[Gorseller]: Arka Bahçe Şamatası - 01.06.14

Mehmet Kucuksari

Administrator
İlgi Alanı
Heli
Bildiğiniz ve takip ettiğiniz üzere arka bahçemiz havalar bozuk olup da, uçuş sahamıza gidemediğimiz zamanlar imdadımıza yetişiyor :halay: tıpki bugün olduğu gibi :yuppi:

Fakat nedense bugün diğer günlerden daha çok eğlendik :D Sadece uçmadık, epey bir gırgır şamata da yapmışız :D

Türker micro ile Funnel, Hurricane uçuşları ile resmen çoştu. Hatta bir ara bir baktım oturduğu yerden uçuruyor :laugh:
Ben ise yeni başladım Funnel hareketine devam ettim. Hatta bir ara Hurricane'dan Funnel geçer gibi bile oldum ;D Buyrum görsellerimiz :RCKolik:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Vay be Mehmet Abi hakikaten çok eğlendik bugün, en kötü günümüz böyle olsun inşallah. :halay:

cidden cok keyifli bi uçuş olmuş bu modeller mcpx mi ? cidden cok imreniyorum sayenizde banada bulaşmaya başladı micro hastalıgı :D :D haplada geçmezki bu hastalık , izleyip izleyip duruyorum :D
elinize emeginize saglık , turker abinin hoop diye yakalamasıda helıyı ayrı bı estantene olmuş :D

byedz' Alıntı:
cidden cok keyifli bi uçuş olmuş bu modeller mcpx mi ? cidden cok imreniyorum sayenizde banada bulaşmaya başladı micro hastalıgı :D :D haplada geçmezki bu hastalık , izleyip izleyip duruyorum :D
elinize emeginize saglık , turker abinin hoop diye yakalamasıda helıyı ayrı bı estantene olmuş :D
Modeller mcpx BL (brushless) Ediz. Sizin gibi pilotlara aldırabilmek için her türlü numarayı deniyoruz, ama bir türlü sonuç alamadık. :lollol: :lol:

Ama pes etmiycez, Mehmet Abi'yle çalışmalara devam. :laugh:

byedz' Alıntı:
Bu işler karşılıklı Edizim. Sizlerden bize Goblin, bizden size de microlar :laugh: Ama inan siz daha kardasınız :D

Abi bu blade 130x le mcpx BL arasinda ne fark var ikiside ayni sanki :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ogulcan acar' Alıntı:
Abi bu blade 130x le mcpx BL arasinda ne fark var ikiside ayni sanki :)

Öncelikle ebatları ve dolayısıyla eletronik ekipmanları farklı Ogulcan. mCPx BL 100'lık sınıf diye geçerken Blade 130x 130 sınıfı olarak geçiyor ve bu nedenle ebat olarak büyük.

Diğer en büyük fark ise BL'nin kuyruğunda motor varken, 130x kuyruğu tork tube 'lü ;) Onun harici ana motor ve kafa yapısı temelde aynı.

Aşağıda boyut farkını daha net görebilirsin. Gerçi ikisi de modifiye edilmiş ama fikir vermesi amacı ile paylaşayım ;)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Öncelikle ebatları ve dolayısıyla eletronik ekipmanları farklı Ogulcan. mCPx BL 100'lık sınıf diye geçerken Blade 130x 130 sınıfı olarak geçiyor ve bu nedenle ebat olarak büyük.

Diğer en büyük fark ise BL'nin kuyruğunda motor varken, 130x kuyruğu tork tube 'lü ;)

Aşağıda boyut farkını daha net görebilirsin. Gerçi ikisi de modifiye edilmiş ama fikir vermesi amacı ile paylaşayım ;)

Peki abi 3D ucus antremanlari icin bi micro tercih edicek olsak hangisi bize daha yakin durur :)

ogulcan acar' Alıntı:
Peki abi 3D ucus antremanlari icin bi micro tercih edicek olsak hangisi bize daha yakin durur :)

İlk olarak FIRÇASIZ motorlu microlar baştan biraz hızlı ve çevik gelebilir. O yüzden alışmak gerekiyor. Onun harici bence ikisi de güzel. Sadece 130 kuyruk ile ilgili kronik bazı sorunları olduğu ve upgrade sonrası düzeldiğini biliyoruz.

Biz daha küçük ve hafif olduğu için mCPx BL tercih ettik. İyiki de etmişiz zira gerçekten çoook dayanıklı. Inanması zor ama V922 bile daha dayanıklı.

130 da dayanıklı olduğunu biliyoruz ama henüz test edemedik. Fakat hala aklımızda :laugh:

Şurası bir gerçek ki 130 ucurmak BL'den daha kolay olsa gerek. Unutmadan 130 maliyet olarak yedeklerle beraber 1 450 heli parasına geliyor. BL biraz daha ucuz.

Özetle böyle. Tercih sana kalmış Ogulcan ;)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
İlk olarak FIRÇASIZ motorlu microlar baştan biraz hızlı ve çevik gelebilir. O yüzden alışmak gerekiyor. Onun harici bence ikisi de güzel. Sadece 130 kuyruk ile ilgili kronik bazı sorunları olduğu ve upgrade sonrası düzeldiğini biliyoruz.

Biz daha küçük ve hafif olduğu için mCPx BL tercih ettik. İyiki de etmişiz zira gerçekten çoook dayanıklı. Inanması zor ama V922 bile daha dayanıklı.

130 da dayanıklı olduğunu biliyoruz ama henüz test edemedik. Fakat hala aklımızda :laugh:

Şurası bir gerçek ki 130 ucurmak BL'den daha kolay olsa gerek. Unutmadan 130 maliyet olarak yedeklerle beraber 1 450 heli parasına geliyor. BL biraz daha ucuz.

Özetle böyle. Tercih sana kalmış Ogulcan ;)

Tesekkur ederim abi detay bilgiler icin :)

Ynt: [Gorseller]: Arka Bahçe Şamatası - 01.06.14

Abi görseller çok iyi en çok Türker abinin oturarak kullanmasına çok güldüm :) heheyt bunlar ne ki der gibi duruyor :D

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

çok şekersiniz ya siz ikiniz :laugh: :laugh: Mehmet abi üstünüze alınmayın size demedim şu modifiyeli 2 tane micro canavara dedim :halay: :halay: :halay:

görseller için paylaşım için teşekkürler abi :) şu mikro buluşmalarına katılmak nasip olmadı ya :D

Recep Şurgun' Alıntı:
Abi görseller çok iyi en çok Türker abinin oturarak kullanmasına çok güldüm :) heheyt bunlar ne ki der gibi duruyor :D
Aynen Recep :D Aslında Türker kardeşimin tarzı değildir ama bu haftalık böyle oldu :laugh:

Mesut AKIN' Alıntı:
çok şekersiniz ya siz ikiniz :laugh: :laugh: Mehmet abi üstünüze alınmayın size demedim şu modifiyeli 2 tane micro canavara dedim :halay: :halay: :halay:

görseller için paylaşım için teşekkürler abi :) şu mikro buluşmalarına katılmak nasip olmadı ya :D
Teşekkür ederiz üstad diyecektim ki, meğer şeker olanlar bizler değilmişiz çok şükür :lol: :lollol:

Bu arada kullandığımız mCPx BL'ler orjinal üstad. Yani herhangi bir upgrade ya da modifikasyona gerek kalmadan bile bu şekilde uçuş yapabiliyorlar :halay:

Aynen nasip olupta sana bir uçurtturamadık şu microları, inşallah bir daha ki sefere ;)

Recep Şurgun' Alıntı:
Model mikro olunca böyle efelikler olabiliyor Recep. :lollol: 700'le uçarken nedense o yere yaklaştıkça ben yerden havalanıyorum sanki. :lol: :lol:

Mesut AKIN' Alıntı:
Valla şekerler üstad. :laugh: Aldıramadık sana bir mikro üstad, sende epey dirençli çıktın valla. :lollol:

Her iş yerine bir arka bahçe lazım :)

bir ablamız vardı kumanda arkasında heli kullanırdı bekliyoruz ;D