GPS ile "return to home" desteği hk. (Cleanflight)

futureng

Yeni Uye
Merhaba. Yeni topladığım quad için kontrol kartı "spracing F3 10DOF" ve GPS kiti aldım. Sorum şu, GPS i karta taktıktan sonra, cleanflight uygulamasında GPS'i görüyor. ama GPS sisteminin nasıl kullanılacağına dair yada "return to home" özelliğine dair bir bilgi göremedim.

.Firmware verssionRunning SP RACING F3 Firmware, support latest 1.12.0 SP RACING F3
.Size27mm x21mm x 5mm
.32bit STM32F303 72Mhz Cortex M4 core CPU
.Weight 3 grams
.High-Capacity Flash
.MPU6050 accelerometergyro
.MS5611 barometer
.HMC5883 compass
.2x 8pin JST-SH sockets (PPM, PWM, SERIAL RX, GPIO, ADC, 3V, 5V, GND)
.8x 3pin for ESCServo connections
.2x 4pin JST-SH sockets for 2x serial ports
.1x 4pin JST-SH sockets for battery voltage and buzzer
.1x 4pin JST-SH socket for I2C

Teşekkürler.

Abdullah bey Cleanflight gps ile otonom uçuş özelliklerini desteklemiyor. Daha doğrusu bu uçuş modları "deneme aşamasında" olarak adlandırılıyor. Ancak uzun zamandır bundan öteye gitmedi.

Gps destekli uçuş ve RTH özellikleri için yine cleanflight tabanlı olan INAV kullanabilirsiniz. Link:

Emre Kaman' Alıntı:
Abdullah bey Cleanflight gps ile otonom uçuş özelliklerini desteklemiyor. Daha doğrusu bu uçuş modları "deneme aşamasında" olarak adlandırılıyor. Ancak uzun zamandır bundan öteye gitmedi.
Şöyle birşwy var, cevap burda sanırım. Videonun sonuna dogru anlatiyor. "Modes" menusunde en altta "gps home" kisminda gaz ayari yapiliyor sanirsam. Ordaki ayarla geri geliyor herhalde.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Abdullah bey merhaba. Sizin uğraştığınız gps konusuyla 4 aya yakın uğraştım ve istediğim herşeyi başardım. gps hold ve return home modları mukemmel çalışıyor. Hatta return home efsane diyebilirim. en fazla yarım metre kusurla kalktığı yere iniyor quad herseferınde. bende sp racing f3 kullanıyorum ve m8n gps kullanıyorum. ilk olarak kusursuz gps istiyorsanız "inav" yazılımını yükleyin kontrol kartına. gps modlarını bulamamışşınız. Bunun nedeni gps modülünü kontrol kartına bağlayıp çalıştırmadan , modlar kısmında gpsle alakalı seçeneklerı göremezsiniz. pc programındaki gps ekranı herhangi bir ayarı barındırmaz. sadece size bilgi vermek amaçlıdır.

:halay:
Tecrübe için çok teşekkür ederim. O zaman firmware olarak betaflight tan "inav" a geçmem gerekecek. Ama o zaman betaflight geliştiricileri neden GPS seçeneklerini aktif kullanıdırıyorlar anlamış değilim..