Öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Söylediklerinizde haklı olduğunuzu biliyorum. geçen yıl aldığım trex 700 ü ilk gün pat diye düşürmedim aslında bir hafta felan slow uçuş yaptım yanımda da hiç kimse yoktu ve köyde çok ıssız yerlerde uçurdum. sonra aklıma ben bu modeli daha fazla ne kadar havada tutabilirim düşüncesi geldi ve bazı üniversitelerin helikopter ile ilgili tezlerini araştırdım gerçek helikopterlerde kullanılan pallerin açılarını inceledim birçok palde kaldırma kuvvetini oluşturan kavisleri inceledim ve uçak kanadına benzer fakat autorotationa izin verebilecek bir pal çizdim ve bunu ceviz ağacından aynı kesitten yaptım hassas terazi ile ağırlık larını eşitledim ve heliye taktım ve yaklaşık 5 dakika bu palle uçtuktan sonra ceviz ağacı fazla devire dayanamayıp patladı ve o şekilde düştü heli. aslında o projeyi istanbulda hayata geçirseydim ben o heliyi düşürmezdim çünkü kafamda ceviz ağacı yoktu aslında o an için yapabileceğim en sağlam malzeme ceviz ağacı oldu, karbon fiber, köpük , alüminyum ve titanyum dan oluşan bir kompoze malzeme vardı. şimdide kafamda güzel projelerim var hayata geçirmek için, mesleğimde sonuçta 3 boyutlu tasarım ve 2 boyutlu uygulama projeleri olduğu bu konulara çok Fransız değilim, bana sadece elektronik ve kumanda ayarlarında (süreci hızlandırmak amaçlı) yardımcı olacak bir arkadaş arıyorum. hayatta iki şey paylaşıldıkça çoğalır biri sevgi diğeri de bilgidir. öncelikle bu formu hazırlayan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum bildiklerini kendilerinde saklamayıp diğer meraklı arkadaşların öğrenme süreçlerini hızlandırdıkları için.