karbonfiber kaplama

Yusuf daylak

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
İyi forumlar değerli forum üyeleri!
Fotoblok malzemeden yapımına başladığım delta kanat tipi model uçak , köpükten yaptığım uçaklara kıyasla çok zayıf hissettirdi . Karbonfiber tül ve recine ile kaplasam bir sorun olur mu sizce ? Aslında kapladıktan sonra içteki fotoblok malzemeden kurtulabilsem sadece karbonfiber kalsa nasıl olur diye de düşündüm. Var mı bu konuda deneyimi olan ? Ekteki plandaki uçağı yapmaya çalışıyorum

Ekli dosyalar

• FT-Versa-plans (1).pdf
    561.4 KB · Görülme: 10
İlk uçağımı yaparken xps malzemeyi kaplamayı denedim doğal olarak eridi :) cahillik işte, fotoblok malzeme reçineye dayanırmı bilemiyorum dayansa bile gereksiz bi ağırlık elde etmiş olursun.
Uçak denilen alet havada uçarken kolay kolay kırılmıyor ancak yerle temas ettiğinde darbe alacaksa ne kullanırsan kullan sonuçta kırılacak yani uçağı sağlam yapacağım derken çok ağırlaştırmak gereksiz bi eylem oluyor.
Ancak motor gücüne göre yapısal sağlamlık gerekebiliyor, onuda şöyle örnek vermek isterim 2814 900 kv motorla 3s batarya kullanarak uçurduğum uçağım 4s bataryaya geçince birazda akrobatik hareketler yaparken havada burun kısmı kuvvete dayanamayıp koptu. Malzeme 1cm xps idi gövdenin ortasında buruna kadar 1 kat daha xps koyarak bu sorunu çözdüm.