Merhabalar geçenlerde bir videoda gördüğüm bütün parçaları sipariş edip uçak yapmaya başlamıştım. Elektronik kısmı nasıl lehimleyebileceğimi görmek için bağlantıyı yapıyordum. Bir ara motoru kumandadan döndürmeyi başardım ancak ne bir lehim ne bir konektörle yaptığım için kıvılcım çıkıyordu ve zorlamadım pek. Meğer bütün kırmızılar bütün siyahlar birbirine bağlanıyormuş neyse cahilliğime verin. Bağlarken ters bağlamış olabilirim. Bazıları ters bağlamaya karşı koruma devresine sahipmiş ama bunu bilmiyorum. Umarım yeni ESC al demezsiniz 74tl verdiğim şey şimdi 99tl olmuş :')
Eveet geleyim soruna...
Şimdi, recieverda sabit kırmızı ışık yanıyor.
Kalibrasyon veya herhangi bir şey için birsürü kez denedim ancak ESC'mden "beep" sesi gelmiyor.
Bütün kanallar çalışıyor, bütün servolar çalışıyor. Throttle en düşükteyken motordan ses gelmiyor. Ancak throttleı azıcık açtığımda motordan çok az bir beep sesi geliyor kesintisiz. Throttleı en yükseğe çıkarınca da susuyor. Throttle orta kısımdayken devamlı ötüyor. Size Fotoğraflarla anlatacağım.
Motoru ayrıca 3v,5v'da çalıştırdım çalışıyor. Kumanda, alıcı, pil, hepsi çalışıyor. Ve pilin şarjı da tam.
Bağlantılarla ilgili fotoğrafları da gönderiyorum.
Göndermek için tekrar bağlantı yaparken motordan bip bip bip bip diye kesintili bir ses de duymuş olabilirim (İnşallah iyiye işarettir )
Kimi ses ESC'den gelir diyor kimi motordan. Bir ses geliyor diiiiiiiiit diye kesintisiz ben tek onu bilirim
Eveet geleyim soruna...
Şimdi, recieverda sabit kırmızı ışık yanıyor.
Kalibrasyon veya herhangi bir şey için birsürü kez denedim ancak ESC'mden "beep" sesi gelmiyor.
Bütün kanallar çalışıyor, bütün servolar çalışıyor. Throttle en düşükteyken motordan ses gelmiyor. Ancak throttleı azıcık açtığımda motordan çok az bir beep sesi geliyor kesintisiz. Throttleı en yükseğe çıkarınca da susuyor. Throttle orta kısımdayken devamlı ötüyor. Size Fotoğraflarla anlatacağım.
Motoru ayrıca 3v,5v'da çalıştırdım çalışıyor. Kumanda, alıcı, pil, hepsi çalışıyor. Ve pilin şarjı da tam.
Bağlantılarla ilgili fotoğrafları da gönderiyorum.
Göndermek için tekrar bağlantı yaparken motordan bip bip bip bip diye kesintili bir ses de duymuş olabilirim (İnşallah iyiye işarettir )
Kimi ses ESC'den gelir diyor kimi motordan. Bir ses geliyor diiiiiiiiit diye kesintisiz ben tek onu bilirim
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol