Herkese selamlar

NAMLI61

Yeni Uye
Makine mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık 2 senedir model uçaklarla ilgileniyorum. 2012 yılında Erciyes üniversitesiyle ABD'de düzenlenen DBF yarışmalarına katıldım. Üniversite eğitimime Uludağ Üni.'den devam ediyorum. Burada da bir DBF ekibi kurdum, çalışmalarımızı yapıyoruz. Wing dragon, polaris, zagi modelleriyle ilgili bireysel çalışamalar yaptım. Pilotluğum iyi olduğu söylenemez, buradaki üstadlarımızın yanından bile geçemeyiz tabi :) Sizlerden öğreneceğim çok şeyler olduğunu düşünüyorum. Bu ailenin bir parçası olmak istediğimi belirtip herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Herkese selamlar

Hoşgeldiniz Murat Bey,
Bizde sizi aramızda görmekten son derece memnunuz. :) Bu işe gönül vermiş genç arkadaşlarımızı görmek mutluluk verici bizler için.
Keyifli forumlar. :saygilar:

Herkese selamlar

Merhaba Murat,

Aramıza hosgeldin %p Burada hepimiz birbirimizden bir şeyler öğrenip, eğleniyoruz. Bu arada DBF Yarışması nedir, biraz açıklama yapabilir misin ??

Herkese selamlar

Çok teşekkür ederim :)
Mehmet hocam DBF Yarışmaları, Amerikan havacılık ve uzay enstitüsünün 17 yıldır ABD Kansas'ta Nisan ayında düzenlediği model uçak yarışması. Yarışmanın konsepti biraz insansız hava araçları teknolojisine benzetilmeye çalışılmış. Cessna ve Raytheon firmaları sponsorluğunu yapıyor. Bir çok ülkeden üniversite öğrencileri bu yarışmaya katılıyor. Üniversitede okuyan ve havacılığa ilgi duyan arkadaşlarımız için güzel bir organizasyon. Detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz. Mesajınıza da geç cevap verdiğim için affınıza sığınıyorum, şu anda netim de bir problem var tam giremiyorum. Saygı ve selamlarımla.

Herkese selamlar

Ne demek Murat bey :) Bilgilendirme icin tesekkurler. Ilk defa duydum ama oldukca faydali bi yarisma. Siz hangi proje ile katıldınız peki ? Bu arada uyara gidis ve diger masraflari universite mi karsiladi ?

Herkese selamlar

Murat Bey hoşgeldiniz. :saygilar:...Uluslararası bir yarışma ve ülkemizi temsil etmenin haklı gururunu yaşamak çok güzel bir duygu olmalı.Umarım güzel bir proje ile , başarılı sonuçlar alarak dönersiniz.Forumumuzda pek çok yararlı bilgi mevcut , yardım almak isterseniz de , çok tecrübeli arkadaşlarımız , abilerimiz de var.Eminim hepimiz , başarılı olabilmeniz için elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız.... ;)

Herkese selamlar

Murat bey hos geldiniz.basarili ve kirimsiz ucuslar:)

Herkese selamlar

Mehmet hocam, bu yarışma ülkemizde yeni yeni duyulmaya başlandı. Yanlış bilmiyorsam buraya katılan ilk TÜrk ekibi 2009 yılında İTÜ'nin ekibiydi. Daha sonraki yıllarda bu sayı artarak devam etti. Benim de katıldığım 2012 senesinde 7 Türk ekibi vardı. Özellikle üniversitelerin havacılık ile ilgili bölümlerinde çok revaşta bugünlerde. Bu yarışma olaya biraz mühendis gözüyle bakmayı istiyor. Hesapları, analizleri, tasarımı özgün uçak oluşturmamızı istiyorlar. Belli görevler var (4 dakika içerisinde en fazla tur, ağırlık taşıma, su boşaltma gibi) bu görevlerden aldığınız puanlar uçağın ağırlığına bölünüp, hazırladığınız rapor puanı eklenince son puanınızı elde etmiş oluyorsunuz. Buna göre sıralama yapıyorlar. Yarışma için belirli firmalardan sponsorluk anlaşmaları yapmıştık. THY bunlardan biriydi. Giderlerimizin çoğunu da üniversite karşılamıştı.

Şimdi Uludağ üniversitesinde de böyle bir oluşum içerisine girdik. Başvurumuzu yaptık. Kısmetse tekrardan gideceğiz. Benim son senem olduğu için genç arkadaşlara da bu işi anlatmayı, onların da bu tarz projelere katılması için üniversitemizde bir topluluk kurduk. Eğer aramızda Uludağ üniversitesinden arkadaşlarımız varsa bizlerle irtibata geçebilir.

Hakan hocam, yukarıdaki yazdıklarımı şu cümlelerimle pekiştirmek istiyorum. Bizler belirli düzeylerde bilgi sahibi olsak da siz değerli abilerimizin bilgilerine, tecrübelerine her zaman muhtacız. Siteyi biraz inceleyince yararlanacağımız çok kaynak olduğunu anladım. Yarın yapacağım ilk iş ekip arkadaşlarımı buraya yönlendirmek olacaktır. :) Böyle bir aile ortamına beni de kabul ettiğiniz için tekrardan teşekkür ediyorum. Saygılarımla...

Herkese selamlar

Murat Bey,

Sayenizde bu güzel gelişmelerden haberdar olduk %p Umarız bu tür yarişmalara katılımlar ve destekler çoğalır da, geri kaldığımız bu konuda da ülkemiz bir nebze olsun yol alabilir :thumbup:

Herkese selamlar

Ankaralı modelci arkadaşımız melih de odtü pılotu olarak katılmıştır.sanırım aynı yarışma.