gece gece agladım vicdanım sızadı videoyu seyredin

bartender198409

Çalışkan Uye
:saygilar: degerli saygıdeger abilerim kardeşlerim bu videoyu izleyince kendi kendime dedimki ne kadar vurdumduymaz olmuşuz toplum olarak hıçkıra hıçkıra agladım resmen bu mübarek günlerde bi kaç yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım edebilirmiyiz dedim kendi kendime forumun büyüklerine seslenmek istiyorum bi kampanya başlatabilirlermi mesela para toplayalım bu parayla yetim öksüz çocuklarımızı sevindirelim mümkünmü böyle bi kampanya :-\ :-\ :RCKolik:

videoyu lütfen izleyelim sonuna kadar

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Gökhan Allah senden razı olsun. 3 modelim var. Her birinin eksiği gediği bakımı vs vs. Biliyorsun bu işler masraflı. Bunlara ne için masraf ediyoruz? Tek bir amacımız var. Zevk... O modeller gerekirse bir kaç ay uçmasın kardeşim. Hayır işi açıktan yapılmaz ama ben ihtiyacı olan gerçek tüzel kişiler bulmak istiyorum. Sokakta gerçekten ihtiyacı olup dilenenlere ya da bu işi adet edinmişlere 50 kuruş, 1tl 5 tl vermekte farklı bir şey değil. Niyet yardım etmek, Allah'ın rızasını kazanmak. Ben biliyorum ki bırak bir takım pal ve bir kaç yedek parçayı, en ucuz parçanın maliyetine bir hayırda bulunsak yedeklere bile ihtiyacımız olmaz. İnanıyorum ki hepimizin aklında, gönlünde hayır işlemek var. Ama hayat kavgası derken bu işler kör noktada kalıyor. Çok güzel bir noktaya deyindin. Allah işlediğimiz/işleyeceğimiz hayırları kabul etsin.

Merhaba.Aslında haklısınız.Keşke elimizden birşey gelse de, elimizden geldiği kadarıyla birşeyler yapabilsek.Aslında benim tanıdığım, maddi durumu kötü olan bir aile var.Maddi sıkıntıdan dolayı en büyük çocuğu üniversitede 3.sınıf okuyordu, okulu dondurmak zorunda kaldı.Gerçekten ihtiyacı olan bir aileye yardım etmek istiyorum derseniz size yardımcı olurum.Allah orucunuzu kabul etsin.Hayırlı ramazanlar.

Hatırlatma ve farkındalık için teşekkür ederiz Gökhan. Malum içinde bulunduğumuz ay Ramazan yani hayır ayı.

Yardım ve özellikle yardım toplama işleri çok dikkat gerektiren ve ince işler. Kaldı ki artık online olarak bir çok güvenilir kuruma yardım göndermek mümkün .

Bu nedenle bence isteyen ve dileyen arkadaşlarımız böyle bir yöntemi uygulasınlar , forum üzerinden bunu yapmak zor ve pek uygun olmayacak diye düşünüyoruz.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Hatırlatma ve farkındalık için teşekkür ederiz Gökhan. Malum içinde bulunduğumuz ay Ramazan yani hayır ayı.

Yardım ve özellikle yardım toplama işleri çok dikkat gerektiren ve ince işler. Kaldı ki artık online olarak bir çok güvenilir kuruma yardım göndermek mümkün .

Bu nedenle bence isteyen ve dileyen arkadaşlarımız böyle bir yöntemi uygulasınlar , forum üzerinden bunu yapmak zor ve pek uygun olmayacak diye düşünüyoruz.
Anliyorum mehmet abii bende elimden geldigince yardim ediyom herkese tesekkurler

bu zamanda gerçek ihitiyacı olanları ayırt etmek çok zor...bu anlatılan belki gerçek belki temsili insanların dikkatini çekmek için ;
başımdan geçen bi olayı kısaca paylaşmak isterim...
benim eczaneye gelen hastalarda 1 kadın yanında 3 çocuk...çocukların bazısında ayakkabı yok bazısı sadece atletli görseniz insanın vicdanı sızlar. benimde sızladı tabi :)
1 kaç kere geldikden sonra sordum kalbini kırmadan başladı ağlamaya kocası tır şöförü kaza yapmış ölmüş 3 çocukla kalmış kayınvalidesi ile kalıyormuş anlattıda anlattı...
buna ciddi yardım ettik yetmedi arkaaşlarıma söyledim bi arkadaşım hatta maaş bağlayacaktı ....veeee birgün bizim eleman bunu marketten çıkarken görüyor hiçde eczaneye geldiği gibi harap ve bitik görünmüyor yanında bi adam çocuklar;
çocuklar adama baba diyor bizim bayana eleman çekinmeden yaklaşıyor buna kadın hemen adamın yanında uzaklaşığ elemanla konuşmaya başlıyor ;dökülüyor tabi...hepsi yalan arkadaşlar hepsi koca bi yalan...Allah böylelerini bildiği gibi yapsın.
(not: bu günlerde eczanenin etrafında yaşlı bi amca var herkesden 1 lira topluyor...dilendiğini çocukları bilmiyormuş .hatta kızıda benden alışveriş yapıyor sonradan öğrendim onun kızı olduğunu.olayın aslınıda onu tanıyan birisi 2 evi olduğunu söyledi).
ben artık elden yardım etmiyorum ...
böyle insnaların yüzünden gerçek ihtiyacı olanlara yardım edemiyoruz işte...

Merhaba gökhan kardeşim video dikkatimi çekti özellikle ofise geldim pc den izlemek istedim nedeni ise oruç tutanlar izlesin kelimesi neden oruç tutanlar diye bi soru işareti oluşturdu kafamda.
Videoda mantık hatası var yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için müslüman olmaya , oruç tutmaya veya bir dine mensup olmaya gerek varmı ?
Hatta ve hatta tövbe haşa ALLAH'a inancın dahi olmayabilir bu insani bir vazifedir. ( bu yardım veya hayır işi yapmak için engelmidir ? )
Neden yardım işi hayır işi sadece müslümanlığa veya oruç tutanları ilgilendiren bir şey gibi gösteriliyo ?
Yardıma ihtiyacı olan bir insan varsa ELHAMDÜLİLLAH müslümanız diyoruz yılın 12 ayı elimizden geliyosa yardım edilebilir RAMAZAN ayını beklemeye gerek yok.
Konuşulacak çok şey varda bu kadar ütü yeter kalın sağlıcakla.

kemalcan' Alıntı:
Merhaba gökhan kardeşim video dikkatimi çekti özellikle ofise geldim pc den izlemek istedim nedeni ise oruç tutanlar izlesin kelimesi neden oruç tutanlar diye bi soru işareti oluşturdu kafamda.
Videoda mantık hatası var yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için müslüman olmaya , oruç tutmaya veya bir dine mensup olmaya gerek varmı ?
Hatta ve hatta tövbe haşa ALLAH'a inancın dahi olmayabilir bu insani bir vazifedir. ( bu yardım veya hayır işi yapmak için engelmidir ? )
Neden yardım işi hayır işi sadece müslümanlığa veya oruç tutanları ilgilendiren bir şey gibi gösteriliyo ?
Yardıma ihtiyacı olan bir insan varsa ELHAMDÜLİLLAH müslümanız diyoruz yılın 12 ayı elimizden geliyosa yardım edilebilir RAMAZAN ayını beklemeye gerek yok.

Kemalcan bey heralde Ramazan ayında dikkat çeksin diye "oruç tutanlar izlesin" denmiş, içeriğine dikkat ederseniz iftar konusu üzerinden işlenmiş haliyle oruç tutmayana iftarda olmaz. (tutup tutmamak herkesin kendi tercihi ) Yardıma muhtaç olan insanlara yardım etmek için Müslüman olmak gerekmiyor, ancak İslamiyet bu tür güzel davranışları daha fazla teşvik ediyor. Yardım ve hayır işi Ramazan ayında Oruç tutmak ve Müslüman olmakla elbette ilgilendirilecek. Bu ayda oruç tutanlar yardıma muhtaç, aç kalmış, dünya zevklerinden mahrum kalmış insanların durumunu daha iyi kavrayabilir, haliyle bu tür kimselere daha fazla anlayışlı hoşgörülü ve yardımsever davranabilir , ifade edilen şey o . Elbette yılın 12 ayı yardım yapılabilir ancak Ramazan ayının genel anlamı içinde bu ayda bu tür güzel davranışlar daha fazla teşvik edilir.

kemalcan' Alıntı:

söylediklerinizde haklısınız...oruç olayına gelirsek ; video içerisinde özellikle iftar saatinde eşimizin dostumuzun sofrasına ortak olalım...genelikle iftar sofraları evinde elinde olduğu kadar nefsinin ve gücünün ölçüsünde bi sofra hazırlarsın..emin ol o sofra çok şeye ayna tutacaktır...bunu görmek ve farkına varmak birşeylerin...
diğer yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum...

Allah vicdan sahibi olanlardan eylesin

Yaw Kemal bomba adamsın ha :D. Yani tuttunda onu mu kafaya taktın. Resmen paparazzilik yapmışsın. Bulayım sana videoyu yükleyen şahsın adresini git döv onu :D. Belki adam sadece belli kişilerle paylaşmak istedi de farkında olmadan genel olarak yayımladı.