Haiyin Lipolara bu para verilir mi?

berkerden

Uye
E revo için pil alacağım. 120A'ya kadar akım çekiyor.

3s 4500 30-40C 175 TL
3s 5000 40-50C 225 TL ye var.

Bunlar bahsedilen akımları sağlıklı ve uzun ömürlü şekilde sunabilir mi? Zippy ve Turnigyden kalitelidir herhalde? Bu parayı vermek bu pile uygun mudur? Ne dersiniz cevaplarınızı bekliyorum?

Berk bey,

İyi de bu sorunuzu daha önce cevap vermiştik....

Dediğiniz gibi fiyattan da anlaşılacağı üzere Haiyin pilleri Turnigy ve Zippy daha kalitelidir....

Mehmet abi bizim forumada konu açmış ordada cevap verdim ben, heryere konu açmış örümcek ağı gibi kaplamış heryeri arkadaş :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:

bunlar bizim forumdaki konuları :D hepside lipo konusu hepsinede detaylı cevaplar verilmiş ama arkadaş tatmin olmamış :D :yuppi: :halay:

Mesut AKIN' Alıntı:
bunlar bizim forumdaki konuları :D hepside lipo konusu hepsinede detaylı cevaplar verilmiş ama arkadaş tatmin olmamış :D :yuppi: :halay:
İnşallah bu konu son olur da arkadaşımız gönül rahatlığı ile pillerini sipariş eder, bizler de rahat ederiz :)

Şimdi ilk lipo pilim olacağı ve az da para olmadığı için doğru kararı vermek için gerçekten ne kadar araştırdığımı tahmin edemezsiniz. Çok sormam da kesin emin olmak için :coolxf: Ama sizi de eğlendirdim sanırım biraz :thumbup: :embarras:

Neyse o zaman son soru ile noktayı koymak istiyorum, :RCKolik:

120A ESC var, elimde kontrol kartı da var yani maksimum gücü %75-80 gibi bir değere çekip 90-100A i geçmemesini sağlayabilirim ESC'nin. (Bu düz mantıkla çalışıyordur herhalde?)

Burada 4500 30-40C almam kötü olur mu gerçekten pilin yorulması vs. açısından. İleride %100 güç açarsam sıkıntı yaşatır mı?

5000 40C alsam her halükarda daha mantıklı ve doğru bir iş mi yapmış olurum? Bu 40C lafına güven olur mu? (50TL fark vermek pil başına toplamda 100 TL.)

İnşallah son sorularım olacak ve pili alacağım diye umuyorum :rolleyes: ;D

Mesut AKIN' Alıntı:
Mehmet abi bizim forumada konu açmış ordada cevap verdim ben, heryere konu açmış örümcek ağı gibi kaplamış heryeri arkadaş :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Daha 2 farklı forum ve 3-4 facebook grubunda da bulunuyor sorularım :D Bi tek yabancı forumlar kaldı el atmadığım, onlarda da okumadık yazı neredeyse kalmadı konu ile alakalı :coolxf:

Ynt: Haiyin Lipolara bu para verilir mi?

Ben bunu clubrc.com'da cevaplamistim gecen haftalarda neden ayni sorulari defalarca soruyorsun anlamadim. Yukardaki mesajimda 4 tane link vermisim bak, onlara tikla bu sorunun cevabi var C ile mahi carptigimiz vs detaylica yazmisim

LG-D802 cihazımdan gönderildi

Ynt: Haiyin Lipolara bu para verilir mi?

Mesut AKIN' Alıntı:
Ben bunu clubrc.com'da cevaplamistim gecen haftalarda neden ayni sorulari defalarca soruyorsun anlamadim. Yukardaki mesajimda 4 tane link vermisim bak, onlara tikla bu sorunun cevabi var C ile mahi carptigimiz vs detaylica yazmisim

LG-D802 cihazımdan gönderildi

Cevaplarınız için teşekkür ederim de ne kadar çok kişiden değişik cevap alsam bu iyi bir konu, yani garipsemeniz belki normal ancak lipoları araştırdıkça kaliteli pillerin bile falso verebildiğini duyunca insan araştırmak istiyor 400TL verip en doğru kararı almak istiyorum, tekrara da mecburen düşüyorum, çünkü durdukça eski konulara hem cevap gelmiyor, hem de yazdıklarıma bakarsanız bir ilerleme, yavaş yavaş bir eleme ve sonuca ulaşma olduğunu görürsünüz. Bu pili alıp aa olmadı diğerini deneyelim madem pozisyonunda tam değilim şu an için bu yüzden yoksa 2 ay manyak mıyım ben alıp kullanmak keyif sürmek varken hala araştırıyorum.

Neyse az kaldı inşallah haiyin alacağım. Haa bu arada. 2 kere Haiyin aldım ben. Ancak (Multikopter sitesi üzerinden) Topmodelsin stokları- yanlış fiyatları yüzünden 2 kere iade edildi. Bunu da not düşeyim.

Son olarak 5000 40-50C al daha verimle kullan diyorsunuz anladığım.

Berk kardeşim, evet piller çok para, tek atımlık barutun var, anlıyorum. Senden de anlamanı beklediğimiz, bu hobinin temel gerçekleri.

Birincisi, pil işi her zaman şansa bakar. Zippy-Turnigy pil alıp yıllarca taş gibi kullanan da var, 10. şarjdan sonra çöpe giden pil de var. Markalı pillerden alırsan, kötüsüne denk gelme şansın azalır. Tabi bir de, sen pile bakarsan, pil de sana bakar.

İkincisi, pilin üzerinde yazan c değerinin gerçekliği ile pile verdiğin para arasında doğru orantı vardır. Burada da ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı aynen işliyor. Ama fani dünya, hiçbişey sonsuza kadar sürmez. En iyisinden en kötüsüne bütün piller zaman içinde c değerinden kaybeder. Yine markalı olan az kaybeder.

Üçüncüsü, bu hobiyle ilgilenen öyle çok fazla insan yok Türkiye'de. Birkaç forum, face grubu vs vs var ama hepsinde aktif olan insanlar aslında aynı isimler. Sen aynı soruyu defalarca sorduğun zaman, hem antipati topluyorsun, hem de zahmet edip sana cevap vermiş kişileri rencide etmiş oluyorsun.

Nereleri okuyup araştırıyorsun bilmiyorum, ama mantık öyle değil. Esc'nin çekeceği akımı program kartıyla sınırlayamazsın. Eğer aklından geçen pillere daha az yüklenmek için gazı kısmaksa onu kumandadan yaparsın. Ama bu escnin daha çok çalışmasına neden olur, mantık tersine çalışır yani. Bir de, pillerinden ne kadar akım çekileceğini esc değil motor belirler. Eğer motor escden kaldırabileceğinden daha fazla akım isterse, esc kızarmak pahasına o akımı motora vermeye çalışır. Motorunun özelliklerini, ne kadar akım çekeceğini biliyor musun?

Sadece şu konudan bende oluşan algı, senin gerçekten bişeyler araştırmaya uğraşmayıp, arada aklına düştükçe yeni bir konu açtığın olmuştur. Bu şekilde devam edeceksen, kolay gelsin şimdiden :)

Zahmet edip yazmışsın abi, ben üşendim şahsen. Emeğine sağlık :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Zahmet edip yazmışsın abi, ben üşendim şahsen. Emeğine sağlık :)

Hastayım ya, bu ara huysuzluğum üstümde :D

Emre Kaman' Alıntı:
Berk kardeşim, evet piller çok para, tek atımlık barutun var, anlıyorum. Senden de anlamanı beklediğimiz, bu hobinin temel gerçekleri.

Birincisi, pil işi her zaman şansa bakar. Zippy-Turnigy pil alıp yıllarca taş gibi kullanan da var, 10. şarjdan sonra çöpe giden pil de var. Markalı pillerden alırsan, kötüsüne denk gelme şansın azalır. Tabi bir de, sen pile bakarsan, pil de sana bakar.

İkincisi, pilin üzerinde yazan c değerinin gerçekliği ile pile verdiğin para arasında doğru orantı vardır. Burada da ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı aynen işliyor. Ama fani dünya, hiçbişey sonsuza kadar sürmez. En iyisinden en kötüsüne bütün piller zaman içinde c değerinden kaybeder. Yine markalı olan az kaybeder.

Üçüncüsü, bu hobiyle ilgilenen öyle çok fazla insan yok Türkiye'de. Birkaç forum, face grubu vs vs var ama hepsinde aktif olan insanlar aslında aynı isimler. Sen aynı soruyu defalarca sorduğun zaman, hem antipati topluyorsun, hem de zahmet edip sana cevap vermiş kişileri rencide etmiş oluyorsun.

Nereleri okuyup araştırıyorsun bilmiyorum, ama mantık öyle değil. Esc'nin çekeceği akımı program kartıyla sınırlayamazsın. Eğer aklından geçen pillere daha az yüklenmek için gazı kısmaksa onu kumandadan yaparsın. Ama bu escnin daha çok çalışmasına neden olur, mantık tersine çalışır yani. Bir de, pillerinden ne kadar akım çekileceğini esc değil motor belirler. Eğer motor escden kaldırabileceğinden daha fazla akım isterse, esc kızarmak pahasına o akımı motora vermeye çalışır. Motorunun özelliklerini, ne kadar akım çekeceğini biliyor musun?

Sadece şu konudan bende oluşan algı, senin gerçekten birşeyler araştırmaya uğraşmayıp, arada aklına düştükçe yeni bir konu açtığın olmuştur. Bu şekilde devam edeceksen, kolay gelsin şimdiden :)

Öncelikle uzun cevabınız için teşekkür ederim;

Şimdi Türkiye'de markalı pil bulmak da benim gördüğüm bu sıra çeşit yönünden kolay değil, bunun yanında aracın pil yuvası da kullanılabilecek pilleri sınırlandırıyor gens alayım desem benim istediğim yok, olan da sığmıyor falan. Alınabilecek fiyatta kaliteli denen bir bunlar kaldı elimde.

Facebookta tınlayan zaten pek yok. Bu tekrar sormalarım da cevap verenlerin cevaplarını değersiz gördüğümden değil, ama birkaç cevap üzerinden karar vermek ile daha çok cevap ve deneyim üzerinden karar vermek daha doğru, bunu da yanlış anlayan olursa birşey diyemem.

Bu esc mantığına gelirsek, nasıl öyle olmayacak anlamadım? Motorun gücünü sınırladığımızda mesela %50 bu nasıl 120A çekmeye devam edebilecek ki? Çekse biz neyi kıstık? Yarım gazda geziyorum gibi olmayacak mı? Benim sadece burada hızı sınırlayıp torku sınırlamıyor mudur fikri geliyordu aklıma. Yani durmuş halde gaza basarsak hızlanana kadar 120A yarı hıza gelince ne gerekiyorsa onu mu veriyor gibisinden de olabilir belki diyordum. Bu durumun gerçeğine göre benim senaryo da değişir. :rolleyes:

Bu arada kumandadan kısarsak esc daha çok yorulur demişsiniz, sebebini anlayamadım, açıklayabilirseniz sevinirim bütün bunları. :RCKolik:

Motor da ESC gibi 6s 120A değerlerinde gözüküyor sitesine göre.

Algı hoş olmamış ama nabalım artık :saygilar: