Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Bunlar dışında da bazı ekip üyeleri mevcut yakında valide bizi evden atacak zaten. İyice abartıp Varioları da filoya katınca iyice büyüdü filo tabi Vario Benzin Trainer'da devasa bir heli. İnşallah onlarla da ilgili paylaşım yaparım ileride. Ümit Bey FunCopter ilginç bir helicopter bende acemiliğimi atmak için almıştım ama pek uçuramadım. Ben ESC ve servosu olmayan sadece helicopter versiyonunu aldım. Kendim 40 AMP bir Hobbyking ESC'si ve Hitec servolar ve GY401 ile donattım. Lakin bir türlü randıman alamadım. 3S lipo pil ile uçuşta çok hantal ve yerden zor havalanır bir durumda. Helikopter çok sağlam ama biraz ağır özellikle fuselaj çok sağlam mermi geçirmez. Sağlam bir düşüşte sadece kuyruk aktarması için kullanılan dişli sıyırdı. Kuyruk aktarma da çok ilginç tork tüpün atası olan tele benzer bir aktarması var. Daha fazla fotoğraf çekip paylaşırım en kısa zamanda. Kısa süre sonra V2 upgrade çıktı 4S uçurmak için birde kuyruk rotorunu değiştirmişler. Ben bu upgrade yapmadım ama düşünüyorum. Ama sahiden webdeki düşüş videolarını incelediğinizde sahiden çok sağlam ve başlangıç için ideal ama çok hantal otobüs gibi.
Filonun yaşlı kurtlarından Schluter Champion üzerinde Webra marka 61'lik bir motor var. Helikopter hobiciliğine Raptor 30 ve bu arkadaş ile başladım. Şimdilik hiç uçuramadım henüz bu eski arkadaşı. Lakin uçuş konusunda daha çok iyi değilim. Bu kadar senedir uğraşıyorum ama uçuş konusuna çok zaman ayırmadığım için bu parçası çok zor bulunan arkadaşı şimdilik temizleyip arada bir çıkarıp bakıp sevip geri kaldırıyorum. İnanılmaz bir mekanik gyrosu var çalışmaya başladığında 1-2 dakka devir almasını bekliyorsun içinde fırdöndü gibi bir parça var. Sahiden mekanik bir harika tabi kuyruğu nasıl tutuyor hiç bir fikrim yok. Motor ilk aldığımda yapışıp kalmıştı uzun süre hidrolikde bekletip temizledim bujiyi değiştirdim ateşlenmeyi bekliyor. İnşallah ilk uçuşu beraber yapıp mekanik gyronun ve modern helilerin bu atasının nasıl çalıştığını görebiliriz. Sahiden tarihi bir alet.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Schluter , Vario , bunlar bu hobinin ataları , elinizde gerçekten aynı zamanda antika değeri taşıyan modeller mevcut... , Çalışır ve orjinal tutabilirseniz , değerini yitirmez bu modeller.
Almanlar da en çok hastası olan millet.Filonuz gerçekten güzelmiş Devrim Bey .
Bunca modeliniz olduğuna göre uçuş konusunda da yeterli pilotajınız olacağını tahmin edebiliyorum, Ankara ekibinde çok güzel arkadaşlarımız var , onlarla tanışmanızı ve bol görselli uçuşlar yapmanızı temenni ediyorum...
Devrim bey filonuz epey kalabalık ve sıradışı. Maşallah diyelim.
Mekanik gyro kullanma şansım oldu, çok enteresan bir deneyim olduğu konusunda size katılıyorum.
O kadar gürültü patırtı yapıp, ufak bir heli uçurmaya yetecek kadar da enerji harcarken sadece torka karşı kuyruğu tutması yani yalnızca RATE mode'da çalışabilmesi insanı gerçekten derinden etkiliyor.
Bendeki model Hirobo'nun Lama'sı idi, sanıyorum 7 - 8 yıl önce satmışımdır. Şimdiki aklım olsa hayatta satmazdım, çok pişmanım. :'(
Herkeze güzel temennileri için teşekkürler. Evet aslında bayağı helikopter mevcut ama dediğim gibi çok uçuş tecrübem yok inşallah onuda dinamik uçuş yapan ekibe dahil olarak çözümlemeye çalışacağım.
Celalettin bey bende Vario Benzin trainer mevcut. Bir helikopter aslında toplu ve uçuşa hazır üzerinde Zenoah RC230 Gasoline motor mevcut. Bu heliyi alırken bayağı bir yedek ile almıştım nerdeyse oda toplanınca bir heli daha çıkar onu eksikleride tamam aslında yeni sıfır RC290 ben aldığımda en büyüktü ama sonra RC320 çıktı yine Zenoah motor var. Elektronikleride tamamlarsam onuda bir ara toplamayı istiyorum. Şu anda parça parça daha az yer kapladığı için valideyi kızdırmamak adına toplamadım. İnşallah onunda fotoğraflarını ileride paylaşırım. Aslında Vario dediğiniz gibi Scale heikopterin atası. Çok güzel fuselajlar ve ona uygun scale görünümlü mekanikler mevcut. Bende S300'e bitiyorum. Kardeşimle bir birimizi durduruyoruz. Yoksa sahiden çok güzel heliler mevcut. Almanya'ya bir görev felan çıkarsa artık beni durduramazlar sanırım tabi Euro çok artıp durdurmazsa .
Devrim bey oncelikle paylasim icin Tesekkur ederiz. Modeller gercekten sahane hele ki bazilari gercekten cok ozel modeller
Eger musait olursaniz sizi ve kardesinizi Eskisehir bulusmasina bekleriz. Sayet gelebilirseniz ve Ozellikle modellerinizi de getirirseniz SAYILI TEST Pilotlarindan olan Turker kardesimin ellerinde bu modelleri uzarken gorme imkanimiz olur
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol