Herkese selamlar
Mehmet hocam, bu yarışma ülkemizde yeni yeni duyulmaya başlandı. Yanlış bilmiyorsam buraya katılan ilk TÜrk ekibi 2009 yılında İTÜ'nin ekibiydi. Daha sonraki yıllarda bu sayı artarak devam etti. Benim de katıldığım 2012 senesinde 7 Türk ekibi vardı. Özellikle üniversitelerin havacılık ile ilgili bölümlerinde çok revaşta bugünlerde. Bu yarışma olaya biraz mühendis gözüyle bakmayı istiyor. Hesapları, analizleri, tasarımı özgün uçak oluşturmamızı istiyorlar. Belli görevler var (4 dakika içerisinde en fazla tur, ağırlık taşıma, su boşaltma gibi) bu görevlerden aldığınız puanlar uçağın ağırlığına bölünüp, hazırladığınız rapor puanı eklenince son puanınızı elde etmiş oluyorsunuz. Buna göre sıralama yapıyorlar. Yarışma için belirli firmalardan sponsorluk anlaşmaları yapmıştık. THY bunlardan biriydi. Giderlerimizin çoğunu da üniversite karşılamıştı.
Şimdi Uludağ üniversitesinde de böyle bir oluşum içerisine girdik. Başvurumuzu yaptık. Kısmetse tekrardan gideceğiz. Benim son senem olduğu için genç arkadaşlara da bu işi anlatmayı, onların da bu tarz projelere katılması için üniversitemizde bir topluluk kurduk. Eğer aramızda Uludağ üniversitesinden arkadaşlarımız varsa bizlerle irtibata geçebilir.
Hakan hocam, yukarıdaki yazdıklarımı şu cümlelerimle pekiştirmek istiyorum. Bizler belirli düzeylerde bilgi sahibi olsak da siz değerli abilerimizin bilgilerine, tecrübelerine her zaman muhtacız. Siteyi biraz inceleyince yararlanacağımız çok kaynak olduğunu anladım. Yarın yapacağım ilk iş ekip arkadaşlarımı buraya yönlendirmek olacaktır.
Böyle bir aile ortamına beni de kabul ettiğiniz için tekrardan teşekkür ediyorum. Saygılarımla...