İlk uçuşum

D.Mirage

Uye
merhaba arkadaşlar,
dün akşam üstü v977 ile ilk gerçek uçuşumu yaptım. ilk izlenimlerimi naçizane tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim. ilk başta kendimden başlıyım sim de yaşadığın sıkıntıların aynısını gerçekte de yaşadım. rotasyon kaybedip heyecanlandım. bir de sanırım düzgün ayarlarla uçmadım. v977 ile ilgili olarak da rüzgar mukavemeti sıfıra yakın. rüzgarı hemen altına alıyor. Ama sağlam heli gerçekten. çok fazla set iniş yaptım ama sadeece sorunlu olan main rotor dişlisi sıyırdı. onu da hemen değiştirdim zaten. zevkliydi deva sime :)

İlk uçuşum

Hayırlı uğurlu olsun ;)

Bütün mikrolar üç aşağı beş yukarı rüzgara karşı öyle.. 500 sınıfı ve üzeri bir heli daha dirençli. 450 ler bile tam tat vermeyebiliyor rüzgarın şiddetine göre.

Sağlamlığına diyecek yok. Sadece ana dişliye dikkat, aşağı kayabiliyor, ana şaft boşluklu olmayacak aşağı yukarı oynama yapmayacak.

İlk uçuşum

Hayırlı olsun Hüseyin. İlk kısım en zor kısımdır, bundan sonrası daha kolay olacaktır :thumbup:
Toplamda yaklaşık 50 gr civarı olan bir modelin aşırı rüzgarda direnç göstermesini beklemek biraz haksızlık olur değil mi ;)

İlk uçuşum

Hayırlı olsun Hüseyin, tebrikler. :bravo:

Belki biliyorsundur ama modelin rüzgara karşı direncini arttırmak istiyorsan ters uçuş yapmayacak bile olsan idle-up'ı açıp kafa devrini yükseltmelisin. Bu ataletin artmasının yanında rüzgar modelini yukarı doğru yükseltmek istediğinde de pervanen negatif açı alacağından işini çok kolaylaştıracaktır. ;)

İlk uçuşum

hepinize çok teşekkür ederim çok özeniyorum modelciliğe. dün dişli sıyırınca tamir ederken epey zevk aldım :) işleri ilerletince 450 üstü ucuz ikinci el bi heli almayı planlıyorum. ama şu an sadece hover ı tam anlamıyla çözmek istiyorum. bu da daha fazla sim çalışması anlamına geliyor. destekleriniz için tekrar teşekkür ederim.