goblin 700 pal seçimi

adnan_kaptan

Tecrübeli Uye
İlgi Alanı
Heli
:saygilar: arkadaşlar merhaba, goblin 700 için en ideal pal seçimi nedir, marka olarak soruyorum ,orjinal goblin pallerini hiç kullanmadım,şu an rjx pal var modelimin üzerinde,
amma titreşim azda olsa yapıyorlar,sizler ne önerirsiniz, şimdiden teşekkür ediyorum,saygılarımla. :RCKolik:

goblin 700 pal seçimi

adnan kaptan' Alıntı:
:saygilar: arkadaşlar merhaba, goblin 700 için en ideal pal seçimi nedir, marka olarak soruyorum ,orjinal goblin pallerini hiç kullanmadım,şu an rjx pal var modelimin üzerinde,
amma titreşim azda olsa yapıyorlar,sizler ne önerirsiniz, şimdiden teşekkür ediyorum,saygılarımla. :RCKolik:
Bence goblin 700 için en ideal pal Sab goblin 690 mm Carbon blade,yada zeal 690 mm Carbon blade öneririm. İkisi de kaliteli.

goblin 700 pal seçimi

:saygilar: teşekkür ederim Mesut bey zegal aldım ,çok memnunum ,ilginize teşekkür ediyorum,hem kaliteli ,hemde çok şık, :RCKolik:

goblin 700 pal seçimi

Abi ben de zeal aldim harbiden farkettiriyor %p

goblin 700 pal seçimi

:saygilar: merhaba arkadaşlar bende zeal aldım ,pilot tr den hem uygun fiat ,hem beklemedim,gerçektende çok kaliteli, helinin sesi değişiyor,herkese öneririm ,hatta 380 ne de aldım ,çok şık
çok akıcı bir uçuş oluyor,yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum... :RCKolik:

goblin 700 pal seçimi

Bende modelimde zeal kullanıyorum gerçekten çok zorladım hiç bir sorun yaşamadım ama bir yandan bildiğim iki goblin 700 de zeal pallerle boom strike yaptı.

Geçenlerde bu konuda Mordo abiyede ısrarla orjinal pal önermemin nedeni buydu. Uçuş stilinizi bilmiyorum ama modeli fazla zorlamayın derim. Edizle görüştüğümde goblin 700'ün pal seçtiğini bu açıdan orjinal pal dışında pal takmayın diyor. Kendisi görürse bu konuyla ilgili daha açıklayıcı bir yorum yazar.

goblin 700 pal seçimi

Abi orjinalinden şaşma derim hem görseli hem kalitesi belli.

goblin 700 pal seçimi

İlk seri g700'lerin kronik sorunu degil mi boom strike :) competition'da dfc kafadan vazgecip hps kullandilar, kafayi biraz yukseltip boomstrike riskini azalttilar. Zaten kaliteli bir palin boomstrike'a neden olacak kadar esnemesi mumkun degil, aksi taktirde birakin kaliteli pal olmayi, pal bile olamaz :) sert ucusa bagli boomstrike olusumu icin gevsek pal ve yumusak dampener'den baska bir secenek gelmiyor aklima.
Pallerin karakteristigi acisindan ise sekli, agirligi ve agirlik merkezinin pal uzerindeki konumu etkilidir diye biliyorum. Gecenlerde ben de pal secimi icin biraz arastirma yaptim, cok fazla karsilastirma yok birbirleri arasinda. Bulabildigim en kayda deger fark, zeal pallerin rjx, sab, halo ve spin'lere gore daha az ses cikardigi oldu. X3'de zeal pal kullandim ama bunu teyit edecek kadar bir fark goremedim. Zaten 360mm palden ne kadar ses gelebilir ki :) Kisacasi kaliteli pal kullandiktan sonrasi olcu degismedigi surece pek bir fark yaratmaz. Ha 690'dan 700'e 720'ye gecilir, o zaman kafa turundan baslayarak baya bir sey fark eder. Modelin karakteri bariz degisecektir. Olcu degismedigi surece kaliteli paller arasinda once parasina, sonra rengine bakarim :D

Edit: Pal secme konusundan emin degilim. Aklima su geliyor, mesela X7 nin pal tutucularinin arasi 16mm, halo paller 14mm kokle uretiliyor ve palle beraber 1mm'lik pullar geliyor. İki tarafina pullari sabitleyip oyle kullaniyorum. Ayni sekilde 12mm kokle uretilen paller de var. Belki pal seciyordan kasti budur.

goblin 700 pal seçimi

Arda Erkan' Alıntı:
Bende modelimde zeal kullanıyorum gerçekten çok zorladım hiç bir sorun yaşamadım ama bir yandan bildiğim iki goblin 700 de zeal pallerle boom strike yaptı.
Ediz bu videoyu facebook da paylaşmıştı dolayısıyla burada da paylaşsak kızmaz herhalde ;)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

goblin 700 pal seçimi

Emre abi hps kafalarlada youtube videoları aynı şekilde mevcut gözüküyor.

Kuyruk mu esniyor , Pal mi esniyor artık bilmiyorum. :D

goblin 700 pal seçimi

Valla onu ben de bilmiyorum, ama yine de palin yada kuyruğun esnemesindense, damperin yumuşaklığı veya palin yeterince sert vidalanmaması yada vidalanamaması daha ağır basıyor fikrimce. Şimdi çıkıyorum acil, gerekirse detayına gireriz hep beraber :) Konu beni de ilgilendiriyor, bakarsın yakın zamanda takımdaş oluruz ;) :laugh:

goblin 700 pal seçimi

Emre Kaman' Alıntı:
Valla onu ben de bilmiyorum, ama yine de palin yada kuyruğun esnemesindense, damperin yumuşaklığı veya palin yeterince sert vidalanmaması yada vidalanamaması daha ağır basıyor fikrimce. Şimdi çıkıyorum acil, gerekirse detayına gireriz hep beraber :) Konu beni de ilgilendiriyor, bakarsın yakın zamanda takımdaş oluruz ;) :laugh:

O Emre abi güzel haberler bunlar. :thumbup: O zaman detayına girelim mutlaka. :thumbup: Edizle o zaman görüştüğüm kadarıyla kesinlkle mekanik sorun olmadığını ve pallerin sıkı , damperlerin yeni değiştiğini söyledi.

goblin 700 pal seçimi

Goblin 700 ilk versiyonda kuyruğun gövdeye montaj sekli bira farklıydı. Bildigin kadarı ile montajdan montaja pal ile kuyruk arasındaki mesafe degisebiliyordu. Hatta Berk olması gereken min mesafe ile ilgili bir videosu var.

Comp serisinde isi sansa bırakmamak adına montaj sekli değişti. Daha dogrusu küçük plastik bir Parca kuyruğa ilave edildi. Bu Parca Kizakli bir sekilde gövdeye girer oldu. Bu sekilde kuyruk ve pal arasındaki mesafeyi sabitleyip sansa bırakmamış oldular.

DFC den HPS geçerek palleri biraz daha yükseltmis oldular

Tum bunlardan sonra Comp olan boomstrike videolarında gördüğüm kadarı ile eskisi gibi kuyruk kopmuyor ama paller kuyruk kısmına temas edebiliyor.

Bu arada Emre olası yeni model şimdiden hayırlı olsun :halay:

Sent from my iPhone using Tapatalk

goblin 700 pal seçimi

Bu modelde hps kafa var ama sanıyorum model comp olmadığı için bahsettiğin kuyruk modu yok abi.

Ben ne yapabilirim bilmiyorum ama bu kadar kronik bir durumsa banada dayanacağını hiç sanmıyorum. :(

Videonun başı ayrı komik bu arada. :lol: :lollol:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

goblin 700 pal seçimi

Arda hiç gözüm korkmasın. Ben normal dfc goblin le uzun süre uçtum. Yeri geldi zorladımda. Cylick 11 derecelerine gördüm. Hiç bir sıkıntı olmadı. Ama bakımlarını zamanında yaptım. Ara sıra pal ile boom arasını hep ölçüm. Boom u bağlayan plastik nut ları elle sonuna kadar sıklıktıktan sonra. Birde alet yardımıyla yarın tur daha sıktım . Asla japon kullanmadım. Kafayı swash a bağlayan linkleri manual deki gibi bakımını yaptım ara sıra ince yağ veya gres olması lazımdı. Asla japon veya lock tite kullanmadım. Onlar boşluklu sana gelir ama normali öyle. Yıllık periyodik bakımı geldiğinde onlarıda değiştirmen lazım. Kısacası manual deki leri uygula başına bi iş gelmez, ışallah . :) :) :)

Bide kendi orjinal palini kullan.