Jumper T-Lite V2 ELRS Kumanda

İlgi Alanı
Hepsi
Merhabalar,

Jumper T-Lite V2 ELRS 2.4 GHz kumandasını, kendini bilgili gösteren ancak sonrasında aslında çok da detaylı bilmediğini fark ettiğim bir kişinin tavsiyesi üzerine satın aldım. Bu kumandanın uzun menzilli ve düşük gecikmeli uçuşlar için ideal olduğunu belirtmişti.

Ancak uzun zamandır RC araçlarla ilgilenmediğim için tavsiyenin doğruluğunu tam olarak değerlendiremiyorum. Kumandanın performansı konusunda deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Eğer daha iyi bir seçenek mevcutsa, yenisini almayı da düşünebilirim.

Teşekkürler.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ben radiomaster boxer elrs aldım güzel bir kumanda.Bir de betafpv nano elrs 2.4 alıcı ile bind ettim güzel oldu.Henüz deneyemedim ama deneyince buraya yazarım.Ama kullanan fpvci arkadaşlar 40 km kadar gittiklerini söylediler.Tabi o mesafeye iyi bir batarya lazım :)

• Beğen
Tepkiler: Bedreddin Vardar
Ben radiomaster boxer elrs aldım güzel bir kumanda.Bir de betafpv nano elrs 2.4 alıcı ile bind ettim güzel oldu.Henüz deneyemedim ama deneyince buraya yazarım.Ama kullanan fpvci arkadaşlar 40 km kadar gittiklerini söylediler.Tabi o mesafeye iyi bir batarya lazım :)
O mesafeyi elrs ile gidemezsiniz o arkadaşlar tbs takmıştır

Cankut bey gördüğüm kadarıyla fpv olayına girmiş bulunuyorsunuz, hayırlı olsun 😊 . Bende merak sarmıyor değilim açıkçası, biraz hazırcılık yapıp aldığınız ekipmanı sorsam ayıp olurmu?

Görüntüyü takip için ekranım gözlükmü kullanacaksınız, birde bu 40km olayı dikkatimi çekti bukadar uzun mesafe gidilebildiğini bilmiyordum sizin kurduğunuz sistemle hedeflediğiniz alan kaç km? Yani sağlıklı olarak nekadar bi mesafede uçulabilir?

Birde şu gözlük hakkında fpv ci arkadaşlar ne der iş görürmü fiyat olrak uygun geldi bana.

Cankut bey gördüğüm kadarıyla fpv olayına girmiş bulunuyorsunuz, hayırlı olsun 😊 . Bende merak sarmıyor değilim açıkçası, biraz hazırcılık yapıp aldığınız ekipmanı sorsam ayıp olurmu?

Görüntüyü takip için ekranım gözlükmü kullanacaksınız, birde bu 40km olayı dikkatimi çekti bukadar uzun mesafe gidilebildiğini bilmiyordum sizin kurduğunuz sistemle hedeflediğiniz alan kaç km? Yani sağlıklı olarak nekadar bi mesafede uçulabilir?

Birde şu gözlük hakkında fpv ci arkadaşlar ne der iş görürmü fiyat olrak uygun geldi bana.

Teşekkür ederim,açıkçası direkt bir fpv değil de,zamanla ekleye ekleye diyelim.Şimdilik speedybee f405 wing (sabit kanat uçaklar için) uçuş kartı ve walksnail ws m101 gps'im var.Teknofest için otonom uçuş,ayrıca rtl,stabilize,acro vb modları öğreniyorum,şu sıralar ardupilot üzerine çalışıyorum.Öncesinde Radiolink At9s Pro kumanda kullanıyordum,pwm ve sbus çıkışı mevcuttu.Radiomaster kumanda daha yeni bir teknoloji,sinyal gücü olan elrs açısından.Şimdilik uzun mesafeler yerine,bir kilometrelik alanda çalışacağım.Kendi yaptığım 1.4 m kanat açıklığına sahip bir uçak kullanıyorum,fabrikasyon bir uçak olmadığı için önce kısa mesafelerde stabil olana kadar test edeceğim.Tabi ileride gözlük alma niyetim de yok değil (Geçen ay mini taloncu bir arkadaşın ihasını gözlükle 2 km kullanınca zehir alındı ... ) Gözlük için çok bilgi sahibi değilim,ben de zamanla öğreniyorum :)

• Beğen
Teşekkür ederim,açıkçası direkt bir fpv değil de,zamanla ekleye ekleye diyelim.Şimdilik speedybee f405 wing (sabit kanat uçaklar için) uçuş kartı ve walksnail ws m101 gps'im var.Teknofest için otonom uçuş,ayrıca rtl,stabilize,acro vb modları öğreniyorum,şu sıralar ardupilot üzerine çalışıyorum.Öncesinde Radiolink At9s Pro kumanda kullanıyordum,pwm ve sbus çıkışı mevcuttu.Radiomaster kumanda daha yeni bir teknoloji,sinyal gücü olan elrs açısından.Şimdilik uzun mesafeler yerine,bir kilometrelik alanda çalışacağım.Kendi yaptığım 1.4 m kanat açıklığına sahip bir uçak kullanıyorum,fabrikasyon bir uçak olmadığı için önce kısa mesafelerde stabil olana kadar test edeceğim.Tabi ileride gözlük alma niyetim de yok değil (Geçen ay mini taloncu bir arkadaşın ihasını gözlükle 2 km kullanınca zehir alındı ... ) Gözlük için çok bilgi sahibi değilim,ben de zamanla öğreniyorum :)
anladığım kadarıyla bu sistemle otonom uçuş yapılıyor belli bi kordinat belirleyip uçağın gidip gelmesi sağlanıyor, bu sırada uçakta bi aksiyon kamera takılıp görüntüde alınabilir. Bahsettiğiniz kumanda yanında alıcısı geliyormu yada alıcı olarak ne kullanmak gerekli ve kaç km menzili oluyor ?
Ben şimdilik bi aksiyon kamera sipariş ettim görüş mesafesinde uçurup bakıcam, benim yakınımda uçuş yapabileceğim boş arazi var hep oraya gidiyorum ancak şehir içi sonuçta sanırım sıkıntı yaşamamak için uzun menzilli uçuş yerleşim yerinden uzakta uygun yerlerde yapılmalı.

Radiomaster kumandalar genelde alıcısız geliyorlar.Bu yüzden uygun bir alıcı satın almak gerekiyor.Aldığım boxer kumandanın çıkışı elrs olduğu için uzun mesafe fpv kullanıcılarıyla görüştüğümde betafpv markasını söylediler.Ben betafpv nano alıcı 2.4 elrs olanını aldım ve sonra da bind işlemi (eşleştirme) yaptım.Kullanan fpv kullanıcıları 40 km gibi bir mesafeden bahsediyorlar,denemek gerek tabi.Önemli olan şu,mesafede etkili olan şey alıcıdan çok kumandanın o sinyali ne kadar uzağa gönderebildiğidir,yani kumandanın anteninin çıkış gücüdür (örneğin kullandığım boxer kumanda 100mw yani 1w, yüksek bir iletim gücü sayılabilir) Yüksek çıkış gücü varsa benzer birçok alıcı iş görür.

• Beğen
Bende kendime bir kumanda almayı düşünüyordum jumper T-Lite v2 ilk kez bu işe başlayacak biri için yeterlimidir ?

Bende kendime bir kumanda almayı düşünüyordum jumper T-Lite v2 ilk kez bu işe başlayacak biri için yeterlimidir ?

Kumanda bu hobide temel eleman, alabildiğinizin yada bütçenin elverdiğinin en iyisi olmalı.
Gördüğüm kadarıyla harici modül yuvası yok sadece elrs 2.4 göz olarak kullanmak zorundasın, bence ilk etapta elrs kullanılacaksada modül yuvası olan bi kumanda almak ileri yönelik daha iyi olacaktır.