Konyadan Selamlar

taysen444

Yeni Uye
Merhabalar, Formunuza yeni katıldım, İsmin Tayfur yaş 30 konyada yedek parça imal ediyoruz, rc uçaklarla son bir iki yıldır bir ilgim vardır, bir ay önce Airbus A380 aldım, 6 aydır similosyon kullanıyorum, yakında deneme uçuşlarına başlayacağım :) :RCKolik:

Konyadan Selamlar

Aramıza hosgeldiniz Tayfur Bey, keyifli forumlar %p

Acaba aldığınız uçağın linkini paylaşabilir misiniz ?

Konyadan Selamlar

hoşgeldiniz Tayfur Bey.

Konyadan Selamlar

Tayfur bey foruma hoşgeldiniz konya iş makinası üzerinemi yedek parça işi yapıyorsunuz bende vinçler üzerine çalışıyorum da ondan merak ettim :laugh: ayrıca modelinizi de cidden merak ettim modelin linki veya anlat bir konu açarsanız sevinirim :saygilar:

Konyadan Selamlar

Hoşgeldiniz Tayfur Bey,

Keyifli forumlar. :saygilar:

Konyadan Selamlar

Hoşgeldiniz [emoji4]

Konyadan Selamlar

ekte link bulabilirsiniz :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Konyadan Selamlar

Tayfur bey hoşgeldiniz...... :saygilar:
Birkaç yıldır model uçaklarla ilgileniyorum demişsiniz , hiç tranier bir model uçurdunuz mu ?
Eğer belli bir pilotaj seviyeniz varsa , yeni modeliniz hayırlı olsun , güle güle uçurun...
Ancak sadece simülasyon tecrübesi ile bu modeli uçurmak , malesef bile bile kırım demek olur.Çünkü simülasyonun faydasını asla inkar etmemekle beraber , gerçek uçuş ile simülsayon arasında da oldukça fazla farklar var.Tamam simülasyonun bizlere yönleri kavrama ,oryantasyon , bazı hareketleri kırım riski olmadan deneme şansı gibi pek çok yararları vardır , ama ilk uçuş için bunlar heyecanla unutulabiliyor , gerçek uçuş tecrübesi apayrı birşey , bir kere canlı canlı uçuyorsun, gerçek dinamikler devrede , rüzgar gibi arazi şartları gibi , arkanızda sizi psikolojik olarak baskı altına alan seyirci faktörü gibi etkenler devreye giriyor.
Kısaca anlatmak istediğim , tranier bir model ile uçmadıysanız , bu modeli uçurmayın.Rafta durunca kırılmıyor nasılsa , basit bir tranier model edinip ilk önce onu uçurun. Varsa , yakınlarınızda daha tecrübeli bir arkadaşınızdan destek almanızı da şiddetle tavsiye ederim....Keyifli forumlar... :saygilar:

Konyadan Selamlar

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
.... Kısaca anlatmak istediğim , tranier bir model ile uçmadıysanız , bu modeli uçurmayın.Rafta durunca kırılmıyor nasılsa , basit bir tranier model edinip ilk önce onu uçurun. Varsa , yakınlarınızda daha tecrübeli bir arkadaşınızdan destek almanızı da şiddetle tavsiye ederim....Keyifli forumlar... :saygilar:
Hakan abi söylediklerine aynen katılıyorum ufak bir ilavem daha var. Trainer uçakla temel pilotajı kazandıktan sonra benim tavsiyem birde ducted-fan süratli uçuş yapan bir EPP modelle deneyim kazanmanız olur. Çünkü bu modelin uçuş karakteri daha ziyade aerodinamik kuvvetlerle havada süzülen trainer uçaklardan ziyade güçle havada uçan jet uçakların karakterine daha çok benzeyecektir diye düşünüyorum. Özellikle iniş konusuna iyi konsantre olmanızı öneririm. Gerçi simulatör kullanıyorsanız bu farkı orada da hissetmişsinizdir büyük ihtimalle.

En önemli tavsiyeme gelirsek ben olsam acilen bu uçağı satar bir helikopter alırdım. :laugh: :lol: :saygilar:

Konyadan Selamlar

Türker Akgün' Alıntı:
En önemli tavsiyeme gelirsek ben olsam acilen bu uçağı satar bir helikopter alırdım. :lollol: :lol: :lol: :lol:

Ben bu en önemli tavsiye kısmını nasıl atladım ..... :eek: :lol: :lol:

Konyadan Selamlar

Çok teşekkür ederim önemli tavsiyeleriniz için dikkate alacağım,

ama modeli satmayı düşünmüyorum :laugh: :lollol: :lollol: :lollol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Konyadan Selamlar

Tayfur bey hoşgeldiniz. Keyifli forumlar.
Türker Akgün' Alıntı:
En önemli tavsiyeme gelirsek ben olsam acilen bu uçağı satar bir helikopter alırdım. :laugh: :lol: :saygilar:
Bu ara multikopterler'de oldukça revaçta, isterseniz helikopterleri değil de multikopterleri bir düşünün :) ...