Herkese selamlar. Tokat'tan aranıza yeni katıldım, ismim Hakan yaş 27. bu forumda ve bazı yabancı siteleri arştırmam sonucu kendime uçak yapmayı başardım ve RC cilerden biri oldum, herkese teşekkürler : ) fakat bu işin nekadar sabır istediğinide ilk uçuşlarımdan sonra anladım. öncelikle yaptığım tractor tarzı uçakla 20 metreden yükseğe çıkamadan geçirdiğim kazalar ve tamiratlar, ardından pusher yapıp tam uçabiliyorum artık derken lipo nun arıza yapması ( ilk düşüşlerdeki hasar almasından kaynaklı sanmıştım) ve 2. tertemiz mis lipomunda 2. şarjdan sonra bozulup şarj aletine tüm sinirimle bakış atmamı sağlaması ve şuan uçamamanın verdiği hüzün... Bende bazı tecrübeler edinmeye başlamışken paylaşım ve sorularımı sizlere sunmak istedim ve üyeliğimi aktifleştirdim.
şöylede bir ilk uçabilme videomu paylaşarak herkese tekrardan selamlarımı arz ederim : )
ilk uçuşta eski lipoyu kullandım yenisine hasar vermiyim uçuramazsam diye : ) ve havada arıza yaptı motora elektrik vermeyi kesti. taktığımda servolar çalışıyor, motora güç verdiğimde 2 saniye falan dönüp duruyo ve esc reset atıyo kendine.videonun biraz ilerisinde yeni lipoyu kullandım ilk uçuş güzeldi ama 2. şarjdan sonra aynı şey 2. lipodada oldu.
sistemde şu şekil;
Turnigy 2826/6 2200kv motor max 35A elektrik çekiyor
esc hobbking 40A UBEC
pil Turnigy 2650mah 20c lipo
şarj aletinde cimrilik edip hobbyking imax b4 şarj aleti aldım, nasılda pahalıya patladı...
şöylede bir ilk uçabilme videomu paylaşarak herkese tekrardan selamlarımı arz ederim : )
ilk uçuşta eski lipoyu kullandım yenisine hasar vermiyim uçuramazsam diye : ) ve havada arıza yaptı motora elektrik vermeyi kesti. taktığımda servolar çalışıyor, motora güç verdiğimde 2 saniye falan dönüp duruyo ve esc reset atıyo kendine.videonun biraz ilerisinde yeni lipoyu kullandım ilk uçuş güzeldi ama 2. şarjdan sonra aynı şey 2. lipodada oldu.
sistemde şu şekil;
Turnigy 2826/6 2200kv motor max 35A elektrik çekiyor
esc hobbking 40A UBEC
pil Turnigy 2650mah 20c lipo
şarj aletinde cimrilik edip hobbyking imax b4 şarj aleti aldım, nasılda pahalıya patladı...
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol