( Haber ) Uyuşturucu kaçakçılığı için İHA kullandılar

acamurcu

Uye
RADİKAL – Meksika ’nın Tijuana kentinde bir otoparkta üç kilo kristal metamfetamin taşıyan bir insansız hava aracının düşmesi, uyuşturucu ticaretinde kartellerin başvurduğu farklı yöntemleri gözler önüne serdi. Meksika polisi yaptığı açıklamada, insansız hava aracının (İHA) San Diego sınırına yaklaşık iki kilometre kala düştüğünü belirtti.

Vice News’ta yer alan habere göre, ABD ’ye ulaştırılması planlanan İHA’nın, altı uyuşturucu paketinin ağırlığını taşıyamayıp düştüğüne inanılıyor. ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi’nden ismini vermek istemeyen bir yetkili, yaptığı açıklamada, 2012’den bu yana Meksika’dan ABD’ye, İHA aracılığıyla 150 kez uyuşturucu kaçakçılığı girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Tijuana’da polis, son yıllarda, daha önce görülmeyen uyuşturucu kaçakçılığı yöntemleriyle karşılaşıyor. Bunlar arasında, “kör kurye ” yöntemi adı verilen ve uyuşturucunun herhangi bir araç veya kişiye, habersiz şekilde bağlanması da dikkat çekiyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Görüldüğü üzere hava araçları hayatın her alanına girmiş durumda :laugh: :D :embarras: :-\ :'(

Hani uyarmasam neyse. "2S 2200 mAH yetersiz, sınıra varmadan çakılır, en az 4S 6000 mAH lipo pil takılmalı" dedim. Sakalım yok tabi. :lol: :lollol:

Dün akşamda bunu haber yapmıslardı:)

Hexacopter galiba ama medya adını parasüt koymus (dum) ;D

Gündemi takip etmeyi bıraktığım gün dünyanın en mutlu insanlarından oldum. Geçen günkü olaydan sonra arşivden çıkarıp çıkarıp haber yapıyorlar...

Hayır anlattıkları da bazen yalan yanlış... Geçen gün bi haber gördüm, "yangına körükle gittiler"... Yanan araca oksijen tüpü ile müdahale etmişlermişmiş... Tüp siyah. Standartlara göre siyah/kahverengi tüp CO2 tüpü... Alevi boğmaya çalışmış vatandaşlar. Ama medya öyle yansıtıyor ki, oksijen sıkmışlarmış da daha da çok alev almış da...

Bundan sonra her akşam bir multicopter haberi... Sıkılana kadar :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Gündemi takip etmeyi bıraktığım gün dünyanın en mutlu insanlarından oldum. Geçen günkü olaydan sonra arşivden çıkarıp çıkarıp haber yapıyorlar...

Hayır anlattıkları da bazen yalan yanlış... Geçen gün bi haber gördüm, "yangına körükle gittiler"... Yanan araca oksijen tüpü ile müdahale etmişlermişmiş... Tüp siyah. Standartlara göre siyah/kahverengi tüp CO2 tüpü... Alevi boğmaya çalışmış vatandaşlar. Ama medya öyle yansıtıyor ki, oksijen sıkmışlarmış da daha da çok alev almış da...

Bundan sonra her akşam bir multicopter haberi... Sıkılana kadar :)

Rasim bey size sonuna kadar katılıyorum. Ben de bu durumun farkındayım en son haber saatinde nezaman televizyon açtığımı hatırlamıyorum. Sadece televizyon olsa yine iyi...