İlk uçuş, ilk kırım

mndrs

Yeni Uye
Merhaba Arkadaşlar

Bugün, 5 günde topladığım multikopter ile ilk uçuşu gerçekleştirdim. Kalkışta hiçbir problem yoktu 1.50 mt de sabit tuttum çok az sağa doğru yöneliyordu 15-20 sn sonra birden hiçbir komut vermeden yukarı yöneldi ( sicim vb. sabit tutmak için hiçbir önlem almadım ). gazı tam kesmeme rağmen sürekli yukarı çıkmaya devam etti ( bu arada ileri-geri sağa-sola yönelme yok sadece yukarı çıkıyordu). 100 mt sonra sabit kaldı ve birden ters döndü ve 10-15 mt düz hale geldi ve çakıldı . 4 pervane ve 1 telemetri vericisi hasar gördü lipo batarya biraz eğildi. Sizce sorun neden kaynaklanmış olabilir ?

İlk uçuş, ilk kırım

Geçmiş olsun aslında bu bilgelere birde uçuş karti vs donanım larını da eklersen daha fazla yardım alabilirsin. Şu aşamada sinyal kopması gibi bir durum yaşanmış gibi duruyor daha fazla detaya girmek için donanım vs bilgisi yazarsan elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlk uçuş, ilk kırım

Merhaba Hakan Bey

APM 2,6 uçuş kontrol F450 gövde üzerine 2212 920kw motor 30A simonk esc ve telemetri verici. 1,5 mt de havada askıdayken birden havalandı hiçbir komut vermeden, sadece yukarı çıkıyordu başka yönde sapma dahi yoktu.

İlk uçuş, ilk kırım

Hocam apm kurulum ve ayarlarını bilmiyorum fakat askıda kalırken anladığım kadarıyla baro mod gibi barometrenin kullanilgi bir moddan kaynaklı olmuş olabilir bu modda benim kartta yüksekliği karta emanet ettigimiz için sadece ileri geri sağa sola yonlendirmeleri kumandadan yapariz aksi bir durum oldugu anda tekrar diger kontrolün kumandada yani bizde oldugu acc veya horizon moda gecersek yeterli zaman var ise kırımı onleyebiliriz. Umarım yardımcı olabilmisimdir.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlk uçuş, ilk kırım

Menderes
Geçmiş olsun
ucuz atlatmışsın
Diyorsunki
Hastaneye gelmişsin ve diyorsunki
yolda yürürken Düştüm Bilin bakalım neden düştüm
Bu Donanımı idare eden Apm yi nasıl kurduğunla alakalı
kalkarken hangi uçuş modunu kullandığınla alakalı Hangi ayarları doğru yapıp yapmadığınla alakalı gps i doğru kurmanla alakalı
Mission plannerda oynanmaması gereken hangi ayarlar ile oynadığınla alakalı
(APM) Kurlumunu Detaylandırman gerekiyorki sana yardımcı olunmaya calışılsın
ilk yapman gereken apm yi Bilgisayara bağla ve (data flash Logs) Ları al ve incele
Tekrar geçmiş olsun

İlk uçuş, ilk kırım

Büyük geçmiş olsun. Elektronik cihazlar bazen bir sinyal arızasından da etkilenip sapıtabiliyor. benzer durumla biz de karşılaştık, uçuş kartına yeni program yükleyince ve ayarlarını düzeltince sorun ortadan kalktı. Ancak sizin sorun zannedersem otonom bir hareketten / programdan kaynaklanıyor gibi.

İlk uçuş, ilk kırım

Kumanda kalibrasyonunu mp üzerinden yaptınızmı? , uçuş modlarını ayarladınızmı? , uçuş modlarıyla kumanda kanallarını eşleştirdinizmi ? ,hangi uçuş modunda uçuştunuz? , apm nin üzerindeki barometre ışık görüyormu ? eğer ışık giriyorsa loiter, high ailtitude , autopilot vs. gibi modlarda saçmalar yüksekliği ayarlayamaz, apm 2.6 için en stabil firmware i kurdunuzmu yoksa beta firmware mi kurdunuz? bunun gibi birçok sorun olabilir.

İlk uçuş, ilk kırım

Güney' Alıntı:
Kumanda kalibrasyonunu mp üzerinden yaptınızmı? , uçuş modlarını ayarladınızmı? , uçuş modlarıyla kumanda kanallarını eşleştirdinizmi ? ,hangi uçuş modunda uçuştunuz? , apm nin üzerindeki barometre ışık görüyormu ? eğer ışık giriyorsa loiter, high ailtitude , autopilot vs. gibi modlarda saçmalar yüksekliği ayarlayamaz, apm 2.6 için en stabil firmware i kurdunuzmu yoksa beta firmware mi kurdunuz? bunun gibi birçok sorun olabilir.
Merhaba , kumandayı MP üzerinden kalibre ettim. uçuş modlarını ayarladım ,başlangıç olarak hepsini stabil yaptım kanalları eşleştirdim, APM gövdenin üstünde haliyle ışık görüyor, güncel firmware kurdum.

buradaki başlıktan hemen tüm aşamaları takip ederek yaptım sadece ESC tek tek değil toplu şekilde ve tüm uçuş modlarını stabil yaptım. Tekrar baştan tüm kurulumu yapıyorum.

Yeni başlayanlar için bu kutucukların işaretlenmesini tavsiye ediyor Ardupilot web sitesi , sizce ne yapmalıyım ?
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ayrıca mümkün olduğunca ilk başlarda ne kadar gps kalibrasyonunu yapsamda iyice quadcoptere hakim olana ve teknik bilgileri yeterince öğrenene kadar loiter vb modlarda değil de stabil modda kullanmak istiyorum. kullanmamda sakınca yoktur sanırım.
tek tek inceliyorum aynı hataya düşmek istemiyorum.

İlk uçuş, ilk kırım

Öncelikle loiter, high altitude ve RTL modelerını kumandayla eşleştirin özellikle RTL her ne kadar stabil modda uçsanızda (compass kalibrasyonu ve barometrenin doğru çalıştığını varsayıyorum) kırım yaşamanızı önler örneğin sizin yaşadığınız kontrol kaybında RTL modunu aktif etseydiniz kırım yaşamadan geri döndürebilirdiniz, 2.si Auto flight modunu uçuş modlarından çıkarın MP yada droidplanner gibi programlar üzerinden waypoint uçuşunu sağlar eğer herhangi bir waypoint gönderilmemişse kartınıza bu modda saçmalar quadcopter ,3. sü barometrenin üstüne siyah bir sünger parçası tutturun ,barometre hava almalı ama ışık görmemelidir bunun içinde en etkin materyal siyah süngerdir,

son olarak flight modların yanındaki tüm tikleri kaldırın, 2 flight modada stabilize işaretleyin bu modlardan birinin yanındaki simple tikini işaretleyin bu mode simple mode olacak yani quadcopterinizin kafası ne yönde olursa olsun kumandadan ileri yaptığınızda ilere geri yaptığınızda geri gelecektir onun haricinde tikleri kaldırın, sizin sorununuz uçuş modlarıyla alakalı gibi duruyor, size tavsiyem

LOITER
STABILIZE
STABILIZE (simple)
RTL
HIGH ALTITUDE

bu modları kumanda kanalarına atamanız ve AUTO modu flight mode dan çıkartın, benim aklıma gelenler bunlar umarım sorununuzu halledersiniz unutmadanda compass calibrationunuz mutlaka doğru olmalıdır bunu MP üzrinden kontrol edin.

İlk uçuş, ilk kırım

Kısa bir tedarik sürecinden sonra tekrar uçuş öncesi 2 sorum olacak . Sanırım problemi buldum RTL dönüşündeki bulunduğu konuma geldiği yerdeki yükseklik 16000 cm olarak yazıyordu full parameter listte bunu 15mt olacak şekilde düzelttim bundan dolayı aniden yükselme problemi yapar mı ? İkinci sorum ise aşağıdaki kırmızı daire içindeki voltaj batarya voltajı mı ? Telemetri ile bağlı olduğunda bataryam buzzer ile 12.40 Volt olmasına rağmen bu değeri gösteriyor . Fail safe voltajım 10.50 volt ve always RTL işaretli .
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İlk uçuş, ilk kırım

Menderes Bey
ilk uçuş modunuz loiter olsun en kolay uçuş modudur
stablize en zor uçuş modudur stablize uçuş modunun yanına simple işaretini koyabilirsiniz
RTL moddaki 15 mt standardı eve dönüşte yanlarda ağaç gibi nesneler olduğu hesaplanarak
multikopterin 15 mt ye havalanıp sonra iniş yapması amacıyla konulmuştur o rakkamı 5 mt civarında yapabilirsiniz
yani RTL ye geçtiğinde inmeden 5mt yukarı çıkıp inişe geç demektir
Rakkamı fazla yukarı yazarsanız 15-30-50mt piliniz bitmek üzere iken yukarı çıkar ve çakılır
Apm kendi okuduğu voltajı tanır (voltaj ayarlarına bir bakın)
Drone (RTL) ye girdiğinde sadece ve sadece (yaw) çalışır
10.5 volt çok düşük yanı hücre lerdeki voltaj 3.5 volta düştüğünde Failsafe moda gir diyorsunuz (yanlış)10 mt ileride bile olsa o Drone geri dönemez
hücre başına 3.7 civarına ayarlayın oda pilinize bağlı olarak belkide 3.6v ta akımı kesebilir pilinizi deneyerek bulabilirsiniz tedbiri elden bırakmayın

iyi uçuşlar

İlk uçuş, ilk kırım

Tekrar merhaba arkadaşlar , bugün en sonunda loiter uçuş modu ile kırımsız uçuş olmasa da kalkış yaptım. oldukça stabil rahat kalkış yaptım. çok az sağa doğru yöneliyor havada başka bir sorun olmadı , 4-5 dakika sonra indirdim , video yüklemek istedim ancak boyuttan dolayı yükleyemedim, bir sorum daha olacak sizlere: indiği zaman quadcopter tekrar uçacakmış gibi 2-3 hareket yapıyor hatta yerden kesiliyor ve sonra duruyor. bunu birkaç kez batarya ikazına kadar tekrar kalkış iniş yaptım . kalkışta hiç sorun yok iniş yapınca throttle "0" noktasında olmasına rağmen indikten sonra aynı kalkacak gibi gaz veriyor birkaç kez sonra duruyor. Videodaki sorunu görmek isteyen arkadaşlar ÖM ile mail adresleri ile gönderebilirim. Ben de youtube vimeo ile yüklemeye çalışacağım .