben görmemiş olabilirim.Göz ağrısı çektiğim için bütün konuları tek tek baştan sona okuma şansım yok.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Hem diğer arkadaşlarımız da faydalanabilirler.Direkt konunun linki de paylaşılabilir bulunuyorsa.Saygılarımla.