HELİKOPTER HOBİSİNE YENİ BAŞLADIM

apollo01

Yeni Uye
İlgi Alanı
Heli
Herkese Merhaba, Arkadaşlar Helikopter hobisine yeni başladım aslında geçen yıl başladım. İlk model olarak geçen yıl TREX 700 Aldım fazla similatör çalışmadan uçmaya çalıştım fakat modeli çok yüksekten düşürdüm. Tekrar toplayacak bilgi ve tecrübem olmadığı için toplayamadım. bu yılda acemiliğimi atmak için Raptor 50 aldım elektroniklerini ve kumandamı ayarladım fakat yine de tecrübeli bir arkadaşın bakmasını istiyorum. tanıdığım kimse de yok bu hobiyle uğraşan bana yardımcı olabilecek biri var mı İstanbul kağıthane civarında? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

:RCKolik: oncelikle hosgeldiniz ilk etapta sim calismaniz guzel fakat trex700 buyuk bi hata olmus sizin seciminizde su andada raptor 50 var demissiniz bence daha kucuk modellerle bu ise baslayin cunki buyuk modelde kirarsaniz ki muhtemelen kirilacak bu yasanan kirimlar hem butcenizi zorlar hemde hevesinizi kirabilir size tavsiyem 450 size bi model edinmeniz olacaktir hem kirim maliyeti acisindan sizi zorlamaz hemde sizi bir sonraki adim icin hazirlar mesela ben yillarca 450 lik model kullandim ilk buyuk modelimi yeni aldim ama malesefki istenmeyen bi sekilde kirim yasadim benim size tavsiyem 450 ile 500 arasi bi model toplayin ucun derim klone olur orjinal olur farketmez :RCKolik:

Konuyu incelemenizi öneririm. Simülatörde yaptıklarınızın 5'te 1'ini gerçek uçuşlarda yapabildiğinizi öngörerek hazır olmadan başlamamak lazım. Ayrıca konular arasında fotoğraf detaylı toplama videoları ve incelemelerde mevcut. :agreed:

Aynı hataya düşmemek için 1 yıldır similatör çalışıyorum ve forumdaki video ve yazıları takip ediyorum. helikopter diğer hobiler gibi kolay değil, bilinçsiz olduğunuzda tehlikeli bir hobi haline dönüşebiliyor, ne kadar çok şey bilseniz de ilk etapta bir üstat tan yardım almak gerekiyor, bende 450 veya 500 lük heli düşünüyordum fakat bu Raptor 50 ye fazla bir para vermedim düşürsem de çok üzülmeyeceğim. bana yardım edecek bu hobiyle gönül vermiş bir arkadaş arıyorum.

Abdurrahman ÖZALP' Alıntı:
Herkese Merhaba, Arkadaşlar Helikopter hobisine yeni başladım aslında geçen yıl başladım. İlk model olarak geçen yıl TREX 700 Aldım fazla similatör çalışmadan uçmaya çalıştım fakat modeli çok yüksekten düşürdüm. Tekrar toplayacak bilgi ve tecrübem olmadığı için toplayamadım. bu yılda acemiliğimi atmak için Raptor 50 aldım elektroniklerini ve kumandamı ayarladım fakat yine de tecrübeli bir arkadaşın bakmasını istiyorum. tanıdığım kimse de yok bu hobiyle uğraşan bana yardımcı olabilecek biri var mı İstanbul kağıthane civarında? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Aynı hataya düşmemek için 1 yıldır similatör çalışıyorum ve forumdaki video ve yazıları takip ediyorum. helikopter diğer hobiler gibi kolay değil, bilinçsiz olduğunuzda tehlikeli bir hobi haline dönüşebiliyor, ne kadar çok şey bilseniz de ilk etapta bir üstat tan yardım almak gerekiyor, bende 450 veya 500 lük heli düşünüyordum fakat bu Raptor 50 ye fazla bir para vermedim düşürsem de çok üzülmeyeceğim. bana yardım edecek bu hobiyle gönül vermiş bir arkadaş arıyorum.

Abdurrahman bey hoş geldiniz aramıza. :RCKolik:
Kağıthane civarında bir kaç arkadaş var tabi, size yardımcı olmak mesele değil de, Raptor 50 ile mesele haline dönüşecektir, özellikle bu hobi için insanın kendisine güveni olması şart ve güzel tabi fakat, siz hem direk oldukça büyük ve de nitro motorlu bir model seçmişsiniz, ki uğraşacak bilgi sahibi olmadığınızı zaten söylüyorsunuz. Nacizane tavsiyem ki Doğuş kardeşimin de söylediği gibi sim deki hareketlerin 5 de 1 ini yapabileceğinizi var sayarak, Raptor u şimdilik vitrine koyun, daha küçük ve elektrikli bir model edinin. Bir de unutmadan Raptor u düşürsem de fazla üzülmem demişsiniz ama o iş nereye ve nasıl düşeceği ile doğru orantılı bence. Bu arada sakın zannetmeyin ki şevkinizi kırmaya falan çalışmıyoruz, tam tersine, sizin modelcilik hayatınızın uzun ve sağlıklı olması adına dır bu yazılanlar.
:saygilar:

Öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Söylediklerinizde haklı olduğunuzu biliyorum. geçen yıl aldığım trex 700 ü ilk gün pat diye düşürmedim aslında bir hafta felan slow uçuş yaptım yanımda da hiç kimse yoktu ve köyde çok ıssız yerlerde uçurdum. sonra aklıma ben bu modeli daha fazla ne kadar havada tutabilirim düşüncesi geldi ve bazı üniversitelerin helikopter ile ilgili tezlerini araştırdım gerçek helikopterlerde kullanılan pallerin açılarını inceledim birçok palde kaldırma kuvvetini oluşturan kavisleri inceledim ve uçak kanadına benzer fakat autorotationa izin verebilecek bir pal çizdim ve bunu ceviz ağacından aynı kesitten yaptım hassas terazi ile ağırlık larını eşitledim ve heliye taktım ve yaklaşık 5 dakika bu palle uçtuktan sonra ceviz ağacı fazla devire dayanamayıp patladı ve o şekilde düştü heli. aslında o projeyi istanbulda hayata geçirseydim ben o heliyi düşürmezdim çünkü kafamda ceviz ağacı yoktu aslında o an için yapabileceğim en sağlam malzeme ceviz ağacı oldu, karbon fiber, köpük , alüminyum ve titanyum dan oluşan bir kompoze malzeme vardı. şimdide kafamda güzel projelerim var hayata geçirmek için, mesleğimde sonuçta 3 boyutlu tasarım ve 2 boyutlu uygulama projeleri olduğu bu konulara çok Fransız değilim, bana sadece elektronik ve kumanda ayarlarında (süreci hızlandırmak amaçlı) yardımcı olacak bir arkadaş arıyorum. hayatta iki şey paylaşıldıkça çoğalır biri sevgi diğeri de bilgidir. öncelikle bu formu hazırlayan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum bildiklerini kendilerinde saklamayıp diğer meraklı arkadaşların öğrenme süreçlerini hızlandırdıkları için.

Öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Söylediklerinizde haklı olduğunuzu biliyorum. geçen yıl aldığım trex 700 ü ilk gün pat diye düşürmedim aslında bir hafta felan slow uçuş yaptım yanımda da hiç kimse yoktu ve köyde çok ıssız yerlerde uçurdum. sonra aklıma ben bu modeli daha fazla ne kadar havada tutabilirim düşüncesi geldi ve bazı üniversitelerin helikopter ile ilgili tezlerini araştırdım gerçek helikopterlerde kullanılan pallerin açılarını inceledim birçok palde kaldırma kuvvetini oluşturan kavisleri inceledim ve uçak kanadına benzer fakat autorotationa izin verebilecek bir pal çizdim ve bunu ceviz ağacından aynı kesitten yaptım hassas terazi ile ağırlık larını eşitledim ve heliye taktım ve yaklaşık 5 dakika bu palle uçtuktan sonra ceviz ağacı fazla devire dayanamayıp patladı ve o şekilde düştü heli. aslında o projeyi istanbulda hayata geçirseydim ben o heliyi düşürmezdim çünkü kafamda ceviz ağacı yoktu aslında o an için yapabileceğim en sağlam malzeme ceviz ağacı oldu, karbon fiber, köpük , alüminyum ve titanyum dan oluşan bir kompoze malzeme vardı. şimdide kafamda güzel projelerim var hayata geçirmek için, mesleğimde sonuçta 3 boyutlu tasarım ve 2 boyutlu uygulama projeleri olduğu bu konulara çok Fransız değilim, bana sadece elektronik ve kumanda ayarlarında (süreci hızlandırmak amaçlı) yardımcı olacak bir arkadaş arıyorum. hayatta iki şey paylaşıldıkça çoğalır biri sevgi diğeri de bilgidir. öncelikle bu formu hazırlayan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum bildiklerini kendilerinde saklamayıp diğer meraklı arkadaşların öğrenme süreçlerini hızlandırdıkları için.

Abdurrahman bey , hoşgeldiniz aramıza...700 sınıf için ceviz ağacından pal yaptınız öyle mi anladım... :eek:..Şükür ki kendinize ve bir başkasına zarar vermeden atlatmışsınız...450 sınıf üstü tüm modellerde ahşap pal önermiyoruz , bomba gibi patlayıp , birilerine zarar verme riski oldukça yüksektir...Kendinizin hobi adına birşeyler yapmaya çalışması takdire şayan bir davranış , lakin bunu daha çok araştırıp , daha güvenilir yollardan yapmanız ve denemeniz , sağlıklı bir hareket olacaktır... :saygilar:

Abdurrahman bey amaç daha uzun uçuş süresi ise ceviz ağacı mevcut duruma göre size ağırlık olarak dezavantaj sağlamadı mı? Sadece pal dizaynını değiştirerek, ağırlık artmasına rağmen uçuş süresinin uzaması bana çok mantıklı gelmedi. Yoksa ben mi yanlış anldım biyerleri ? :-\

Sent from my iPhone using Tapatalk

merhabalar

Gökan bey trex 700 ün palini tarttık 200 gram geldi yaptığımız palde yanlış hatırlamıyorsam 320 gram gelmişti kaldırma kuvveti yaratmak için aradaki gram farkının önemli olmadığını düşündüm. palde kaldırma kuvveti oluşturmak için palin üst kavisini artırdık ve alt kısmınıda düze yakın yapmıştık. aslında gayet güzel bir kalkış yaptı ve uçtu ama 5 dakika felan uçtuktan sonra paller parçalandı, yerde pali incelediğimde palin cıvata takılan kısımdan yarıldığını gördüm. aslında orayada bir metal uydursaydık belkide patlamayacaktı.

Arkadaşlar bana elektronik ve kumanda konusunda yardımcı olabilecek biri yokmu

Arkadaşlar bana elektronik ve kumanda konusunda yardımcı olabilecek biri yokmu
Nasil bir yardim istiyorsun Abdurrahman ? Sordugun konular ile ilgili zaten yeterince kaynak bilgi var forumda.

merhaba Mehmet bey

Öncelikle size ve bu formda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim , buradaki yazıları ve videoları izleyerek bir çok şey öğrendim,
ben raptor 50 XE aldım flaybarlı sistem, kumandamda hitec Aurora 9, raptorun eski versiyonlarının sistemi farklı, 90 derece swash plate kullanıyor, aileron ve pitc tek servodan kontrol ediliyor, kumandadan modeli 90 derece swash olarak ayarlıyorum ve kumandadaki kanal yerlerine göre servoları alıcıya bağlıyorum ama kumandadaki gösterildiği gibi servoların yeri doğru çıkmıyor, bende hangi kanalda doğru çalışıyorsa ona bağlıyorum ama daha THRO servosunu bütün kanallarda denediğim halde çalıştırabilmiş değilim. servoda bir sıkıntı yok servoya elektrik gidiyor ama çalışmıyor.kumanda da T. Curve ve P. Curve ayarlarınıda yaptım.
bunlar için bir yardım istemiştim, ama forumdan tanıştığım bir arkadaş bana pazartesi günü yardımcı olacak, bana yakın oturuyor

Bilgilendirme ve guzel geri bildirim ıcın tesekkur ederiz Abdurrahman.

Model eski olunca sistemde biraz farklı oluyor doğal olarak. Insallah arkadasla beraber sorunu çözersiniz. Şimdiden kolay gelsin :)

Sent from my iPhone using Tapatalk