Herkese Selamlar

futhsys

Uye
Herkese selamlar. Tokat'tan aranıza yeni katıldım, ismim Hakan yaş 27. bu forumda ve bazı yabancı siteleri arştırmam sonucu kendime uçak yapmayı başardım ve RC cilerden biri oldum, herkese teşekkürler : ) fakat bu işin nekadar sabır istediğinide ilk uçuşlarımdan sonra anladım. öncelikle yaptığım tractor tarzı uçakla 20 metreden yükseğe çıkamadan geçirdiğim kazalar ve tamiratlar, ardından pusher yapıp tam uçabiliyorum artık derken lipo nun arıza yapması ( ilk düşüşlerdeki hasar almasından kaynaklı sanmıştım) ve 2. tertemiz mis lipomunda 2. şarjdan sonra bozulup şarj aletine tüm sinirimle bakış atmamı sağlaması ve şuan uçamamanın verdiği hüzün... Bende bazı tecrübeler edinmeye başlamışken paylaşım ve sorularımı sizlere sunmak istedim ve üyeliğimi aktifleştirdim.
şöylede bir ilk uçabilme videomu paylaşarak herkese tekrardan selamlarımı arz ederim : )

ilk uçuşta eski lipoyu kullandım yenisine hasar vermiyim uçuramazsam diye : ) ve havada arıza yaptı motora elektrik vermeyi kesti. taktığımda servolar çalışıyor, motora güç verdiğimde 2 saniye falan dönüp duruyo ve esc reset atıyo kendine.videonun biraz ilerisinde yeni lipoyu kullandım ilk uçuş güzeldi ama 2. şarjdan sonra aynı şey 2. lipodada oldu.

sistemde şu şekil;
Turnigy 2826/6 2200kv motor max 35A elektrik çekiyor
esc hobbking 40A UBEC
pil Turnigy 2650mah 20c lipo
şarj aletinde cimrilik edip hobbyking imax b4 şarj aleti aldım, nasılda pahalıya patladı...

Herkese Selamlar

Hoşgeldiniz Hakan Bey,

Bana sanki sorun konnektörlerdeymiş gibi geldi, soğuk lehim var mı diye ESC lehimlerini kontrol etmenizi öneririm.

Keyifli forumlar. :saygilar:

Herkese Selamlar

Teşekkürler Türker Bey, inşallah hep beraber keyifleniriz : )

esc, motor hepsini kontrol ettim, pilin içindeki bağlantılara baktım herşey sağlam. Şarj aletine göre full şarj ettiğim halde pil kısa bir şerit ledi dahi yakamadı (önceden denemiştim belki ışıklandırma takarım diye) daha sonra şarj aletide hiç algılamamaya başladı zaten. ve servoları hareket ettirdiğimdede voltaj yetiremeyip alıcı bağlantısını koparmaya başladı. öneriniz için teşekkürler

Herkese Selamlar

Hakan bey , aramıza hoşgeldiniz.Zagiyi gayet keyifli bir şekilde uçuruyorsanız artık modelci olmuşsunuz zaten.
Piller Turnigy mi , nanotech mi ?
Diğer yandan Türker beyin dediği gibi lehimleri ciddi olarak kontrol edin.Eğer iyi yapılmadıysa , soğuk lehimi gözle göremeyebilirsiniz , ısınınca kendisi akım kesiverir ve öyle anlarız.
Diğer yandan esc de de bir sorun olabilir.
Bence sağlam ve yeni bir lipo ile bu sorun anlaşılır.Bir dönem benim helinin pili de böyle yapmıştı.Şarj full gösterdiği halde , motoru bile çeviremiyordu, piller çökmüş olabilir ama ikisinin aynı şeyi yapması çok büyük tesadüf.Bu sebeple ya konnektörlerin bağlantıları ya da esc de sorun görünüyor.Ya da pilleri yeni aldığınız halde , çok eski ve yıllanmışları denk geldi.
Keyifli forumlar... :saygilar:

Herkese Selamlar

Çok teşekkürler Hakan Bey. Gerçekten müthiş keyifli bir uçak toplamda 10 dakikalık keyif alabilmiş olsamda : ) pek vaktim yok şu günlerde fakat ilk fırsatta bütün lehimleri açıp tekrar güzelce yapıp deniyim. Piller Turnigy Lipo. keşke test edebileceğim başka bir pil olsaydı daha net sonuç alabilirdim. fakat ilk pilde bu durumu yaşadığımda yeni pili taktım ve sorun çözülmüştü. 3. pil olmadığından bunun için deneyemiyorum. Tokat'tada çevremde kimse varmı hiç bilmiyorum. forum desteği çok güzel ve önemli fakat keşke biraraya gelebileceğimiz birileride olsa çözülemeyecek sorun olamaz diye düşünüyorum. forumda gerekli araştırmayı yapıp hemşehrilerimi bulabilirsem uçağımla beraber havalara uçabilirim : )) bu hobinin bukadar keyif verebileceğini hiç düşünmezdim fakat şuan bu sorunlarla bile zevk alabiliyorum desem yeri.yeni pilleri düşünürken bi kenardan yeni uçak yapmaya başladım ve ona göre pil motor bakmaya başladım.her aşaması ayrı bir mutluluk, keyif : )

Herkese Selamlar

Aramıza ve foruma hosgeldiniz Hakan Bey. Inşallah en kısa sure içerisinde sorunları çözersiniz. Ama anladığım kadarı ile siz de mikrobu kapmışsiniz :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Herkese Selamlar

hoşbulduk Mehmet Bey. Gerçekten forumun isminin nekadar manidar olduğunu uçağı ilk havaya özgürleştirdiğimde anladım : )) inşallah kısa sürede halledebilirim, teşekkürler : )