Havaalanına helikopter sokabilir miyim?

Serhat_35

Yeni Uye
Merhaba arkadaşlar. Quadcopter yaptım. Şimdi bunu yanımda götürmem gerekli. Havaalanına lipo pil + kumanda + quadcopteri sokabilir miyiz? Ordanda uçağa alabiliyor muyuz? Uçağa pil ve kumandayı sokmam şart değil aslında bagaja koyup check in de verebiirim de quadcopterin kendisini bagaja koyamam malum fırlatıveriyorlar ne var ne yok güvenmiyorum.

Güvenlikçi polislerde çok paranoyak insanlar oluyorlar. Bilemedim şimdi. Hadi multi ve kumandayı içeri aldım pil sıkıntı olur gibime geldi ama bilmiyorum.

Lipoları uçağa almazlar. Önceden kargoyla göndermeniz gerekir.

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Lipoları uçağa almazlar. Önceden kargoyla göndermeniz gerekir.

bende öyle düşünmüştüm. teşekkür ederim.

Serhat Özyemiş' Alıntı:
bende öyle düşünmüştüm. teşekkür ederim.

Hepsini uçağa alabilirsiniz..Ben çok kez yanımda getirip götürdüm..Kumanda,lipo,quad..Sadece açıp bakıyorlar bu nedir diye o kadar..

Ben şahsen o riske girmem. O an ters bir memura denk gelirsin almazsa, ya lipoyu çöpe atmak zorunda kalırsın yada bileti yakarsın.

bizzat telefonla hem thy'nı hem atatürk havalimanı işletme birimini, sabiha gökçeni bu konu ile ilgili aradım. Lipo pillerin yolcu uçaklarında taşınması yasak olduğundan izin verilmediğini belirttiler. Zaten bu sebeplerden dolayı lipo siparişlerimizin kargo süreleri uzamıyor mu ?

Ayrıca lipo piller kimyasal olduğundan anlık tepkimelerini bilemeyeceğinizden insanların hayatını tehlikeye atmış oluyorsunuz. 3-5 tl kargo parası verip gideceğiniz adrese göndermek çok daha güvenli..

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Ben şahsen o riske girmem. O an ters bir memura denk gelirsin almazsa, ya lipoyu çöpe atmak zorunda kalırsın yada bileti yakarsın.

Tevfik Bey e katılıyorum daha önceden başka bir yolla gönderme imkanınız varsa lipoları o şekilde gönderin . :agreed:

cnk' Alıntı:
bizzat telefonla hem thy'nı hem atatürk havalimanı işletme birimini, sabiha gökçeni bu konu ile ilgili aradım. Lipo pillerin yolcu uçaklarında taşınması yasak olduğundan izin verilmediğini belirttiler. Zaten bu sebeplerden dolayı lipo siparişlerimizin kargo süreleri uzamıyor mu ?

Ayrıca lipo piller kimyasal olduğundan anlık tepkimelerini bilemeyeceğinizden insanların hayatını tehlikeye atmış oluyorsunuz. 3-5 tl kargo parası verip gideceğiniz adrese göndermek çok daha güvenli..

Bu durumda hem Sabiha Gökçen'deki hemde Thy deki görevli kişiler görevini tam olarak yapmıyor demektir.Ben 2 sene boyunca lipo pilleri yanımda getirdim götürdüm bir kere bile bunu alamazsınız demediler.Quad haricinde cihazlara bakmadılar bile..Güvenlik konusunda ise,evet safebag ile taşınması durumunda bile tehlike oluşturabilir,fakat telde verdikleri cevap sadece prosedürden ibaret demek ki.Çünkü uygulamada ben hiç bir memurdan olumsuz bir tepki göremedim.