İlk El Yapımı Uçağım

emrah özsu

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Öncelikle herkese hayırlı seneler,
Tanışma konumda yazdığım gibi işin acemisi olan biri olarak. 3d print bir model aldım.
Uçuşa gideceğim haftasonun öncesinde saolsun küçük oğlum sayesinde model kırıldı. önemli değil canı saolsun.
Aynı kitten bir tane daha söyledim ve yaptım ancak sene sonu yogunlugu ve havalar sebepli uaçamadım.

Ama aklımın bir köşesinde kaldı, 3d print iyi hoşta cok kırılgan benim gibi hiç uçuş yapmamış biri için baya riskli, birazda kanat boyuna göre agırlıgı fazla

Bu yüzden kolları sıvadım 5mm deprondan kendi el yapımı modelimi yaptım.
1.1 metre kanat acıklıgı var 80cm gövde uzunluğu. Basit bir model ama bu bile baya uğraştırıcı gerçekten, uçacak alan sıkıntı oldugu için yeşillik alanda gövde üstüne inecek şekilde düşündüm
Kanat içerisinde 6mm ortası boş alüminyum boru var, karbon boru yetişmedi ama çokta fark yok takribi 30 gr kadar

Uçak alıcı, pil(160gr 2200 3s) servolar hersey dahil 576 gram motor ve esc hariç takribi 650 gr'a biter bu iş

Size sorum motor olarak bu uygun mudur?

Resimleride ekliyorum göze takılan bir yanlışlık var mıdır?
İyi forumlar

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
Elinize sağlık moddelide oldukça hafif bitirmişsiniz ben uçuş ağırlığı 800 gr civarı olan modelimi 1400 kv 2212 motorla çok rahat uçuruyorum 1000 kv motorda oluyor ancak yavaş kalıyor onun avantajı düşük amper çektiği için uçuş süresi çok uzun oluyor.
Verdiğiniz linkteki motor 1000 kv bunun 1400 kv olanı alıp pervane olarak 8x40 kullanmanızı öneririm.
Modele dihedral vermemişsiniz yeni başlayan birisi için zor olur forumda bolca bilgi var paylaşılmış tecrübeler var incelemenizi tavsiye ederim. Kanat olarak ta en az 120 cm ideali 140 cm açıklık yapsanız ilk uçuşlarınız daha rahat olurdu.

Teşekkürler evet aslında hafif olmasını istedim..
Aslında yavaş uçmasını istiyorum :)
Şu an herhangi bir fpv ekipmanı olmadığı için yavaş uçması tercihimdir.
Dihedral vermedim evet, ilk model olduğu için karmasık olmasın istedim, kırım olursada sorun 25 yaprak depron aldım :D
yeterki elektronik bozulmasın..
110 da yeterlidir hocam bu agırlıkta, kanat büyüdükçe agırlıkta artıyor bu sefer, çooook video izledim 110 da süzülme için yeterli bence :)
eger ucurabilirsem bir sonraki model 90 cm kanat acıklıgı v tail arkadan motorlu daha hafif bir model olacak, yava yavaş fpv ye geçeriz tecrube kazandıkca

• Beğen
Tepkiler: Bedreddin Vardar
kırım olursada sorun 25 yaprak depron aldım :D
Hocam ilk başlarda hevesle insan uğraşıyorda sonra kırım ve tamir can sıkıyor, ve evet ilk zamanlar hız aranmıyor sadece yavaş uçurup uçağı kontrol etmek istiyor insan ancak herzaman rüzgarsız hava olmuyor bu sebeple elinizin altında biraz güç olması olmamasından daha iyi bence. İnşaa ettiğiniz ağırlık için tabi 1000 kv motorda yeterli olacaktır bi başlayın hayırlısıyla zaten işin içine girdikçe sahada ihtiyaç ve istekler değişebiliyor.
Kendimden örnek verecek olursam artık 4s batarya ya geçmeyi düşünüyorum :) hız istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: emrah özsu
Hocam 1400kv geçtim siparişi :)
Şu pervane uygun sanırım 8x6 olarak başka bulamadım, hiç biyerde stokta yok

Siyah olanlar çabuk kırılıyor bu camelyaf diye geçen gri pervaneler çok sağlam birde piyasada genelde hep 8x45 var 8x6 ben hiç görmedim, birde aklınızda bulunsun motor esc pervane ürünleri robotik malzeme satan sitelerde daha ucuz oluyor hobi siteleri genelde daha pahalı oluyor.
Pervaneler genelde cw ccw olarak ikili set olarak satılıyor ve teklilere göre neredeyse aynı fiyat oluyor sağ sol olarak ikili alıp sağ dönüşler kırılınca motor açısını ters tarafa verip sol dönüş pervaneleri kullanabilirsiniz ve pervaneyi adetli almanızı tavsiye ederim ilk etapta kırım fazla olacaktır.

Bunu alayim hocam o zaman cw ccw belirtilmemis ama?

Bunu alayim hocam o zaman cw ccw belirtilmemis ama?
Evet bunlar kaliteli pervaneler, uçaklar için çoğunlukla ccw kullanılıyor muhtemelen bunlarda öyle zaten uçak sitesi ben bu gemfan pervanelerin birçok ebatını kullandım hepsi ccw idi piyasadkiler hep öyle sanırım.
Motorun üretici önerisi 9x6 öneriyor 1400 kv için 1000 kv da 10x45 ancak 8x40 enerji tüketimi ve performans olarak daha verimli ben sahada kullanarakta test ettim 8x40 kullanmak daha verimli uçuş süresi uzun oluyor ve çekişte 9x6 dan pek farklı değil tahminimce 1kg civarı uçuak için 9x6 gerekebilir he bana soracak olursan 1kg uçağı bu turuncu motorla uçurmak çok keyifsiz olur bu videoyuda inceleyebilirsiniz.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

• Beğen
Tepkiler: Gürkan Öztop
Saolun hocam geçtim siparişi, almisken ihtiyac yok ama pustoad yeke vs de aldim malum kargo cok pahali yedek dursun.