Kredi Kartlarına Dikkat

Levent Suberk

Tecrübeli Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Bir tanıdığın kredi kartından Amerika'dan 5 dolar çekilmiş, bu parayı kimin nasıl çektiği bilinmiyor. Kredi kartlarından 5 dolar 10 dolar gibi küçük miktarlarda çalıntı yapıyorlar. Herhalde alışveriş sitesinin kayıtlı kredi kartları numaralarını ele geçirmişler.

Çözüm şu olabilir. En iyisi iki kredi kartı almak. Bir kartta sıfır lira veya sıfır döviz olmalı, bir başka deyişle hesapta para olmamalı. Para diğer kartın hesabında olmalı. Alışveriş yapılacağı zaman para bulunan hesaptan, para bulunmayan hesaba satın alınan eşyanın tutarı kadar para aktarılmalı. Eşya satın alınınca bu hesapta gene sıfır para olacağından, bu kredi kartı ile hiçkimse hırsızlık yapamayacaktır. Para bulunan hesaptaki kredi kartı numarasını ise hiçbir internet sitesinde yazmamalıdır.

Kredi Kartlarına Dikkat

bahsettıgın sanal kart onlıne ıslemlerden ucretsız sekılde sanal kart acıyosun kullandıgın kartına baglı oluyo lımıtı ıstedıgın gıbı dusurup cıkarıyosun hersey tek bıyerde oluyor

Kredi Kartlarına Dikkat

Aynen Mustafa'nın dediği gibi Levent bey. Sanal kartların var olma nedeni anlatmışsınız tam olarak. Yıllardır tüm internet alışverişlerimde sanal kart kullanim, en küçük sorun yaşamadım cok şükür.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kredi Kartlarına Dikkat

Mehmet bey, sanal kartlarda limit sıfırlanması diye bir sıkıntı var. Hesapta para kalabiliyor.

Kredi Kartlarına Dikkat

Levent Suberk' Alıntı:
Mehmet bey, sanal kartlarda limit sıfırlanması diye bir sıkıntı var. Hesapta para kalabiliyor.
Ben her alışveriş sonrası limiti 0 düşürüyorum. Oyle bir sıkıntı hiç yasamadim ??

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kredi Kartlarına Dikkat

Alışveriş siteleri kredi kart numaralarını kayıt etmezler bence.Zaten 3D Secure ödeme yönteminde işlem sistem üzerinden şifreli olarak gerçekleşiyor.İlk etapta girmiş olduğunuz kart bilgileri kart sağlayıcısı tarafından kartın geçerliliği,sahibi,hesap bakiyesi,...vb bilgiler doğrulandıktan sonra banka müşterisinin kayıtlı telefon numarasına sistem otomatik olarak güvenlik kodu gönderir daha sonra bu kodun ödeme bölümünde kullanıcıdan girilmesi istenir.Girilen kod doğru ise ödeme işlemi gerçekleşir.Eğer ödeme yöntemi kod ile değilse (3D Secure harici) ve site güvenilir değilse olabilir.

Alışveriş siteleri de kayıt etmez kart bilgilerini eğer güvenilir bir site ise.Bu arada aynı hadise seneler önce abimin başına da gelmişti ve internet alışverişi yapmıyordu.Türkiye'den çekim yapmışlardı karttan.

Kredi Kartlarına Dikkat

Ben sürekli alışveriş yaptıkça azalan sanal kart limiti kullanıyorum genelde 5 10 lira içerde Limit kalıyor ama hiç öyle bir durum yaşamadım. Fast lad dan alışverişlerimde çekim sırasında hatalar olduğunda ben kart bilgilerini veriyorum ve onlar bana hiç mesaj gelmeden çekim yapabiliyorlar, bunuda söyleyeyim.
Türkiyede bildiğim kadarıyla kart bilgileri ile iki çeşit alışveriş yapılabiliyor. çalıştığım şirkette iki yönetiminde kullaniyoruz biri sanal POS ile şifre gelerek tamamen site üzerinden satış bir diğer sistem ise fiziksel pos a kart bilgilerini girerek, fiziksel pos a kart bilgilerini girdiğimiz zaman şifre istemiyor. Muhtemelen dünyada da aynı sistem geçerlidir.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi