Geçmişten Herkese Selam

aerodynamic

Yeni Uye
Merhabalar;

Ben İstanbul'da okuyan uzatmalı makine mühendisliği öğrencisiyim. Şimdi diyeceksiniz ki ne geçmişi. Hemen anlatayım:
Bundan yıllar yıllar (7-8 yıl) önce ben lisedeyken ki sanırım o zamanlar bu forum yoktu ben Rc helikopter işine merak saldım. Araştırdım ve sonunda uzak doğulu bir model sitesinden kit halinde bir helikopter ve ona uygun parçalar sipariş ettim. Parçalar geldi ve babamla oturduk beraber montajını yaptık ardından o zamanın güzel bir kumandasını aldık. Geldi sıra uçurmaya fakat gelin görün ki ne ayar var ne ingilizce o yıllarda :) hiç unutmuyorum her şeyi hazırladık gittik Hatay- Antakya stadına çalıştırdık helikopter 10-15 cm yükseldi tabi zangır zangır titriyor, problemi araştırıp tekrar deneme kararı aldık babamla işte o gün o helikopteri havada gördüğüm son gündü. Geçen sene İstanbul'a dönerken tüm aletleri yanıma aldım belki bir umut tekrar zaman bulurum diye. Bu zamana kısmetmiş. Araştırdım forumunuzu buldum ancak anladığım kadarıyla bizim malzemelerin tarihi geçmiş. Malzemeleri yazıyorum aşağıya bu malzemeler sizin toplantılara gelmek için yeter mi, zevkle hobime devam edebilir miyim cevap verirseniz sevinirim. Bu arada elimden tamir işleri gelir biraz en son benim bozulan kombiyi tamir etmiştim (Ne alakaysa :D ) sadece ayar konusunda ufak derslere ihtiyacım var kumandamı bilenlerden.

Malzemelerim:

1- HK-500CMT (TT) 3D Torque-Tube Helicopter Kit Align T-Rex Compat helikopter kiti
2- Spektrum DX7 kumanda ( Bugün olan değil ilk dx7 lerden :D bakmayın o zamanlar efsaneydi bu alet :lol: )
3- Spektrum ar7000 7 kanallı alıcı
4- Turnigy Typhoon 500 (1800 kv) motor
5-401B AVCS Digital Head Lock Gyro
6- Turnigy servolar
7- Turnigy 6s 3000 mah lipo
8- Turnigy 80A esc
9- İmax B6 balancer şarj aleti
10- Envai çeşit yedek parçalar

Ne dersiniz emekli mi idare eder, denemeye değer mi ?

Aramıza hoşgeldin Fırat. Elindeki model cubuklu 500 sınıfı Hobbyking klone bir modeli. Artık Çubuklu model kalmadı ama yine de ayarlanırsa uçmasından bir sıkıntı yok.

Fakat şöyle bir risk var. Malum model çok eski ve kutusunda epeydir duruyor. Bu nedenle büyük ihtimal plastik parçaları özelliğini kaybetmiş ve kırılgan hala gelmiş olabilir. Bu da 500 sınıfı bir model için oldukça riskli bir durum.

Diğer ekipmanlar ise giriş seviyesinde işini görür diye düşünüyorum.

Ayar kısmına gelirsek. Şu konuları baştan sona okumanı öneririm ;)

1.bölümün bir kısmını, 2-a,b ve c bin tamamını. Kolay gelsin :saygilar:

Geçmişten Herkese Selam

Aramıza hoşgeldin Fırat.Ben de Makine Mühendisliği bölümü öğrencisiyim.Tekrardan hoşgeldin. :)

Geçmişten Herkese Selam

Fırat hoş geldin. :RCKolik:

Senin modeli adam ederiz merak etme. :halay:
Sadece zamanımıza update etmemiz gerekecek. ;)
Model ve kumanda kısmı tamam diyelim, :thumbup:
fakat pil onca yıldır yatıyorsa ömrünü çoktan tamamlamıştır. :(

Geçmişten Herkese Selam

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Aramıza hoşgeldin Fırat. Elindeki model cubuklu 500 sınıfı Hobbyking klone bir modeli. Artık Çubuklu model kalmadı ama yine de ayarlanırsa uçmasından bir sıkıntı yok.

Fakat şöyle bir risk var. Malum model çok eski ve kutusunda epeydir duruyor. Bu nedenle büyük ihtimal plastik parçaları özelliğini kaybetmiş ve kırılgan hala gelmiş olabilir. Bu da 500 sınıfı bir model için oldukça riskli bir durum.

Diğer ekipmanlar ise giriş seviyesinde işini görür diye düşünüyorum.

Ayar kısmına gelirsek. Şu konuları baştan sona okumanı öneririm ;)

1.bölümün bir kısmını, 2-a,b ve c bin tamamını. Kolay gelsin :saygilar:

Teşekkür ederim bilgilerimi tazelememde yardımcı oldu. Plastik parçalar pek dezanforme olmamış gibi duruyor biraz kurcaladım.Çubukludan kastınız şaftlı olması mı ? Bence sağlıklı bir sistem, değil mi ?

Geçmişten Herkese Selam

Levent UYGUN' Alıntı:
Fırat hoş geldin. :RCKolik:

Senin modeli adam ederiz merak etme. :halay:
Sadece zamanımıza update etmemiz gerekecek. ;)
Model ve kumanda kısmı tamam diyelim, :thumbup:
fakat pil onca yıldır yatıyorsa ömrünü çoktan tamamlamıştır. :(

Teşekkür ederim. Lipoyu storage modunda saklamıştım dün şarj ettim çalıştı gayet, şişme boşalma gibi bir şey yok, şanslıyım sanırım :) Videosunu atacağım incelerseniz sevinirim.

Geçmişten Herkese Selam

Şekilde görüldüğü gibi çalışıyor. Kuyruk servo bağlantılarını çok zorladığı için söktüm. Onun dışında kafa biraz fazla titriyor sanırım ve kumanda ayarı hiç yok :yuppi:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Geçmişten Herkese Selam

Hoş geldiniz, ince bi ayarla uçar gibi duruyor, ama dediğiniz gibi model çağımızın biraz gerisinde kalmış.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmişten Herkese Selam

Fırat Y.' Alıntı:
Şekilde görüldüğü gibi çalışıyor. Kuyruk servo bağlantılarını çok zorladığı için söktüm. Onun dışında kafa biraz fazla titriyor sanırım ve kumanda ayarı hiç yok :yuppi:

Fırat kardeş, sen en iyisi sabırlı bi şekilde forumda olan HELİ FİZİKSEL TOPLAMA videoların izle. İlk olarak mekanik işleri iyi yapasın ki, daha sonra proqramsal işlerde sorun yaşamayasın. Klon heliler ile de ilgili bi sürü kaynaklar var forumda. :)

Benim sana ilk tavsiyem shaftın yakumluğunu kontrol et. O yüzden titresim vere bilir heli. He bi de ESC-yi soft starta ayarla ki qaz verdiyinde aniden çalışıb plastik olan ana dişliye hasar vermesin. Ne sorun da olursa çekinmeden sor, ne de olsa 1 ayda 2 tane klone heliyi yamuk-yumuk parçalardan seçerek toplayıb, 3D uçuşu yapmışlığım var :laugh:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol