İzmitten Selamlar.

alen29

Yeni Uye
Merhaba,

Adım Birol, 41 yaşındayım ve aranıza Kocaeli'den katılıyorum. T-Rex 700n DFC sahibiyim ve bu konuda neredeyse hiçbir şey bilmiyorum.

Umarın en kısa sürede simülasyon adımını aşıp, sahalara inerim.

Soracağım sorulara cevap vererek bana destek olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

Birol.

İzmitten Selamlar.

Birol bey foruma hoşgeldiniz :saygilar: öncelikle modeliniz hayırlı olsun fakat daha önce hiç uçuş yapmadıysanız ve nitro modller ve motorlar hakkında daha önce hiç bilginiz yok ise bu model sizin için cidden tehlikeli olucaktr kocaelinde bir çok abimiz var mutlakat onlarla irtibata geçerek uçuş yapmanızı şiddetle size öneririm ;)

Ayrıca bu konuyu inceleyerek bence işe başyalabilirisiniz :RCKolik:

İzmitten Selamlar.

Hoşgeldiniz Birol Bey,

Sizdeki modelin aynısından bende de var. Fakat başlangıç için bana göre de pek uygun bir model değil. Güvenlik açısından yanınızda deneyimli bir model olmadan uçurmayı denemeyin derim.

Bana sorarsanız modeliniz siz yeterli pilotaja ve deneyime sahip olana kadar bir süreliğine beklemede kalsın derim.

Şu aşamada size tavsiyem biran önce simulasyon kullanımına başlamanız ve mümkünse kendinize güvenli bir şekilde uçuş yapıp keyif alacağınız bir mikro model edinmeniz olacaktır.

Keyifli forumlar. :saygilar:

İzmitten Selamlar.

Aramıza hoşgeldiniz Birol Bey, keyifli forumlar :RCKolik:

İzmitten Selamlar.

Merhaba Arkadaşlar,

Misafirperverliğiniz ve Tecrübelerinize dayanarak vermiş olduğunuz bu değerli bilgiler için teşekkür ederim.

Mehmet Bey ,Türker Bey açıkçası Phoenix ve simülator kumandası ile basic komutları kavramış durumdayım fakat koordinasyon için daha fazla çalışmam gerektiğinin farkındayım.

Bilgisayar ve Elektronik tabanlı olduğumdan açıkçası bu iş beni fazla ürkütmüyor, sanal olsa da (PS3) bu tür kumandalara aşına olduğumu düşünüyorum, fakat bu öz güven, tüm güvenlik önlemleri ve pilotaj eğitiminin önüne geçmeye neden olamayacaktır :), tek sıkıntım tez canlı olduğumdan dolayı hemen öğrenmek ve harekete geçmek için sabırsızlanmaya neden oluyor o kadar. Hatta hafta sonu palleri sökerek modelin çalışıp çalışmadığına dair testi de gerçekleştirdim.

Her işte olduğu gibi profesyonel yardım ve eğitim ile bu işin daha kolay ve daha iyi öğrenilebileceği kanısındayım. Bu sebepten eğer eğitimci konusunda tavsiyeniz var ise edinmek isterim.

Bu hobiye ilgimin nedeni olarak dürüstçesi aslında %30 Pilotaj %30 Elektronik %30 Mekanik %10 ise sosyalleşme amacı ile diyebilirim.

İşlerimin yoğunluğu senelerce bu hevesi ertelememe neden olmuştur, Halen de yoğun olmasına nazaran istemiş olduğum modele ait her şeyi ile hazır bir ilan bulunca düşünmeden satın aldım, bu belki de kafamda bir yerlerde devamlı beklemede olan bir konuyu bir şekilde çözüme ulaştırmak gibi bir şey oldu.

Modeli iş yerimde muhafaza ediyorum ve fırsatım olduğunda ilgilenmeye çalışıyorum.

Sanırım Sizlerde İzmit'te ikamet ediyorsunuz, İş yerim İzmit sanayi mahallesinde müsait olmanız durumunda kahve içmeye beklerim.

İzmit'te yapılacak olan aktivitelerde vaktim olması durumunda katılmak ve Sizlerle tanışmak isterim.

Saygılarımla,

Birol.

İzmitten Selamlar.

Birol bey,

Havanın müsait oldugu hemen hemen tum pazar günleri bazen kısa süreliğine de olsa mutlaka Yuvacik Heliportta buluşma yapıyoruz. Müsait bir zamanda sahaya gelirseniz sizinle de yüzyuze tanışmış oluruz. Ozelden telefon numara mı gönderiyorum. Sahaya gelmeden önce Alo deyip sahada olduğumuzu teyid etmeniz faydalı olacaktır.

En kısa sure içerisinde görüşmek ümidiyle, selamlar

Sent from my iPhone using Tapatalk

İzmitten Selamlar.

Mehmet Bey Selamlar,

En kısa sürede görüşmek dileği ile,

Saygılar.