hexacopter sabit kalma sorunu?

ayahuasca

Yeni Uye
iyi akşamlar rckolik ailesi

sonunda hexamı yaptım zor oldu ama sonunda oldu.. ancak bi sorunum var wkm kullanıyorum hexam havalandıktan sonra saga ve sola salınım hareketi yapıyor sürekli ayrıca sola ve ileri kayıyor yardımcı olabilir misiniz ?

Deniz wkm
yi tanımıyorum
ama hexan uçuşa hazır vaziyette iken tam ortasından
ip bağlayıp yukarı kaldırdığında dengede duruyor mu?

semih abi onu denemedim ama sürekli salınım oluyor onu anlamadım wookong m de ki bazı ayaları yapamadım onu sorayım dedim rud ve trn
videoyu da youtube e atıyom abi

Deniz
1 kural emniyet
2 kural dengedir
ilk önce onu bir kontrol edermisin Pil bağlı kalkışa hazır vaziyette iken

abi kalkıyor sorun orda degil de salınım yapmasın da

Merhabalar öncelikle multinizin bir fotoğrafını ve kullandığınız ekipmanları yazarsanız gain ayarları hakkında yardımcı olmaya çalışayım.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hakan bey burda hepsi sanirim gain ve yaw dan dolayi

Hocam selam.
Ekipmanlarınız güzel ama gördüğüm kadarıyla flysky 9x kullanıyorsunuz. O olmamış acilen değiştirin kumandayı veya modülü..
1- alet düzgün uçsa bile flysky alıcılarda failsafe özelliği olmadığı için sinyal kopması durumunda aletiniz çakılacaktır.
2- hangi modda uçuş yapıyorsunuz alet sağa sola kaçıyor ?
3- Alet ayar yapmadan uçamaz çünkü wookong-naza-apm gibi tüm kontrolcüler stock ayarlarda stabil uçamazlar. Sizin kullandığınız ekipman ile benim kullandığım ekipman arasında fark olacağı için kontrolcü bunu algılayamaz haliyle yalpa veya kısır hareketler sergilerler.. Bunun için gain ayarları yapmanız gerekli..

Hosgeldin Bugra. Nerelerdesin epeydir ses alamıyorduk senden ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhaba Mehmet abicim. 2 haftadır elimi hiç birşeye süremedim, düğünler nişanlar kınalar peşimi bırakmadı bu ara :laugh:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Hosgeldin Bugra. Nerelerdesin epeydir ses alamıyorduk senden ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Buğra Kabakçı' Alıntı:
Hocam selam.
Ekipmanlarınız güzel ama gördüğüm kadarıyla flysky 9x kullanıyorsunuz. O olmamış acilen değiştirin kumandayı veya modülü..
1- alet düzgün uçsa bile flysky alıcılarda failsafe özelliği olmadığı için sinyal kopması durumunda aletiniz çakılacaktır.
2- hangi modda uçuş yapıyorsunuz alet sağa sola kaçıyor ?
3- Alet ayar yapmadan uçamaz çünkü wookong-naza-apm gibi tüm kontrolcüler stock ayarlarda stabil uçamazlar. Sizin kullandığınız ekipman ile benim kullandığım ekipman arasında fark olacağı için kontrolcü bunu algılayamaz haliyle yalpa veya kısır hareketler sergilerler.. Bunun için gain ayarları yapmanız gerekli..

kumanda için öneriniz ne olur peki? ama kumandaya failsafe özelligi var kullandım da hatta (deneme amaçlı)
atti modda kaçıyor ki attiden de çıkmıyorum hiç o ayrı
gain ayarlarını yapamadim işte onun için yardım istedim :)

Hocam failsafe i kumandadan yaptıysanız eğer çok stabil çalışmaz.
Bu lafı söylemeyi çok sevmiyorum ama binlerce liralık hexayı 50$ lık kumandaya emanet etmek diye bir laf var genelde kullanılan, çünkü flyskyların modül ve alıcıları hakikaten çok kalitesiz.

Önerim multicopterler için frsky taranis. ötesi yok defalarca kanıtlandı..

Gain ayarlarına gelecek olursak; şu videoyu takip edin, kısaca herşeyi anlatıyor. translate kullanabilirsinz

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

hocam ellerinize sağlık tam olarak da sorunum bu :) ama gain ayarını başlangıç olarak kaçta başlatıp ayarlim ?
futaba 14sg sizce nasıl?

Futaba da güzel kumanda tabiki ama neredeyse x2 fiyat farkı var..

Videoya dikkat ederseniz gain ayarlarını kumandadan yapıyor. Basic gainler ile oynayacaksınız.. Siz önce pitch ve roll'dan başlayın. ardından rudder verdiğinizde sapıtmalar var ise ona göre yaw gainleri ayarlayacaksınız ardından iniş ve kalkışlarda aşırı hareketlenme var ise vertical gaine geçersiniz.

Basic gainler ile oynayacaksınız..