İlk uçuş denemesi

Mehmet dönmez

Yeni Uye
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar
İsmim Fatih. Youtubedeki üstadın yaptığı uçağı yapmaya çalıştım. Bayağı araştırmalar sonucu kanatları izolasyon köpüğünden %12 lik clark-y kestim , açı da verdim. 108 kanat genişliği, 75 cm gövde uzunluğu olarak yaptım . Elimde 18650 piller ile 3s besleme yaptım.
Emax 980 kv 2212 aldım sarı 30a esc aldım. 10x45 pervane kullandım. Ama sanırım bu video da anlaşılacağı üzere pilin gücü yetmedi. Videonun sonunda da ben kontol etmeye çalışınca kırıma uğradı.
Burada bir kaç tecrübe edindim ve apeazy yapmaya karar verdim. Bu hafta sonu niğde semalarında görebilirsiniz :) video çekip paylaşacağım .
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hasan çeli k
Uçak mis gibi uçmuş. Elinize sağlık. Pil de gayet yeterli gibi? Ne kullandınız pil olarak?

Diğer bir konu. Uçak gaz verince yükselmez. Uçak sağa veya sola yattığında o tarafa doğru dönerken aynı zamanda irtifa da kaybeder. Yani elevatör ile desteklemeniz gerekirdi. Pilotaj hatası bu kırım. Ama tabi ilk uçuşlar için gayet normal bu tarz bir durum :) Sadece problemi doğru yerde aramak faydalı olacaktır.

Elinize sağlık. Aslında uçak çok iyi uçuyor gibi görünüyordu. Simülasyon çalışıyor musunuz?

Elinize sağlık ilk denemeler için normal haraketler motoru düşük kv seçmekle aslında lion pile uygun yapmışsınız motorunuz yüksek amper çekmez 10 C bi lion kullandıysanız çok rahat yetecektir.

Ancak 980kv 1045 kombinasyonundan fazla hız beklenemez bu sebeple size güçsüz gibi gelmiş olabilir.

Uçuş ağırlığı 800 gr civarı bi model yapmıştım hem 1000 kv 1045 hemde 1400 kv 8x40 kombinasyonlarıyla kullandım 1400 kv 8x40 hız olarak baya tatmin ediyordu 1000 kv motorda düşük amper çekmesi sebebiyle uzun uçuş süresi sağlıyordu.