Herkese selamlar...

Mustycyp

Yeni Uye
Merhaba RC kolikler Kıbrıs-Mağusa dan yazıyorum 33 yaşında memurum.Sitede bilgili ve seviyeli paylaşımlar görüyorum.rc merakım çocukluktan beri hep vardı,ama bu tutkumu hep ertelemek durumunda kaldım.En sonunda cesaretimi toplayıp "bunu yapmanın zamanı geldi artık"dedim ve forma üye oldum, nasıl bir modelle başlamam gerektiği konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum,açıkçası micro modellere sıcak bakmıyorum :-\ ama illaki o modelle başlanacak diyorsanız o başka.Tavsiyelerinizi bekliyorum,herkese sevgiler ii uçuşlar... :thumbup:

Herkese selamlar...

Hoşgeldiniz Mustafa Bey,

Öncelikle bundan sonrasında yeni hobinizi keyifle sürdürmenizi dilerim. Bu hobide de birçoğunda olduğu gibi birçok kırılım var; helikopter, uçak, araba, FPV, tekne, Planör vs. vs... siz hangisini tercih edeceğinize belirtmediğinize göre henüz karar vermediniz diye düşünüyorum. Eğer tercihinizin helikopter veya uçak olacağı büyük bir ihtimalse ben size ilk etapta bir simulatör kurmanızı ve her ikisini de denemenizi tavsiye ederim. Sonrasında tercihinize göre yol almak iyi bir fikir olabilir.

Ayrıca forumdaki " Yeni Başlayanlar " bölümündeki konuları gözden geçirmekte fayda olacaktır bence.

Keyifli forumlar. :saygilar:

İlginize şimdiden teşekkürler Türker bey.Evet belirtmeyi unuttum, "helikopter"bir kaç arkadaşımla konuştum simülator kurmayı tavsiye etti.teşekkürler...

Herkese selamlar...

Hoşgeldiniz Mustafa bey , bu hobiye ilgi duyuyorsanız , ilk önce bilgisayarınıza bir simülatör programı kurup ,bir simülatör kumandası edinip bolca simülasyon çalışmalısınız .
Simülasyonda bile 6 kanal bir modeli uçurmanın ne derece zor olduğunu anlayınca , o zaman mikrolara daha sıcak bakacağınızı tahmin ediyorum.Nedeni şu , modellerin boyutları 6 kanal 80,100,130,150,250,450,550,600,700,800 sınıf diye küçükten büyüğe doğru gider.Model büyüdükçe kırım maliyeti artar.Pilotaj gelişmeden 450 sınıfı bırakın , 100 sınıfında bir mikroyu bile yerden kaldıramazsınız.
Mikrolar simülasyondan sonra en iyi pilotaj geliştirici modellerdir.Kırımları ucuzdur hatta onlarca düşmeye rağmen bazıları çok az hasar alır.Bu da hevesinizin yarım kalmasını önler.
Ekonomik durum iyi olsa bile , büyük modelle başlarsanız , belki pilotaj minikler kadar zorlanmadan gelişir ama illa ki yapılacak bir iki kırım masrafı , size 5-10 adet komple uçuşa hazır mikro maliyetine patlayıp ,hem de hevesinizin kırılmasına sebep olacaktır.
Mikrolar sadece görünüşe hitap etmeyen minik oyuncaklar gibi görünse de , üstlendikleri görev ve işlevsellikleri , en büyük boy modellerden bile faydalıdır.
Tüm bu yazdıklarımı düşünürseniz ve forumu da güzelce okursanız , inanıyorum kendinize en uygun model türünü seçecek ve hobide daha emin adımlarla yol alacaksınız.
Keyifli forumlar......... :saygilar:

Herkese selamlar...

Hoşgeldiniz..

Herkese selamlar...

Teşekkürler Hakan bey.

Herkese selamlar...

Teşekkürler.Hoşbulduk :halay:

Herkese selamlar...

her gelen heli her gelen heli neki bu yahu : D bıkmadan usanmadan en keyifli uçuşlar yapabilmeniz dileğiyle Mustafa Bey. Hoşgeldiniz : ))

Herkese selamlar...

Çok teşekkür ediyorum misafirperverliğniz için :thumbup: