Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ptt kargolari vergi kesmek için bekletmemiş gibi gözukuyor 12.11.2016 da turkiyeye gönderilen motorlari içeren kargom sonunda pim olarak uskudara varmiş yarin teslimini alirim normalde motorlar quadcopter için gereken son parçaydi ama yaptığım bir hata güç kontrolcusu kartini yakti tekrar sipariş vermem gerekli :'(
motorlarin kargo kodu: RS501140317CN
kendi hatam sonucu yaktiğim parça https://tr.aliexpress.com/item/Matek-Systems-PDB-XT60-W-BEC-5V-12V-2oz-Copper-For-RC-Helicopter-Quadcopter-Muliticopter-Drone/32657914355.html
Benim bi arkadaşımın 4 ay önce vermiş olduğu sipariş sıkıntısız şekilde (gümrüğe takılmadan) geldi. Bence gönderim tarihini dikkate alıyorlar yeni kanun için
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
DHL'ye hiç bulaşmamak lazımdı ama Almanyadan 90Euro'luk bir paketim geliyor, gümrük vergisi ödemeye razı olarak aldım. Faturayı da düşük yazmadılar, olduğu gibi 90 Euro yazıyor üzerinde.
Bakalım kaç üzerinden değerlendirecekler, gelişmeleri paylaşırım
Abi isterse 40 günde gelsin hiç sorun değil, ama 27'sinden önce gelse de bende Kocaeline doğru yol alsam diye bekliyorum. Yoksa beklemek sorun değil takipli kargo nede olsa. Bir diğer sıkıntıda şu şayet ben evde olmazsam paketi yurt dışına geri göndermek için kaç gün bekliyorlar bana ulaşamazsa. Ufak bir tatil yapsam diye düşünüyorum da aksilik ben gittiğim gün paket gelir.
DHL'ye hiç bulaşmamak lazımdı ama Almanyadan 90Euro'luk bir paketim geliyor, gümrük vergisi ödemeye razı olarak aldım. Faturayı da düşük yazmadılar, olduğu gibi 90 Euro yazıyor üzerinde.
Bakalım kaç üzerinden değerlendirecekler, gelişmeleri paylaşırım
Almanya DHL ile verilen paket bana PTT ile geldi. Tam 1 buçuk hafta sürdü. Aldığım ürünler 95 euro tutuyordu + 21 euroda kargo ile birlikte toplam 117 euro yazmışlar. Haliyle gümrüğe girdi ve 91 TL gümrük vergisi çıktı. 30 Euro üzerinden hesaplamışlar sorunsuz teslim aldım.
Ama ne yazık ki ekliyor saygı değer arkadaşlar. Bu yanlış olmus kargo dahil edilmemeli dediğimde ise, siz bunu boyle ödeyin sonra itiraz edersiniz diye müthiş cozum sunuyorlar
Eklemezler aslında kargo parasını gümrük vergisine. Sipariş detayinda ki ürün bedeli ayrı kargo bedeli ayri olur biliyorsunuz. Işte o ekranın çıktı sini göstermek gerekir. Kafalarına göre yazdilarsa itiraz edip gösterilmeli.
Şimdi abiler benim aklimi bu saatte kurcalayan birsey var.Dayim fransada yasiyor.benim alacagim kumandayi o kendi evine siparis etse ve bana kargo ile yollasa gumruk sıkıntısından kurtulurmuyum?